تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهشت را درى است كه ريّان ناميده مى شود از آن در، جز روزه داران وارد نشوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837584047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهبيمه درمان، چالش يا فرصت براي شركت‌هاي بيمه تجاري؟


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نگاهبيمه درمان، چالش يا فرصت براي شركت‌هاي بيمه تجاري؟
دكتر سيد حسن متولي*تامين سلامت آحاد جامعه يكي از سه مسووليت حاكميت نظام در كنار امنيت و آموزش است. اين امر حياتي در كشورهاي توسعه يافته با محوريت حاكميت و مشاركت همه شركاي اجتماعي اداره و تامين مي‌شود. در اين جوامع به سلامت انسان‌ها به عنوان سرمايه و ثروت و پيش نياز دستيابي به رفاه اجتماعي نگريسته و با ارتقاي آن به اهدافي همچون رشد توليد ناخالص ملي، افزايش امنيت، اشتغال و بهره‌وري دست‌يافته‌اند.
در اين ميان بيمه‌هاي اشخاص يكي از سنجه‌هاي شناخته شده رفاه و تامين اجتماعي مردم هر كشوري است و در جوامعي كه افراد آن به فراخور نياز خود از اين تامين برخوردارند با اطمينان و اعتماد بيشتري در برنامه‌ريزي و توسعه كشور مشاركت مي‌كنند. شركت‌هاي بيمه نيز با ارائه بيمه‌نامه‌هاي اشخاص ضمن برآورده نمودن امنيت خاطر و تامين نيازهاي انساني، با گردآوري سرمايه‌ها و انباشت ذخاير، موجب شكوفايي گردش اقتصادي و در نهايت افزايش سطح توليد ملي شده‌اند.
اين شركت‌ها با توجه به جايگاه خود در اقتصاد ملي و نقش بي‌بديل در هدايت بازار و افزايش ضريب نفوذ بيمه در مسير حركت به سوي بنگاهي اقتصادي، ناگزير به رعايت قواعد و اصول بنگاه داري و رقابت در بازار مي‌باشند. چند سالي است كه رقابت براي تهيه و تدوين بسته‌هاي نوين خدمتي بيمه درمان، توجه شركت‌هاي بيمه‌گر را براي جذب ساير رشته‌هاي بيمه‌اي به خود معطوف داشته است. اما ادامه اين روند، چالش‌هايي را نيز به دنبال داشته. صرف نظر از موانع ايجاد شده براي ارائه بسته‌هاي بيمه درمان تكميلي از سوي شركت‌هاي بيمه تجاري در قانون برنامه پنجم توسعه و افزايش تعرفه‌هاي خدمات تشخيصي و درماني - كه متناسب با رشد حق بيمه‌ها نبوده و منجر به رشد ضريب خسارت رشته بيمه درمان شده است - با نگاهي به حق بيمه‌هاي صادره اين شركت‌ها در نه ماه اول سال90 بر اساس گزارش بيمه مركزي، مشخص مي‌شود كه بيش از 5/20 درصد پرتفوي و 29 درصد خسارت‌هاي پرداختي مربوط به رشته بيمه درمان است. ميزان خسارت پرداختي تقريبا 884/9 ميليارد ريال بوده كه معادل نصف هزينه سازمان بيمه خدمات درماني بابت 32 ميليون بيمه شده مي‌باشد. اين درحالي است كه خدمات ارائه شده در بسته‌هاي خدمتي شركت‌ها نظير فول درمان وزارت نيرو و بيمه طلايي فرهنگيان به مراتب گسترده‌تر از تعهدات بيمه همگاني (پايه) است؛ بنابراين عملا شركت‌هاي بيمه تجاري براي رقابت در بازار بيمه درمان (مكمل و فول درمان) و سياست‌گذاري، نظارت و اجراي قراردادهاي درمان و ارائه خدمات بهينه به بيمه شدگان بايد از حداقل پست‌هاي مديريتي و كارشناسي موجود در سازمان‌هاي بيمه گر پايه برخوردار باشد. متاسفانه به‌رغم چند دهه فعاليت در عرصه بيمه درمان، اصلاحاتي در ساختار تشكيلاتي مديريت بيمه‌هاي اشخاص اين شركت‌ها انجام نشده و تعداد كارشناسان پزشك و پيراپزشك باتجربه ‌اندك مي‌باشد. افزون بر اين رشته بهداشتي و درماني نيز در منابع انساني تعريف نشده و عملا امر سياست‌گذاري و امور اجرايي بيمه درمان به افرادي با مدارك دانشگاهي غير مرتبط واگذار شده است.
