واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: براي تامين نظر شوراي نگهبان؛ نحوه طرح سوال از رييس جمهور اصلاح شد
نمايندگان مجلس براي تامين نظر شوراي نگهبان قانون اساسي مواد ۱۹۶ و ۱۹۷ آيين نامه داخلس مجلس را درباره نحوه طرح سوال از رئيس جمهور را اصلاح كردند.
به گزارش خبرنگار پارلماني برنا، نمايندگان در نشست علني امروز مجلس شوراي اسلامي طرح اصلاح مواد ۱۹۶ و ۱۹۷ آيين نامه داخلي مجلس براي تامين نظر شوراي نگهبان را با ۱۲۵ راي موافق، ۱۵ راي مخالف و ۱۷ راي ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماينده حاضر در صحن اصلاح كردند.
متن اصلاح طرح سوال از رئيس جمهوري به شرح زير است:
ماده واحده : مواد ۱۹۶ و ۱۹۷ آيين نامه داخلي مجلس به شرح زير اصلاح مي شود.
به موجب ماده ۱۹۶ بر اساس اصل ۸۸ قانون اساسي در صورتي كه حداقل يك چهارم كل نمايندگان بخواهند درباره وظايف رئيسجمهور سؤال كنند، بايد سؤال يا سؤالات خود را به طور صريح و روشن و مختصر همگي امضاء و به رئيسمجلس تسليم كنند. رئيس مجلس موضوع را در اسرع وقت موضوع را به كميسيونهاي تخصصي مربوط ارجاع مي نمايد. هر كميسيون موظف است حداكثر ظرف يك هفته با حضور نماينده معرفي شده رئيسجمهور به آن كميسيون و نماينده منتخب سؤال كنندگان تشكيل جلسه دهد. در اين جلسه نماينده رئيسجمهور پاسخ مقتضي را از طرف رئيسجمهور ارائه خواهد كرد تا به نمايندگان سؤال كننده گزارش شود.
پس از يك هفته از طرح سوال كميسيون يا كميسيون ها حداقل يك چهارم همه نمايندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند، رئيس مجلس موظف است در اولين جلسه سؤال يا سؤالات آنان را قرائت و فوراً براي رئيسجمهور ارسال كند. اين سؤال يا سؤالات ظرف ۴۸ ساعت تكثير و در دسترس نمايندگان قرار ميگيرد.
در تبصره ۱آمده است تعداد سؤالات نبايد از ۵ سؤال بيشتر باشد.
براساس تبصره ۲ آمده است پس از ارسال سؤال يا سؤالات براي رئيسجمهور، كاهش امضاها سبب خروج از دستور نمي گردد.
۲- متن ذيل جايگزين ماده ۱۹۷ آييننامه داخلي مجلس ميشود:
مطابق ماده ۱۹۷ نيز رئيسجمهور موظف است ظرف يك ماه از تاريخ دريافت سؤال يا سؤالات، در جلسه علني مجلس حضور يابد و به سؤال يا سؤالات مطروحه نمايندگان پاسخ دهد مگر با عذر موجه با تشخيص مجلس شوراي اسلامي.
مدت طرح سؤال يا سؤالات از طرف نمايندگان منتخب سؤال كنندگان حداكثر ۳۰ دقيقه و مدت پاسخ رئيسجمهور حداكثر ۱ساعت است كه طرفين ميتوانند وقت خود را به دو بخش تقسيم كنند.
در اين صورت همه سؤالات و پاسخها در بخش اول وقت هر يك دو طرف بيان ميشود و در بخش دوم، ابهامات سؤال كنندگان و پاسخهاي رئيسجمهور مطرح ميشود.
به موجب تبصره ۱ اين ماده پس از اين مرحله، درباره پاسخ رئيسجمهور به هر يك از سؤالات از نظر قانعكننده بودن يا نبودن به صورت جداگانه رأيگيري ميشود.
چنانچه دو سوم از نمايندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئيسجمهور به سؤالي قانع نشده باشند، آن سؤال به قوه قضاييه ارسال ميشود
سه|ا|شنبه|ا|19|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]