تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816478482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشتهزينه‌هاي عدم حضور در نهادهاي حقوقي تجارت بين‌الملل


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يادداشتهزينه‌هاي عدم حضور در نهادهاي حقوقي تجارت بين‌الملل
عباس زرگر*سيزدهم آوريل (بيست‌و‌پنجم فروردين) كميسيون حقوقي سازمان ملل متحد در زمينه حقوق تجارت بين‌الملل، آنسيترال (UNCITRAL)، نسخه اصلاحي و جديدي از كنوانسيون بين‌المللي فروش كالا (CISG) را منتشر كرد. اين سومين نسخه از معاهده مذكور است كه طي ٣٣ سال گذشته منتشر مي‌‌شود. بسياري از كشورهاي جهان و از جمله بزرگ‌ترين شركاي تجاري كشورمان به معاهده مذكور پيوسته‌اند و قواعد آن را ملاك عمل تجارتي قرار داده‌اند.
با اين حال نه تنها هنوز ايران به معاهده مذكور نپيوسته، بلكه به نظر مي‌رسد شناخت چنداني هم نسبت به اين‌گونه معاهدات در ميان فعالان اقتصادي كشورمان اعم از دولتي و خصوصي وجود ندارد.
جالب اينجا است كه نمايندگان كشورمان هم پيش از انقلاب و هم پس از آن در مقاطعي در كميسيون‌هاي كاري آنسيترال و تدوين قوانين نمونه آن حضور داشته‌اند. با اين حال به نظر مي‌رسد فعالان اقتصادي و حتي جامعه حقوقي كشورمان تاكنون از حاصل اين حضور و مشاركت بهره‌مند نشده‌اند. دليل آن هرچه باشد، نتيجه آن روشن است و آن تقويت منافع فعالان اقتصادي در معاملات بين‌المللي و ضرر وزيان آنان از بابت نا‌آشنايي با قواعد حقوق تجارت بين‌الملل است. گرچه تلاش‌هايي در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در قالب چاپ محدود كتابچه‌هاي كوچكي در خصوص قواعد تجارت بين‌الملل منبعث از فعاليت‌هاي اتاق داوري تجاري بين‌الملل (ICC) صورت پذيرفته است، با اين حال نياز فعالان اقتصادي و جامعه حقوقي در اين ميان بسيار گسترده‌تر از چنين اقدامات محدودي است.
بسياري از هزينه‌هايي كه در خصوص معاملات بين‌المللي گريبان‌گير فعالان اقتصادي كشورمان در هر دو بخش دولتي و خصوصي مي‌شود نه از تحريم‌هاي اقتصادي، بلكه از ناآشنايي آنان با روش‌هاي كم‌هزينه‌تر نقل و انتقال كالا و پول ناشي مي‌شود. گرچه اين روزها فشار تحريم‌ها افزايش يافته و فعاليت تجارتي در عرصه صادرات و واردات سخت‌تر از گذشته شده است؛ اما اين مساله چيزي از مسووليت دستگاه‌هاي دولتي و مشخصا وزارت امور خارجه كه تا سال ٢٠١٠ ميلادي داراي نمايندگاني در كميسيون‌هاي كاري آنسيترال بوده است براي انتقال تجربيات كارشناسي به داخل كشور كم نمي‌كند. آنسيترال نهاد حقوقي فعال تحت نظارت سازمان ملل متحد است كه تلاش دارد با استفاده از تجربيات نظام‌هاي حقوقي در تمام بخش‌هاي جهان، قوانيني نمونه براي فعاليت‌هاي تجارتي تدوين كند تا با يكسان‌سازي اين قواعد از مشكلات حقوقي ناشي از تفاوت قوانين تجارتي بكاهد و تجارت بين‌الملل را تسريع و تسهيل سازد. هدف آنسيترال ساده‌سازي و همانند‌سازي قوانين تجاري است تا با كاهش هزينه‌هاي نهادي، تجارت اقتصاد جهاني رونق بگيرد. از معاهده بين‌المللي فروش كالا كه معروف‌ترين محصول آنسيترال است به عنوان موفق‌ترين سند بين‌المللي تا حال حاضر ياد مي‌شود. بي توجهي به اسناد و قواعد و عرف‌هاي بين‌المللي قطعا نتيجه‌اي جز خسران و تحمل هزينه‌هاي گزاف نخواهد داشت. پيوستن به كنوانسيون مذكور مي‌تواند از هزينه‌هاي تجارت خارجي بكاهد و كمك موثري در جهت دستيابي به اهداف صادراتي باشد.
*وكيل دادگستري

چهارشنبه|ا|13|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن