واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هر سه سال يك بار تمام جمعيت كشور به مشهد سفر ميكنند
سخنگوي شهرداري مشهد با بيان اينكه خيلي از زائران وقتي وارد ايران ميشوند، كشور را به نام مشهد ميشناسند، ادامه داد: زائران مشهد اطراف حرم مطهر و جاذبههاي گردشگري آن را ديده و با اين نگاه در مورد اين شهر به عنوان پيشاني نظام قضاوت ميكنند.
در بازديد خبرنگاران از پروژههاي شهري مشهد برافزايش توجه رسانهها به پايتخت معنوي ايران تاكيد شد.
به گزارش ايسنا، خبرنگاران رسانههاي استاني و ملي امروز از پروژههاي شهر مشهد بازديد كردند كه در اين بازديدها مسوولان شهري خواستار نگاه ويژه و ملي به اين كلانشهر مذهبي شدند.
خبرنگاران در اين تور از پروژه ميدان شهدا، خطوط 1 و 2 قطار شهري مشهد، نيروگاه بيوگاز و چند پروژه عمراني ديگر بازديد كردند.
مهندس "علي حامد مقدم"، سخنگوي شهرداري مشهد درابتداي اين بازديدها، عنوان كرد: بزرگترين كلانشهر مذهبي جهان ويژگيهاي خاصي دارد و به همين دليل توجه ويژه رسانهها را ميطلبد.
وي با اشاره به ميزان گردشگران شهر مشهد، گفت: سالانه 25 ميليون زائر به اين شهر سفر ميكنند كه دو ميليون آن را زائران غيرايراني تشكيل ميدهند و در حقيقت اين شهر پيشاني نظام است زيرا بسياري از اين زائران فقط شهر مشهد را در كشورمان ميبينند و به همين دليل بايد نگاه ويژهاي به اين شهر داشت.
مقدم تصريح كرد: با توجه به آمارها هر سه سال يك بار تمام جمعيت كشور به مشهد سفرميكنند و مشهد با اين شرايط نيازمند كمك مجموعه قدرتمند رسانههاست.
سخنگوي شهرداري مشهد با اشاره به بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوي، اظهار كرد: بعد از 30 سال كه از انقلاب ميگذرد، اين وضعيت زيبنده مشهد به عنوان پيشاني نظام جمهوري اسلامي نيست و البته بدون كمكهاي ملي قادر نخواهيم بود، اين بافت را احيا كنيم و تا امروز نيز روي پاي خود ايستادهايم ولي اگر اين پروژه مهم بخواهد به همين شكل ادامه پيدا كند معلوم نيست كي به پايان برسد.
حامد مقدم ادامه داد: با تمام اين محدوديتها پروژه نوسازي بافت فرسوده اطراف حرم حدود 40 درصد پيشرفت داشته است.
وي حاشيهنشيني را يكي ديگر از معضلات مشهد خواند و افزود: نكته منحصر به فرد در مورد مشهد اين است كه يك سوم جمعيت شهريعني چيزي حدود 900 هزار نفر در حاشيه آن زندگي ميكنند و اين مشكلات زيادي براي مشهد ايجاد كرده و يك معضل بزرگ محسوب ميشود.
او با تاكيد بر لزوم اجراي مديريت واحد شهري، گفت: مديريت واحد شهري در مشهد محقق نشده و همان اموري كه به مديريت شهري ارتباط دارد، اين شهر را به پيشاني نظام تبديل ميكند.
سخنگوي شهرداري مشهد با بيان اينكه خيلي از زائران وقتي وارد ايران ميشوند، كشور را به نام مشهد ميشناسند، ادامه داد: زائران مشهد اطراف حرم مطهر و جاذبههاي گردشگري آن را ديده و با اين نگاه در مورد اين شهر به عنوان پيشاني نظام قضاوت ميكنند.
وي با اشاره به شرايط شهر مشهد، اظهار كرد: اين شهر ظرفيتهاي بسياري براي سرمايهگذاري دارد و شهرداري مشهد نيز بر جذب سرمايهها تاكيد دارد.
حامد مقدم از راهاندازي جشنواره "شهر نگار" براي افزايش توجه رسانهها به مسائل شهر مشهد خبر داد و افزود: برگزاري اين جشنواره ميتواند به بهبود وضعيت شهر مشهد كمك كند و اين جشنواره با چنين هدفي طراحي شد.
وي با بيان اينكه براي دست يافتن به شهري توسعه يافته نيازمند كمك اصحاب رسانه هستيم، ادامه داد: كمك به توسعه شهر مشهد، حل مشكلات اين كلانشهر مذهبي، ارتقاي تعامل مديريت شهري و رسانهها، شناسايي افراد نخبه در عرصه طرح و نقد مسائل شهري و ارج نهادن به تلاش صادقانه و هوشمندانه اصحاب رسانه و توجه به اخلاق رسانهاي در اخبار مديريت شهري از اهداف اين جشنواره است.
