واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كيا خبر داد:رديابي آفات قرنطينه اي در آذربايجان شرقي از امسال
رديابي آفات قرنطينه اي در آذربايجان شرقي از امسال
تبريز - خبرگزاري مهر: مدير حفظ نباتات سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي از رديابي مزارع و باغات استان در برابر آفات قرنطينه اي به منظور حفظ سلامت پوشش كشاورزي در اين استان طي سالجاري خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر ، محمود كيا پيش از ظهر امروز يكشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل آن سازمان با اعلام اين مطلب گفت : رديابي آفات شامل پروانه مينوز گوجه فرنگي ، مگس ميوه مديترانه و نماتد سيب زميني است.
وي هدف از رديابي اين آفات را آگاهي از ورود احتمالي آنها به استان عنوان و افزود : در صورت مشاهده اولين آلودگي، مورد ريشه كني قرار مي گيرد.
كيا با اشاره به اينكه مينوز گوجه فرنگي ، آفتي است كه در دوسال گذشته وارد كشور شده و در تعدادي از استانهاي غربي و جنوبي كشور شايع گرديده است ادامه داد : اين آفت برگ ساقه و ميوه محصول را از بين مي برد و در بيشتر موارد تا 100 درصد به محصول آسيب مي رساند.
مدير حفظ نباتات سازمان در خصوص راههاي انتشار وانتقال آفت مينوز بيان داشت : انتقال آفت همراه با نشاء و ميوه گوجه فرنگي از عمده ترين راههاي انتقال اين آفت محسوب مي شوند.
وي با اشاره به روشهاي رديابي در مناطق آلوده براي تشخيص ظهور آفت گفت : رديابي به دو صورت رديابي مشاهده اي ميوه ها و برگهاي گياه ميزبان و مشاهده آثار مينوز بر روي برگها و خروج توده هاي فضولات لاروي بر روي ميوه ها و رديابي فرموني از تله هاي دلتا، جكسون و تشتك هاي آبي همراه با فرمون جهت رديابي استفاده مي شود كه تعداد فرمون مورد استفاده جهت رديابي در مزارع و گلخانه ها يك عدد در هر هكتار است.
كيا به روشهاي كنترل اين آفت اشاره كرد و افزود : اقدامات زراعي و پيشگيرانه بر عليه آفت از طريق بازديد ميوه هاي گوجه فرنگي در سطح ميادين ميوه و تره بار، معدوم كردن و سوزاندن بقاياي گياهي وعلفهاي هرز، بيل زدن كف مزارع و گلخانه ها، استفاده از توري مناسب و در دو لايه جهت جلوگيري از ورود حشرات كامل به داخل گلخانه، جلوگيري از هرگونه نقل و انتقال اندام گياهي آلوده از خارج به داخل گلخانه، انتقال نشاء به گلخانه پس از بررسي كامل و اطمينان از عدم آلودگي به تخم ، لارو، شفيره و حشرات كامل آفت، رديابي افت پس از ورود نشاء به گلخانه و مزارع از مهمترين اقدامات پيشگيري از آلودگي به آفت هستند.
وي مبارزه غيرشيميايي و بيولوژيك بر عليه آفت و استفاده از روش شكار انبوه كه از طريق نصب تله هاي فرموني، تله هاي نوري، حذف ميزبانهاي ثانويه در مزارع و گلخانه هاي گوجه فرنگي امحا و سوزاندن بقاياي آلوده از راه هاي مبارزه با آفت عنوان نموده افزود: در حال حاضر تجهيزات و مواد مورد نياز رديابي اين آفت در بين شهرستانهاي استان توزيع شده كه بر اساس دستورالعمل هاي فني رديابي اقدام به پايش مناطق تحت پوشش خود نمايند.
كيا در مورد مگس ميوه مديترانه اي نيز اظهار داشت: اين آفت نيز به نامهاي مگس ميوه و يا مگس مركبات گفته مي شود كه يكي از آفات مهم و خطر ناك ميوه بوده كه مبدأ اصلي اين آفت، افريقا است.
وي با بيان اينكه از نظر اهميت اقتصادي ،اين مگس، آفت مهم حدود 1000 گونه محصول كشاورزي است ادامه داد: در بين اين ميوه ها ، بيش از همه به هلو، زردآلو، گلابي، گوجه، سيب، آلو، توت، به، انگور، خرمالو، انار، انجير، مركبات و بعضي از انواع گياهان زراعي يك ساله حمله مي كند.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|10|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]