واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: لايحه جامع حمايت از حقوق مالكيت فكري و معنوي در اختيار دولت قرار گرفت
پيش نويس اولين لايحه جامع مالكيت معنوي به منظور حمايت از حقوق مؤلفان و ناشران در اختيار دولت قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران حاضر در محل بيست و پنجمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران؛نشست وضعيت قراردادهاي نشر در حقوق فعلي و پيش نويس قانون حمايت از حقوق مالكيت ادبي و هنري و حقوق مرتبط در سراي اهل قلم برگزار شد.
احمدعلي محسن زاده،مديركل دفتر حقوقي و مالكيت معنوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين نشست گفت:پيش نويس اولين لايحه ي قانون جامع حمايت از حقوق مالكيت ادبي و هنري تقويم دولت شده است كه در صورت تصويب به مرحله اجرا مي رسد.
وي ادامه داد:سال گذشته سه اتفاق مهم در حوزه كپي رايت كشور افتاد كه تقديم پيش نويس لايحه جامعه حمايت از حقوق مالكيت ادبي و دو پيش نويس الحاق به كنواسيون "برن" و "رم" از جمله اين اتفاقات بودند.
وي افزود:ايران در موزه مالكيت صنعتي معاهدات جهاني الحاق شده است،اما در حوزه مالكيت ادبي و هنري و در حوزه كپي رايت به هيچ كنواسيوني محلق نشده اند.
محسن زاده اظهار داشت:با بررسي هاي صورت گرفته پيش نويس الحاق تقديم دولت شده و نهادها و دستگاه هاي ذيربط نظارت خود را در رابطه با آن ارائه كرده اند كه بخش اعظمي از آن تعاريف به تصويب رسيده است.
مديركل دفتر حقوق مالكيت معنوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص قرار دادهاي نشر گفت:در قانون قبلي تعريف دقيقي از حقوق معنوي وجود نداشت و تنها در توضيحاتي در مورد غير انتقال بدون آن وجود داشت اما در قانون جديد به صورت كارشناسانه به تعريف آن حقوق مصدايق آن پرداخته ايم.
وي خاطر نشان كرد:عدم شفاف بودن قراردادها يكي از علت هاي اصلي منازعات ميان مؤلفان و ناشران بود به همين علت با ذكر قرارداد رسمي در پيش نويس جديد در حل اين مسائل تلاش كرديم.
در ادامه نشست؛پژمان محمدي استاد دانشگاه و عضو هيئت علمي دانشگاه چمران گفت:حمايت از كپي رايت هر چه در ايران افزايش پيدا كند و زماني مؤثر خواهد بود كه در زمينه بهره بردار از آن هم فكر شود و تضمين كافي براي اجراي آن به وجود آيد.
وي افزود:اگر ما به اين نكته اذعان داشته باشيم كه هدف از شناسايي حقوق مؤلف اقدام به هزينه مؤلف در خلق اثر است؛ ناخودآگاه بايد ابزار دستيابي به اين حقوق را شناسايي كنيم.
محمدي تصريح كرد:در بحث قرارداد نشر ،كتبي بودن قرارداد از شرط هاي اساسي آن بايد باشد در يك نظام حقوقي صحيح،حقوق ناشر و مؤلف بايد منصفانه رعايت شود.
وي درخصوص وظايف پديدآورندگان درحقوق نشر براي احقاق حقوق ناشر و بالعكس گفت:تسليم اثر و تضمين اعتبار اثر از وظايف پديدآورندگان همچنين تعهد به تكثير اثر،تعهد بهره برداري مستمر و دائمي از اثر و تعهد پرداخته حق التأليف از جمله وظايف ناشر است.
گفتني است؛در پايان اين نشست عباس حسيني نيك،مدير مسئول انتشارات مجد و حقوقدان با بيان مسائلي در رابطه با حقوق مادي اثر بيان كرد:تخلف از حقوق مادي و معنوي ظلم محسوب مي شود و قانونگذاران در صورت برخورد با اين جرايم به صورت كيفري با آنان برخورد مي كنند./ه
پنجشنبه|ا|14|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 745]