با نگاهي كلي به چارت تشكيلاتي و فرآيندهاي جاري مديريت بيمه اشخاص و معاونت‌هاي تابعه، مجتمع‌ها و شعب استاني اين شركت‌ها، مي‌توان وجود نداشتن يكپارچگي در ساختار مديريت و اطلاعات، تداخل و موازي‌كاري و گسست‌هاي متعدد را در فرآيندهاي عملياتي واحدها مشاهده كرد. كمبود نيروهاي متخصص براي سياست‌گذاري و نظارت، اشتغال تمام وقت كارشناسان ستادي به امور اجرايي شعب و عدم استفاده و ارتقاي سيستم نرم‌افزاري موجود براي داشتن بستر اطلاعاتي مناسب، دقيق و بهنگام و كاربردي به ويژه محاسبه حق بيمه قابل وصول و عايد شده هر قرارداد، خسارت تحقق يافته به تفكيك بيمه شده، بيمه‌گذار و مركز درماني و در يك كلام فقدان داده‌ها و اطلاعات براي اعمال نظارت جامع و مديريت هزينه بيش از 9883 ميليارد ريال خسارت از چالش‌هاي عمده اين بخش مي‌باشد.
بنابراين با عنايت به مطالب پيش‌گفته و براي رفع چالش‌هاي موجود و حركت به سمت توسعه و فراگيري پوشش‌هاي بيمه درمان و افزايش ضريب نفوذ اين رشته و ايجاد مزيت رقابتي - كه در بازار رقابت با 24 شركت بيمه اجتناب‌ناپذير است - و هماهنگ با سياست‌هاي نظام سلامت كشور برنامه‌هاي كلان زير پيشنهاد مي‌شود:
1- بازنگري در تشكيلات و پست‌هاي سازماني ستاد مديريت بيمه‌هاي اشخاص، معاونت‌ها و ادارات كل متناسب با نيازهاي آتي. راهكار پيشنهادي تفكيك مديريت بيمه سلامت(درمان) -كه فرآيندهاي پيچيده، وقت‌گير، هزينه بر و با حساسيت بالا دارد و تابع سياست‌هاي نظام سلامت با كاستي‌ها و چالش‌هاي عمده است – از مديريت بيمه اشخاص است كه بازاري بكر، با قابليت سودآوري بالا و سرمايه‌گذاري با ريسك اندك دارد به شرط آنكه از متخصصان خبره داخلي و خارجي بهره جسته و اصول محاسبات بيمه‌اي به كار گرفته شده و بسته‌هاي خدمتي نوين تدوين شود.2- اصلاح، بهبود و روان‌سازي و كاهش زمان ارائه خدمات به بيمه‌شدگان و ساير شركاي اجتماعي از طريق ارتقاي سيستم‌هاي موجود يا خريداري و به كارگيري نرم‌افزارهاي مبتني بر وب جديد.3- بازنگري در آيين‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هاي صادره و تدوين ضوابط و مقررات جديد بر حسب نياز.4- خريد استراتژيك خدمات از مراكز درماني براساس نوع، حجم، كيفيت و قيمت تمام شده خدمات.5- به‌كارگيري اصول محاسبات بيمه‌اي در حوزه بيمه اشخاص به ويژه بيمه درمان با ارتقاي نرم‌افزار جامع درمان.6- اصلاح روش‌هاي نظارت و بازرسي و برخورد مناسب و قانونمند با تخلفات مراكز درماني طرف قرارداد و كنترل هزينه خدمات گران قيمت. 7- بازنگري در ضوابط رسيدگي به اسناد پزشكي و استخراج قيمت واقعي خدمات تشخيصي و درماني جديد. 8- هماهنگي و همكاري شوراي هماهنگي صندوق‌هاي بيمه‌اي پايه و سنديكاي بيمه‌گران. 9- تشكيل شوراي علمي – تخصصي به منظور هماهنگي با سياست‌هاي كلان نظام در بخش سلامت و امكان سنجي ارائه خدمات برمبناي سيماي سلامت كشور و قانون برنامه پنجم و ساير قوانين فرادستي10- نيازسنجي و برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي مديران و كارشناسان ستادي وشعب و ارزشيابي و نظارت مستمر بر عملكرد آنان.11- كارسنجي و زمان سنجي عمليات اجرايي قراردادهاي درمان و حادثه و برون سپاري آن به موسسات ارزيابي خسارت بيمه‌اي توانمند و نظارت بر عملكرد آنان.12- مكانيزاسيون همه امور مربوط به بيمه‌گري، رسيدگي به اسناد پزشكي و نظارت بر درماني طرف قرارداد و ارسال اسناد هزينه از سوي مراجع درماني.13- تدوين كارت هوشمند درمان.14- تدوين بسته‌هاي خدمتي با سودآوري بالا و هزينه‌هاي اجرايي اندك نظير بيمه درمان انفرادي و خانواده، طرح دندان پزشكي و عينك.
*كارشناس بيمه درمان

چهارشنبه|ا|20|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن