تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826276218




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونگي ايجاد سرطان سينه


واضح آرشیو وب فارسی:آنلاین ها:

“ سينه از انواع غدد مترشحه مي باشد که وظيفه آن توليد شـيـر اسـت. شيـر در قسـمـت نـرم و دالـبـر مـانــند سينه درست شده و توسط مجاري لوله اي شکل بــسمت نوک سينه ها هدايت مي شود.
مانند ساير سلول هاي بدن سينه نيز بــطور متناوب رشد کــرده و زماني را نيز به استراحت مي پردازد. دوره رشد و اسـتراحت توسط ژنهايي که در مغز قرار گرفته اند کنترل و  اداره مي شـونـد. هنـگاميکه ژنها داراي عملکرد مناسبي باشــند به خوبي  توانايي کنترل رشد سلولها را دارند اما زمـانيکه در عملکرد آنها نوعي ناهنجاري و يا بي قاعدگي بروز کند تسلط خود را بر روي رشد سلول ها از دست مي دهند.
سرطان سينه در اثر رشد نابهنجار سلول هاي سينه به وجود مي آيد
سرطان به بافت طبيعي سينه وارد مي شود، همچنين توانايي انتشار در ساير نقاط بدن را نيز دارد. سرطان به دليل عدم عملکرد صحيح ژنها ايجاد مي شود و تنها 10-15 درصد سرطان ها مادرزادي و موروثي هستند و 90 درصد ديگر به افزايش سن و نوع زندگي افراد بستگي دارند.
سرطان سينه از انواع بيماري هاي شايع در خانم ها مي باشد. بر طبق آمار در سال 2005 در حدود 216000 نفر مبتلا به نوع حاد و 59390 نقر نيز داراي نوع مزمن آن مي بوده اند. در هر خانمي ريسک ابتلا به سرطان سينه وجود دارد و اين به نوعي جزء مشکلات خانم بودن به شما مي رود. اما اگر نسبت به علائم آن آگاه باشيد مي توانيد با ديد بازتري نسبت به اين قضيه برخورد کنيد و خود را در مقابل آن ايمن کنيد.
تصورات نادرست در مورد اين بيماري
ريسک ابتلا به اين بيماري تا چه اندازه شديد است؟ کدام شيوه درمان مناسب است؟  آيا مصرف داروهاي ضد تعرق در ايجاد سرطان سينه نقش دارند؟
اگر نسبت به موضوعي آگاهي نداشته باشيد ممکن است گيج و سردرگم شويد. اطلاعات نادرست نيز شما را از تشخيص به موقع  و همچنين جلوگيري از رشد آن باز مي دارد. پس خوب است تا به اطلاعات و آگاهي خود در اين زمينه بيفزاييد.
در اين قسمت 10 تصور غلط رايج در مورد سرطان سينه ذکر شده است
1- اين سرطان تنها در سالخوردگان بروز مي کند با افزايش سن ريسک ابتلا به سرطان نيز افزايش مي يابد اما اينطور نيست که تنها خانم هاي مسن گرفتار اين بيماري شوند. ريسک بروز اين بيماري از آغاز تولد تا سن 39 سالگي 1 نفر از هر 231 نفر تخمين زده شده است يعني در حدود 5/0 درصد از کل افراد به اين سرطان مبتلا مي شوند. در سن 40-59 سالگي اين رقم  1 به 25 است  ( برابر با 4 درصد) و در سن 60-79 سالگي 1 به 15 مي باشد ( برابر با 7 درصد). فرض کنيد که شما تا سن 90 سالگي هم زندگي کنيد در يک چنين شرايطي رقم فوق 1 به 8 است ، يعني رشدي بالغ بر 5/12 درصد.
2- اگر فاکتورهاي ريسک را داشته باشيد، بدون شک دچار اين بيماري خواهيد شد دارا بودن يکي از فاکتورهاي بيماري دليل محکمي براي ابتلا به اين بيماري محسوب نمي شود. اين بيماري تنها در 60-80 درصد از زناني که ناهنجاريهاي ژنتيکي مختلفي را به صورت موروثي دريافت مي کنند، بروز مي کند  و 20-60 درصد آنان نيز سراسر زندگي خود را بدون وجود سرطان سينه سپري مي کنند.
3-  اگر در خانواده شما پيش زمينه سرطان نباشد بنابراين شما از خطر ابتلا به آن در امان هستيد
اما نه، اينطور نيست!
ريسک ابتلا به سرطان سينه در هر زني وجود دارد. در حدود 80 درصد از کل بيماران سرطاني هيچ گونه پيش زمينه اي از بيماري در خانواده خود نداشتند. فرسوده شدن و افزايش سن نيز خطر ابتلا به بيماري را افزايش مي دهد. درصد بروز بيماري در زناني که پيش زمينه سرطان در خانواده آنها وجود دارد ممکن است تا اندازه اي کم و يا زياد و يا اصلا هيچ گونه تفاوتي پيدا نکند. اما اگر باز هم نگران هستيد مي توانيد با يک پزشک و يا يک متخصص ژنتيک مشورت کنيد.
4- پيش زمينه وجود سرطان تنها بايد از سمت خانواده مادري در نظر گرفته شود وجود سرطان در خانواده مادري و پدري به يک اندازه بر روي فرد تاثير مي گذارد به اين دليل که نيمي از ژن ها از طريق مادر و نيمي ديگر از سوي پدر به شخص منتقل مي شوند. اما درصد انتقال بيماري به فرزند از سوي مردي که داراي نا هنجاري هاي ژنتيکي است به مراتب کمتر از يک زن با همان خصوصيات ژنتيکي مي باشد. براي وجود سرطان سينه در خانواده پدري شما مي بايست در مورد زنان خانواده تحقيق کنيد.
 5- استفاده از داروهاي ضد تعرق باعث ايجاد سرطان سينه مي شود هيچ دليل علمي قطعي براي سرطان زا بودن داروهاي کاهش دهنده تعرق و مواد بوبر زير بغل وجود ندارد و ارتباط تصور شده بر اساس اطلاعات نادرست از آناتومي بدن و همچنين سرطان مي باشد.
6- قرص هاي ضد بارداري باعث ايجاد سرطان سينه مي شوند قرص هاي جديد ضد بارداري داراي دوز پاييني از هورمون هاي استروژن و پروژسترون مي باشند و هيچ مشکلي را براي شخص مصرف کننده ايجاد نمي کنند. اما قرص هاي ضدحاملگي که در گذشته مصرف مي شدند در بعضي موارد به ميزان بسيار کمي ريسک ابتلا به سرطان را در افراد مصرف کننده زياد مي کردند. افزودني است که قرص هاي جديد ضد بارداري تا حدودي خطر ابتلا به سرطان تخمدان را نيز کاهش مي دهند.
7- استفاده از غذاهاي پرچرب باعث ايجاد سرطان سينه مي شود بررسي ها و مطالعات در اين زمينه تا کنون قادر به تشخيص ارتباط بين غذاهاي پر چرب و سرطان سينه نبوده است اما مطالعات مداوم براي روشن شدن اين مطلب همچنان ادامه دارد. البته بايد توجه داشت که پرهيز از غذاهاي پرچرب خالي از لطف نبوده و مزاياي بي شماري را به در بر دارد: کاهش کلسترول بد خون (ليپوپروتئين هايي با تراکم کم)، افزايش کلسترول خوب خون ( ليپو پروتئين هاي متراکم)، باز کردن فضاي خالي در رژيم غذايي براي استفاده از غذاهاي سالم و همچنين کنترل وزن. چاقي و اضافه وزن يکي از عوامل ابتلا به سرطان سينه مي باشد، زيرا چربي ها خود يکي از عوامل افزايش دهنده استروژن مي باشند، هنگاميکه استروژن بيش از اندازه طبيعي ترشح شود به خارج از تخمدان ريخته شده و سطح هورمون در تمام نقاط بدن افزايش پيدا ميکند که اين امر باعث ايجاد سرطان در نقاط مختلف مي شود. اگر واقعا داراي اضافه وزن هستيد و يا گرايش شديدي به سمت چاقي در شما وجود دارد، براي شما پرهيز از غذاهاي پرچرب گزينه خوبي محسوب مي شود.
8- تست ماهانه سينه ها توسط خود فرد بهترين راه تشخيص سرطان سينه است مطمئن ترين و معتبرترين راه براي تشخيص سرطان سينه عکسبرداري و ماموگرافي مي باشد. ماموگرافي سرطان را در کوتاهترين بازه زماني هنگاميکه هنوزقابل درمان است ، تشخيص مي دهد. هنگاميکه سرطان با دست ها قابل تشخيص باشد آنقدر بزرگ شده که چندان نمي توان به درمان آن اميدوار بود. البته ما منکر اهميت چک کردن سينه ها توسط خود شخص و يا مشاور درماني نيستيم، 25 درصد سرطان هاي سينه از همين طريق شناسايي مي شوند. 35 درصد نيز از طريق ماموگرافي و 40 درصد بقيه نيز هم از طريق تست شخصي و هم از طريق ماموگرافي تشخيص داده مي شوند.
9- کساني که ريسک بالايي در ابتلا به سرطان سينه دارند قادر به انجام هيچ گونه کاري در اين خصوص نمي باشندچندين راه متفاوت براي کاهش- اما نه حذف به طور کامل- ابتلا به سرطان سينه در خانم هايي که ريسک بالايي دارند وجود دارد. اين گزينه ها عبارتند از : تغيير در راه و رسم زندگي، کم کردن استفاده از مشروبات الکلي، عدم استفاده از سيگار، ورزش کردن، انجام حرکات مديتيشن و تمدد اعصاب . در مواردي که خطرات ناشي از بيماري بسيار زياد است عمل جراحي مي تواند مفيد واقع شود. جراحي نيز انواع مختلفي دارد که از جمله آن برداشتن قسمت کوچکي از سينه و يا برداشتن کل تخمدان اشاره نمود. البته پيش از انجام چنين اموري شما مي باست درصد ريسک خود را توسط يک پزشک متخصص تخمين بزنيد.
10- با تشخيص سرطان سينه در بدن حکم مرگ شما صادر مي شود 80 درصد از زناني که داراي سرطان سينه بودند هيچ گونه علائمي در آنها بروز نمي کند (هيچ غده سرطاني در سينه و يا ساير گره هاي لنفاوي متصل به سينه يافت نمي شود) علاوه بر اين 80 درصد بيماران نيز در حدود 5 سال و يا بيشتر قادر به ادامه زندگي بودند. حتي افرادي که داراي علائم سرطان نيز هستند براي مدت زماني طولاني و بدون بروز هيچ مشکلي مي توانند به زندگي خود ادامه دهند. همچنين بايد توجه داشت که با پيشرفت علم پزشکي همواره داروهاي اميد بخش تازه اي وارد بازار مي شود.
10 نمونه از بهترين راه هاي پيشگيري از سرطان سينه
1- در تست پزشکي سالانه خود، از پزشکتان بخواهيد که ريسک ابتلا به سرطان سينه را در شما محاسبه کند. در حال حاضر چندين وب سايت به صورت آن لاين آماده ارائه چنين خدماتي هستند. يکي از اين سايت ها:
www.breastcancerprevention.com
مي باشد که سايت رسمي کميته جلوگيري از سرطان سينه است.
2- اگر از ريسک متوسطي در ابتلا به بيماري برخوردار هستيد، هر ماه سينه خود را به طور شخصي چک کنيد. بهتر است اين کار را از 20 سالگي شروع کنيد. از سن 20-39 سالگي نيز هر 3 سال يکبار به کلينيک هاي تخصصي مراجعه کرده و از سلامت خود آگاه شويد و از سن 40 سال به بالا ميبايست هر سال اين کار را انجام داده و علاوه بر اين ماموگرافي نيز انجام دهيد.
3- اگر ريسک شما در ابتلا به اين بيماري بالا است مي بايست در مورد چگونگي انجام آزمايشات و فاصله زماني بين آنها با پزشک متخصص مشورت کنيد.
4- افرادي که داراي ريسک بالا هستند مي بايست به عضويت يکي از کلنيک هاي درماني درآيند تا در صورت بروز بيماري درمان سريعا آغاز شود.
5- وزن بدن خود را همواره متعادل نگاه داريد، هنگاميکه به سن شما افزوده مي شود بايد ميزان کالري را در رژيم غذايي خود کاهش دهيد و زمان ورزش و نرمش را زياد کنيد.
6-در طول روز در 6 وعده غذايي از ميوه ها و سبزيهاي تازه استفاده کنيد. البته اگر اين تعداد را به 9 مرتبه در روز افزايش دهيد کار بي نظيري را انجام داده ايد.
7-به دنبال راههايي باشيد که بدن شما را همواره به فعاليت وادارند چه در محيط کار، چه در خانه و چه اوقات فراغت.
8- اگر جزء افراد سيگاري هستيد، همين حالا کشيدن سيگار را متوقف کنيد.
9-اگر مادر، خواهر و يا دختر شما سرطان سينه دارند نزد مشاور ژنتيکي رفته و آزمايشات اوليه را انجام دهيد.
10- اگر در تست ژنتيک معلوم شد که شما حامل ژن جهش يافته سرطان نوع 1 يا 2 هستيد با پزشک خود در مورد روش هاي پيشگيري و درمان مشورت کنيد. ابتدا مي توانيد از داروها و در نهايت شيمي درماني استفاده کنيد. به خاطر داشته باشيد که شيوه هاي درمان بسيار گسترده اند.
   




2 ژانویه 2012 |





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آنلاین ها]
[مشاهده در: www.onlineha.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن