واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره راديو و اجلاس جهاني صدا با حضور 26 كشور برگزار ميشود
تهران - معاون صداي سازمان صدا و سيما اعلام كرد دوازدهمين جشنواره بين المللي راديو و چهارمين اجلاس جهاني صدا با حضور نمايندگاني از 26 كشور در مجتمع تفريحي صدا و سيما در زيباكنار برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، "محمدحسين صوفي" روز دوشنبه در دومين نشست خبري اين دو رويداد بين المللي افزود: اين دومراسم از 26 تا 28 ارديبهشت ماه جاري در شهرستان زيباكنار استان گيلان برگزار مي شود.
وي برگزاري اين جشنواره را فرصتي كليدي و حساس براي تجلي نوآوري هاي راديويي دانست و گفت: اين جشنواره بين المللي فرصت مغتنمي براي معرفي استعدادها و توانمندي ها و خلق نوآوري ها و ابتكارات در توليدات راديويي است.
صوفي هدف از برگزاري اين جشنواره را دستيابي به ايده هاي خلاق، نو و مبتكرانه و بازانديشي و ارتقاي دانش نظري و عملي اهالي راديو دانست و گفت: با برگزاري اين جشنواره ها توانمندي شبكه ها و برنامه سازان راديو معرفي و زمينه براي بروز استعدادها فراهم مي شود.
معاون صداي سازمان صدا و سيما با بيان اينكه اين جشنواره در دو بخش داخلي و بين المللي برگزار مي شود، افزود: شبكه هاي ملي، برون مرزي و استاني راديويي آثار خود را در هر دو بخش اين جشنواره شركت داده اند و حتي بخش هاي خبري كه رويكرد سياسي دارند نيز به اين جشنواره راه يافتند.
** رشد 11 درصدي آثار در بخش ملي جشنواره
صوفي در ادامه از رشد 11 درصدي حجم آثار ارسالي بخش ملي جشنواره راديو خبر دادو گفت: در مجموع 512 برنامه از شبكه هاي ملي، برون مرزي و استاني در دو حوزه روتين و رويش به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
معاون صدا تاكيد كرد: در بخش روتين 266 اثر در موضوعات صبحگاهي، آموزشي ، اقتصادي، اذانگاهي، دفاع مقدس و گفت و گو محور به دبيرخانه ارسال شدند.
وي افزود: در بخش رويش كه با هدف كشف بيشتر استعدادها و بروز خلاقيت ها در جشنواره دوازدهم راه اندازي شده است، هر كس در هر شغلي مي توانست اثر راديويي خود را به جشنواره ارسال كند كه در اين بخش 246 اثر به دبيرخانه رسيد.
صوفي در ادامه گفت: در جشنواره امسال آثار برخي شبكه هاي راديويي از جمله قرآن، معارف، نمايش و راديو نوا به صورت مستقل ارزيابي شدند زيرا براي نمونه در برنامه هاي شبكه هاي قرآن و معارف فاقد عنصر موسيقي هستند و ممكن بود حقي از برنامه سازان اين نوع برنامه ها ضايع شود.
وي تفاوت ديگر جشنواره امسال با دوره هاي گذشته را ايجاد بخش هاي ويژه و اختصاصي از جمله بخش "بيداري اسلامي" برشمرد.
صوفي با اشاره به برگزاري طرح "4+12" در حاشيه جشنواره راديو اظهار داشت: مخاطبان شبكه هاي راديويي با پاسخگويي به سوالات مطرح شده هر يك از اين شبكه ها به عنوان مهمان در جشنواره دوازدهم راديو شركت مي كنند.
معاون صدا برگزاري مسابقه براي طراحي پوستر جشنواره سيزدهم را از ديگر اقدامات دست اندركاران راديو براي ايجاد تعامل دو سويه با مخاطبان اين رسانه عنوان كرد.
صوفي افزود: در طرح " انتخاب" نيز همه شبكه هاي راديويي برنامه هاي خود را در معرض قضاوت مردم قرار داده اند تا آنان بهترين هاي هر شبكه را انتخاب و معرفي كنند.
معاون صدا گفت: به نفرات اول، دوم و سوم هر يك از بخش هاي اين جشنواره علاوه بر تنديس و لوح جشنواره به ترتيب مبلغ دو ميليون تومان، يك ميليون و 500 هزار تومان و 700 هزار تومان به عنوان جايزه نقدي اهدا مي شود.
صوفي تاكيد كرد : در اين دوره تنها آثار مورد تقدير قرار نمي گيرند بلكه مشاغل توليد هر اثر مورد داوري قرار گرفته اند و قرار است به نفرات برتر در بخش هاي مختلف توليدات راديويي از جمله گويندگي، نويسندگي، سردبيري و ... جايزه اهدا شود.
** حضور آثاري از 13 كشور در بخش بين الملل جشنواره
معاون صداي سازمان صدا و سيما در ادامه با اشاره به ارسال 296 اثر از شبكه هاي مختلف ايراني و همچنين كشورهاي مختلف به دبيرخانه جشنواره اظهار داشت: حجم آثار ارسالي حاكي از رشد 63 درصدي آثار بخش بين الملل است.
صوفي افزود: از ميان آثار رسيده 73 اثر به مرحله نهايي راه يافتند كه شامل 13 كشور خارجي، 12 شبكه راديويي استاني و 9 شبكه راديويي ملي است كه در نهايت به 16 اثر شايسته جايزه و تنديس اهدا مي شود.
وي گفت: در مجموع در بخش بين المللي جشنواره راديو 8 تنديس و 16 لوح تقدير به منتخبان اهدا مي شود و در بخش داخلي نيز 30 تنديس و 60 لوح تقدير به نفرات برتر اهدا خواهد شد.
** حضور انديشمندان حوزه ارتباطات در اجلاس جهاني صدا
معاون صداي سازمان صدا و سيما در ادامه به برگزاري چهارمين اجلاس جهاني صدا در زيباكنار اظهار داشت: اين اجلاس با هدف افزايش كمي و كيفي ادبيات پژوهشي در رسانه هاي شنيداري ارتباطات و رسانه و انتقال تجربه به يكديگر برگزار مي شود.
صوفي، اجلاس جهاني صدا را از اجلاس هاي معتبر اتحاديه راديو و تلويزيون هاي آسيا و اقيانوسيه (ABU) عنوان كرد و گفت: در مجموع 163 مقاله به دبيرخانه جشنواره رسيد كه تعداد مقالات نسبت به دوره گذشته 16 درصد رشد داشت.
وي با بيان اينكه در حاشيه اين اجلاس كارگاه هاي تخصصي آموزشي براي اهالي راديو برگزار مي شود، يادآور شد: به 16 نفر از برگزيدگان نهايي مقالات تنديس و جايزه اهدا مي شود.
صوفي تاكيد كرد: مهمانان خارجي جشنواره راديو، اجلاس جهاني صدا و بخش داوري آثار از 26 كشور به ايران سفر مي كنند و معاونت راديو در اين سه روز ميزبان 40 ميهمان خارجي و نزديك به هزار ميهمان داخلي است.
وي از مالزي، صربستان، لهستان، كره جنوبي، اوكراين، ايرلند، هند، لبنان، روسيه، نپال،عراق، آمريكا، آلمان، استراليا، سنگاپور، پاكستان، تايلند، بلغارستان، ژاپن، فرانسه، افغانستان، اندونزي، فيليپين و ايرلند به عنوان كشورهايي نام برد كه در جشنواره راديو و اجلاس صدا حضور دارند.
معاون صداي سازمان صدا و سيما تاكيد كرد كه ميهمانان خارجي اين دو رويداد بين المللي به تناسب موقعيت و جايگاه حقوقي خود در كشورهايشان با مسوولان راديويي ايران براي انتقال دانش و تجربيات و همكاري در امور راديويي رايزني خواهند كرد.
صوفي تاكيد كرد كه معاون اجرايي دبير كل اتحاديه راديو و تلويزيون هاي آسيا و اقيانوسيه ميهمان اين مراسم خواهد بود.
وي بازديد مهمانان اين جشنواره از صدا و سيما جمهوري اسلامي ايران را از ديگر برنامه هاي اين جشنواره عنوان كرد.
** مخاطبان راديو به 30 درصد رسيد
معاون صداي سازمان صدا و سيما در ادامه اظهار داشت: سال 90، سال محوريت مخاطب در برنامه هاي راديويي بود كه سبب شد تا مخاطبان اين رسانه به نزديك به 30 درصد افزايش يابند.
صوفي افزود: ميزان رضايتمندي مخاطبان نيز در سال گذشته به 80 درصد رسيد كه اين رشد ناشي از توجه تعامل خوب اهالي راديو با مخاطبان و تلاش براي تامين ذائقه مخاطبان و همكاري رسانه هاي جمعي براي معرفي راديو و ظرفيت ها و برنامه هاي اين رسانه است.
فراهنگ 2025**1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80104727
دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]