سخنگوي شهرداري مشهد با تاكيد بر اينكه مجموعه مديريت شهري مشهد از نقد استقبال ميكند، ادامه داد: براي نقد سازنده و منصفانه خودمان پيش قدم هستيم و به رسانهها كمك ميكنيم.
به گزارش ايسنا، خبرنگاران در ادامه از پروژه ميدان شهدا مشهد بازديد كردند كه "ابوالفضل افشاري"، مدير اين پروژه گفت: پروژه ميدان شهدا با وسعت 33 هكتار از سال 1383 كار خود را آغاز كرده و در حال حاضر نيز شوراي شهر مشهد پيشنهاد افزايش آن به 170 هكتار را داده كه در مرحله مطالعات اوليه قرار دارد.
وي درباره اهداف اين پروژه گفت: احياي بافت فرسوده و حل مشكلات ترافيكي از مهمترين اين هدفهاست كه توانستيم از طريق فروش اوراق مشاركت بخش زيادي از هزينهها را تامين كنيم.
مدير اجرايي طرح بزرگ ميدان شهدا مشهد، ادامه داد: شش مرحله اوراق مشاركت به ارزش 550 ميليارد تومان براي اين پروژه فروخته شده است كه با كمكهاي دولت تاكنون حدود 900 ميليارد تومان هزينه كردهايم و پيشبيني ما اين است كه تا پايان طرح 1200 ميليارد تومان هزينه شود.
افشاري با بيان اينكه ميدان شهدا تقاطع هفت خيابان اصلي شهر مشهد است، افزود: اصلاح اين ميدان از قبل انقلاب مطرح بوده و ما در پروژه خود اين ميدان را محلي براي اجتماعات شهري و مدني در نظر گرفتيم و پيشبينيهايي براي حتي صد سال آينده نيز داشتهايم.
وي ادامه داد: اين ميدان اولين پلازاي دو طبقه دنيا و تنها ميدان مدني كشور به شمار ميآيد.
افشاري با بيان اينكه عرصه ميدان به صورت يك گستره كاملا مسطح و باز براي انجام فعاليتهاي مدني و اجتماعي كاربرد دارد، اظهاركرد: اين ميدان قابليت برگزاري مراسم مذهبي و آيينهاي ملي را داشته و نيازهاي شهروندان و زائران را برآورده ميكند.
به گزارش ايسنا، بازديد از خط يك قطار شهري و عمليات اجرايي خط دو برنامه بعدي خبرنگاران در اين تور خبري بود.
"جواد حميدزاده"، سخنگوي شركت قطار شهري مشهد در بازديد خبرنگاران از خط يك، به تونل امداد مشهد اشاره كرد و گفت: در مسير خط يك كه از شرق به غرب مشهد است، دانشگاه علوم پزشكي مشهد به لزوم احداث يك تونل امداد بين دو بيمارستان امام رضا(ع) و قائم(عج) اشاره كرد كه شهرداري با هزينه خود اين تونل را اجرايي كرد.
وي ادامه داد: اين تونل 570 متر طول و 7 متر عرض دارد و فضاي بسيار مناسبي براي مديريت بحران است و در حالتي كه تردد بين اين دو بيمارستان در زمان پيك حتي به 40 دقيقه نيز ميرسيد، در حال حاضر اين زمان 3 دقيقه است و براي احداث اين تونل دو ميليارد تومان هزينه شده است.
سخنگوي شركت قطار شهري مشهد همچنين ظرفيت هر واگن خط يك را 750 نفر اعلام كرد و گفت: خط يك قطار شهري 20 كيلومتر طول دارد و در اين مسير 22 ايستگاه ايجاد شده است.
وي اضافه كرد: روزانه بين 80 تا 90 هزار نفر از طريق اين ناوگان جابهجا ميشود و ساعت كار فعلي 6 صبح تا 9 شب است.
حميدزاده سرفاصله زماني فعلي قطار شهري را بين 8 تا 10 دقيقه عنوان كرد و ادامه داد: توانايي كاهش اين سرفاصله را داريم كه البته اين اقدام با توجه به پيك مسافر صورت ميگيرد.
وي با بيان اينكه خط يك قطار شهري مشهد 60 واگن دارد، افزود: هر رام قطار در اين خط شامل سه واگن است و در نتيجه 90 متر طول دارد كه با توجه به شرايط موجود از اين قطار راضي هستيم.
سخنگوي شركت قطار شهري مشهد، تصريح كرد: سرفاصله زماني هدف ما 2.7 دقيقه است و براي اين كار به 140 واگن نياز داريم كه البته اين تعداد واگن شامل واگنهاي ذخيره و پشتيبان نيز هست و اگر نه با حدود 100 واگن نيز ميتوان به سرفاصله 2.7 دقيقه رسيد.
