واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يادداشت رسيده به مهر/ويژگيهاي يك برند موفق/ بازار در انحصار برندهاي مقتدر
ويژگيهاي يك برند موفق/ بازار در انحصار برندهاي مقتدر
اين روزها برند در بازارهاي جهاني به يكي از بازيگران اصلي كسب و كار بدل شده است و هر كمپاني كه بتواند برند مقتدرتري در بازار داشته باشد، گوي سبقت را خواهد ربود.
به گزارش خبرگزاري مهر، وقتي موضوع برند و برندسازي مطرح ميشود، يكي از سئوالات اساسي اين است كه شركتها درهنگام ايجاد يك راهبرد برند موفق و پيروزمند، چه نكاتي را بايد در نظر داشته باشند؟ محمدرضا سعادت، عضو هيئت علمي موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت در يادداشتي سعي دارد به اين سئوال پاسخ دهد.
نخستين چيزي در ايجاد برند موفق بايد در نظر گرفت، ايجاد تفاوت و تمايز است. بهترين راهبرد براي ايجاد يك برند نيرومند، ايجاد دركي از مفهوم تفاوت است. بزرگترين گام در فرايند تبديل شدن به يك برند مشهور و نه صرفاً يك نام مشهور، آن است كه برند هم متفاوت ديده شود و هم بهتر از رقبا باشد.
دوم اينكه سهم خود را مطالبه كنيد و مدعي آني باشيد. روابط نيرومند با مشتريان، برندهاي نيرومند را تقويت ميكند ولي شركتها همچنان مايل به تمركز بر كسب سهمي از جيب مشتري هستند تا كسب سهمي از قلب و احساس مشتري.اين فلسفه ممكن است موجب فروش در كوتاه مدت شود ولي موجب ايجاد روابط بلند مدت نخواهد شد. دستيابي به سهمي از قلب و احساس مشتريان از طريق راضي كردن آنها نه فقط موجب ايجاد مشتريان وفادار خواهد شد بلكه اين مشتريان خشنود را به يك نيروي فروش كارآمد براي شركت تبديل خواهد كرد.
سوم اينكه كاريزماي برند را ايجاد كنيد. وجود احساسات موجب فروش ميشود و شركتها همواره بايد تلاش كنند كه رابطه اي احساسي را ميان برند يا برندهاي خود و مصرف كنندگان ايجاد كنند. بهترين راه براي اطمينان از اينكه احساسات به برند و ايجاد روابط با مصرف كنندگان تبديل شود، ايجاد شخصيت برندي نيرومند است.به عبارت ديگر استفاده از ارزشهايي كه مصرف كنندگان دوست دارند و مي توانند با آنها ارتباط بر قراركنند.
چهارم اينكه به ياد داشته باشيد كه فرهنگ برند ايجاد كنيد. آموزش كاركنان، نقش بسيار مهمي در موفقيت برند دارد. تك تك كاركنان شركت بايد آموزش داده شوند تا هم ارزش برند را بدانند و هم در كارهاي روزانه شان در مسير ايجاد برند از آن استفاده كنند. افراد از تجربههايي بزرگ در زمينه برند برخوردارند. آنها سفيران برند شما هستند.
پنجم اينكه دست به استقرار سيستم مديريت برند بزنيد. همه نقاط تماس با مصرف كنندگان بايد مورد توجه و مراقبت ويژه باشد تا اطمينان حاصل شود كه كل تجربه هاي افراد در زمينه برند همخوان، هماهنگ و متناسب است. اين مسأله شامل تغيير دادن راهبرد ، سيستم، فناوري، فرايندها، خدمات، كالاها و حتي مكان هاي فيزيكي است تا بتوان تجربه هاي خريداران را مهندسي كرد.
يك عنصر بسيار مهم ديگر در حوزه برند سازي، متوازن كردن يكپارچگي و همنوايي با تغييرات است. گرچه مصرف كنندگان از محصولاتي كه با آن آشنا هستند و با خواسته هاي آنان سازگار هستند خوششان ميآيد، ولي در عين حال خواهان چيزهاي جديد نيز هستند. كالاها و خدمات جديد، عناصر بسيار مهم براي ارائه تجدد و ارتباط با مصرف كنندگان است. ولي ثابت نگه داشتن نام برند و ارزش هاي آن موجب افزايش اطمينان دوباره و اعتماد بيش از پيش مي شود.
آخرين موردي كه لازمه ايجاد برند موفق است اين است كه شركتها بايد با برندسازي به عنوان يك سرمايه گذاري برخورد كنند نه به عنوان يك هزينه. اشتياق به سرمايه گذاري در زمينه برند در آسيا و كشورهاي درحال توسعه ضعيف است. تأكيد بسيار زياد بر تفكر و عملكرد كوتاه مدت سبب تضعيف برند سازي و به حاشيه راندن آن ميشود. در اغلب موارد، متناسب با تغيير عامل" احساس خوب" به برند ميزان تخصيص نقدينگي به موضوع برند سازي تغيير ميكند.
زمان آن فرا رسيده است كه به برند به عنوان يك دارايي راهبردي كه مي تواند ارزش هاي متعدد و بيشتري نسبت به دارايي هاي مشهود داشته باشد نگريسته شود.
شركتهاي كوچك و متوسط ايراني نيز بر سر دوراهي اجراي برندسازي و تغيير پارادايم در مباني تفكراتشان هستند. باقي ماندن در دنياي رقابتي جديد مستلزم حركت از افسانه ها به سمت بايد هاست. اما آيا آنها موفق به شكستن الگوهاي رفتاري قبلي خود خواهند شد؟
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|13|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]