واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قاضيزاده در نخستين كنگره سراسري شعر امالبنين:عاشورا براي شيعه نه يك واقعه تاريخي كه بخشي از فرهنگ اوست
خبرگزاري فارس: مديركل ارشاد استان تهران معتقد است: عاشورا براي شيعه نه يك واقعه تاريخي كه بخشي از فرهنگ اوست و به يقين، نام حضرت امالبنين(س) به فرهنگ شيعه گره خورده است.
به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، نخستين كنگره سراسري شعر امالبنين(س) با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، صبح امروز (شنبه 16 ارديبهشت) در مجتمع فرهنگي 13 آبان برگزار و برگزيدگان از ميان 750 اثر معرفي شدند.
* امالبنين(س) مادر شهادت و بانوي چهار داغ است
در اين مراسم، «احسان قاضيزاده هاشمي» مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران سخنراني كرد. به بيان اهداف پيام خود را قرائت كرد كه مشروح آن در پي وي سخنان خود را با خوانش متني ادبي آغاز كرد: زمان، هيچگاه با يادهاي غبارگرفته دمساز نميشود. بسيارند نامهايي كه زير اين آسمان پهناور گم شدهاند، اما نامي استوار ـ با همه داغهاي متراكم ـ در اوج آسمان ايستاده است. تاريخ، تمامي نسبنامهها را ورق ميزند و ميگويد: شانههاي تحمل اندوه، از نام ام البنين، خجلند. تاريخ، گزافه نميگويد و واقعيت را آنچنانكه هست، مينمايد.
وي سپس در تكريم مقام و منزلت حضرت ام البنين(س) گفت: ايشان مادري است كه اگرچه در كربلا نبود ولي دلش تا ابد در كربلا ماند و نگاهش بر افق كه كاروان عشق را بازگشتي خواهد بود؟ مادري كه سوگ نشين پسري شد كه در زيبايي و شجاعت نظير نداشت. مادري كه تمام عمر دست از حسين گفتن برنداشت و سوگ عباسش را با ذكر حسين (ع) همراهي كرد.
مديركل ارشاد تهران سپس خطاب به مادر علمدار كربلا گفت: اي مادر! اي مادر شهامت و رشادت و اي مادر شهادت! تو برگزيده مهرباني بودي كه قدم به خانه علي گذاشتي تا سايه مهربانيت را مادرانه بر سر جگر گوشه هاي فاطمه بگستراني. تو آمدي تا حماسه را در دامان خود بپروراني و مادر حماسه شوي و آنگاه كه خبر شهادت پسرت را ، اميدت را و نور چشمت را شنيدي و گفتي پسرم فداي حسين فاطمه ... شدي مادر وفا، مادر ادب و مادر عشق...
قاضيزاده در بخش ديگري از سخنان ادبي خود،حضرت امالبنين(س) را «بانوي چهار داغ!» خطاب كرد و با اشاره به رحلت اين بانوي عظيمالشأن افزود: تو ميروي و خانه داغ رفتنت را ضجه ميزند، تو ميروي با تمام مهربانيت و با سينهاي كه داغ چهار كوه را به سوگ نشسته است. مادر وفا ادب و شهادت! عاشورا براي شيعه نه يك واقعه تاريخي كه بخشي از فرهنگ اوست و به يقين نام تو به فرهنگ شيعه گره خورده است و من هنوز پشت ديوار بقيع در جستجوي دستهاي گره گشاي توام و هنوز حس مي كنم كه سر بر دامن تو نهاده و بوي ياس را از دامن تو ميشنوم يا ام البنين ...
* 950 اثر به دبيرخانه كنگره واصل شد
مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهداف اداره متبوع خود از برگزاري نخستين كنگره سراسري شعر امالبنين گفت: با استعانت از ذات قدسي باريتعالي و با مدد از حضرت ولي عصر روحي لك الفدا در راستاي عمل به منويات مقام عظماي ولايت حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در خصوص پاسداشت شعر آييني و خصوصا گراميداشت مقام آسماني حضرت ام البنين كه فرمودند: «به نظرم مي رسد يكي از بخش هاي مهم و جذابي كه مي تواند مصيبت حضرت اباالفضل (ع) را بيان كند همان زبان حال مادر حضرت اباالفضل(ع) است» برگزاري كنگره سراسري شعر ام البنين(س) را در دستور كار خود قرار داديم.
وي ادامه داد: در همين راستا جهت اجرايي كردن و آغاز فعاليت اين كنگره، در دي ماه 1390 دبيرخانه اي متشكل از 6 كميته تشكيل شد.
قاضيزاده، «توجه به منويات مقام معظم رهبري در ديدار با شاعران آييني»، «زنده نگه داشتن ياد و خاطره مادران و و همسران جانباز به عنوان اسطوره هاي صبر و مقاومت»، «توليد و ارائه آثار فرهنگي فاخر در حوزه ادبيات عاشورايي» و «زنده نگه داشتن ياد مادران عاشورايي» را از اهداف برگزاري كنگره مذكور دانست.
وي افزود: اين كنگره در 4 بخش نيمايي، سپيد، كلاسيك ، سرود و بخش ويژه مادران و همسران جانبازان برگزار شد و با توجه به حجم اطلاع رساني انجام شده در سطح كشور تعداد 950 اثر از 600 شاعر به دبيرخانه ارسال گرديد كه از اين تعداد 750 اثر توسط هيات داوران متشكل از آقايان مرتضي اميري اسفندقه كه به علت كسالت توفيق حضور در اين مجلس را ندارند، يوسفعلي ميرشكاك، سعيد حداديان، سعيد يوسف نيا و علي محمد مؤدب مورد ارزيابي قرار گرفت و نفرات برتر از بين آنها انتخاب شدند. اين اداره همچنين به پاس قدرداني از ايثار و از خود گذشتي حضرت ام البنين قصد دارد كه برترين آثار رسيده را در قالب يك كتاب شعر تقديم ساحت مقدس بانوي وفا نمايد.
اين مقام مسئول ادامه داد: كنگره شعر ام البنين عليها سلام آغاز خوبي براي توجه بيش از پيش به شعر آييني است كه به مدد پروردگار متعال و ياري شاعران دلسوز و پيشكسوت و تلاش شاعران جوان، اميد آن مي رود هر چه زودتر جاي خود را در پهنه ادبيات آييني كشور باز كند و بتواند ذره اي از وظيفه خود در قبال زنده نگه داشتن فرهنگ ناب شيعي را جامعه عمل بپوشاند.
قاضي زاده سخنان خود را خواندن قطعه ادبي «و اينك اي بانو آرام بگير در اين گوشه غربت كه نواي جان سوزت آنگاه كه ياد عاشورا را زنده نگاه داشتي هماره در گوش زمان جاري خواهد بود» به پايان برد و اين شعر را قرائت كرد: «تو آن زني كه وقار آبرو زتو دارد/ و انتهاي ادب تازه ابتداي شماست / كنار پيكر بي دست حضرت ساقي/ حضور حضرت صديقه هم به جاي شماست».
انتهاي پيام/ك
شنبه|ا|16|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]