وي به توسعه خط يك قطار شهري تا فرودگاه بينالمللي شهيد هاشمينژاد اشاره كرد و گفت: ظرف دو سال آينده اين توسعه به بهرهبرداري خواهد رسيد.
حميدزاده همچنين از مناسبسازي خط يك قطار شهري براي معلولان و حتي نابينايان خبر داد.
"عليرضا منصوريان"، مدير پروژه خط دو قطار شهري مشهد در بازديد خبرنگاران از عمليات اجرايي اين پروژه، گفت: خط دو قطار شهري با حدود 14 كيلومتر طول در مسير شمال به جنوب مشهد احداث ميشود كه براي آن 13 ايستگاه در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: دو دستگاه TBM با طول 100 متر از دو طرف در حال حفاري هستند كه دستگاه اول 200 متر و دستگاه دوم حدود 1300 متر حفاري كردند؛ فعاليت اين دستگاهها به گونهاي است كه بعد از حفاري اقدام به سگمنتگذاري كرده و تونل آماده ميشود.
وي با بيان اينكه قرارداد تامين واگنهاي اين خط امضا شده است، افزود: زمان پيشبيني براي بهرهبرداري از خط دو قطار شهري سال 1394 است كه در اين پروژه از تكنولوژيهاي روز دنيا بهره برديم.
مدير پروژه خط دو قطار شهري مشهد ادامه داد: پيشبيني ما اين است كه ظرف 1.5 سال آينده تونل خط كامل شود.
وي درباره مشخصات اين پروژه، گفت: 20 رام قطار 100 متري براي خط دو پيشبيني شده است كه در هر ساعت در هر جهت 16 هزار مسافر را جابهجا ميكند.
منصوريان همچنين در گفتوگو با ايسنا، منطقه خرسان، از بهرهبرداري نوار نقاله دستگاه حفاري بخش شمالي خبر داد و گفت: با اين كار سرعت حفاري دو برابر ميشود و اقدامات براي راهاندازي نوار نقاله بخش جنوبي نيز در حال اجراست.
وي اعتبار كل اين پروژه را 900 ميليون تومان عنوان كرد و افزود: تاكنون 300 ميليارد تومان در خط دو قطار شهري مشهد هزينه شده كه 180 ميليارد تومان آن كمك دولت بوده است.
مدير پروژه خط دو قطار شهري مشهد كمك دولت به اين پروژه را ناكافي خواند و ادامه داد: به عنوان مثال كمك امسال دولت به اين پروژه يك پنجم نياز ماست و اين باعث عقبماندگي پروژه ميشود.
به گزارش ايسنا، "علي نجفي"، مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري مشهد در بازديد خبرنگاران از نيروگاه بيوگاز گفت: مشهد داراي اولين مجموعه صنعتي بازيافت در خاورميانه است كه فرآيندهاي مختلف بازيافت در اين مجموعه فعال است.
وي ادامه داد: در اينجا كارخانههاي بازيافت كاغذ، پلاستيك، آسفالت و ضايعات الكترونيك فعال بوده ضمن اينكه به توليد كمپوست پودري و گرانوله ميپردازيم؛ همچنين نخستين نيروگاه بيوگاز خاورميانه در اين مجموعه فعال است و علاوه بر اين مقدمات راهاندازي كارخانه بازيافت ظرف PET فراهم شده است.
مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهرداري مشهد با اشاره به نيروگاه بيوگاز، گفت: گاز ناشي از دفن زباله در حالت طبيعي 24 برابر دي اكسيد كربن به پديده گلخانهاي كمك ميكند و به همين دليل در كارخانه بيوگاز از اين گاز انرژي توليد ميكنيم.
نجفي خاطرنشان كرد: برق توليد شده از اين كارخانه با قيمت خوبي به شبكه سراسري فروخته ميشود و ما در حال ثبت جهاني اين كارخانه هستيم كه در اين صورت امكان ارزآوري نيز براي كشور مهيا ميشود.
وي با بيان اينكه نيروگاه بيوگاز مشهد به مدت 13 سال چهار كيلو وات ساعت برق را به شبكه سراسري انتقال ميدهد، افزود: سازمان مديريت پسماند شهرداري مشهد در سال 88 به منظور جلوگيري از انتشار بوي بد ناشي از زبالهها در محل دفن و از سوي ديگر توسعه استفاده از انرژيهاي نو و جايگزين كردن آن با سوختهاي فسيلي، نخستين نيروگاه توليد برق از گاز متصاعد شده ناشي از دفن زبالهها در خاورميانه را راهاندازي كرد.
جمعه|ا|19|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]