تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828031116




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زهرا، ليلة القدر آفرينش مهم‌ترين عامل براي الگوبرداري از سيره حضرت زهرا(س)


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: زهرا، ليلة القدر آفرينش مهم‌ترين عامل براي الگوبرداري از سيره حضرت زهرا(س)
وجود مبارك حضرت زهرا (س) از چندين جنبه و جهت سفارش به الگو برداري شده است؛ الگوبرداري صحيح كه مصون‌ از افراد و تفريط باشد ...


گروه دين و انديشه «خبر گزاري دانشجو»؛ وجود مبارك حضرت زهرا (س) از آن جهت كه جبنه الوهيتي دارند به سختي قابل بررسي و فهم است؛ ابعاد شخصيتي آن حضرت با ويژگي‌هايي همچون عصمت ولايت و محدثه بودن شناخته مي‌شود. به هر جهت عمق فضايل و مناقب آن حضرت تا بدان‌جا است كه در قرآن و احاديث به آن اشاره شده است.

امام زمان: دختر رسول‌الله براي من الگوي حسنه است

به‌عنوان نمونه مي‌توان به حديث امام زمان (عج) در رابطه با حضرت زهرا (س) اشاره كرد كه فرمودند: «دختر رسول الله براي من الگوي حسنه است.» كه حديث بيان شده داراي زوايايي بسيار ظريف و قابل تأملي است.

بررسي حديث از آن جهت كه چرا و چه چيزي در وجود مبارك آن حضرت براي امام زمان (عج) الگوست، احتياج به بحث و بررسي فراوان دارد، اما نكته‌اي كه مي‌توان از اين حديث به طور مشخص استفاده كرد آن است كه زندگاني حضرت زهرا (س) به‌طور خاص و ويژه قابليت بحث و تأمل را دارد؛ اول از آن جهت كه ايشان طبق گفته قرآن و احاديث اهل بيت از مقام عصمت برخوردار هستند. دوم آن‌كه ائمه معصومين كه خود الگوهاي حسنه هستند (طبق فرمايش قرآن) دستور به تبعيت و الگو برداري از آن حضرت داده‌اند.

حضرت زهرا (س) سري از اسرار الهي

وجود آن حضرت سراسر اسرار الهي و فضايل خاصي است كه از جهت سر بودن آن را به عظمت و بزرگي شب قدر دانسته‌‌اند، اما مي‌توان به اين استدالال اكتفا كرد كه «آب دريا را اگر نتوان كشيد، آن به قدر عافيت بايد چشيد». هر چند درك و فهم تمامي فضايل و مناقب آن حضرت در سعه وجودي زمينيان نيست، اما بهره‌گيري از آن وجود مقدس هر چند كم براي انسان‌ها راه‌گشاست.

رجوع به احاديث و زندگاني آن حضرت از راهبردي‌ترين روش‌ها براي كسب فيض و معرفت است، حضرت زهرا (س) در حديثي مي‌فرمايد: «از دنياي شما سه چيز را دوست دارم؛ نگاه به صورت پيامبر، قرآن خواندن و انفاق كردن»

انفاق كردن؛ يكي از سه موردي كه حضرت زهرا دوست داشتند

هر سه موردي كه دخت پيامبر به آن اشاره كرده‌اند قابليت بحث و بررسي فراوان دارد؛ از جمله انفاق كردن كه آن حضرت آن را امري دوست داشتني خوانده‌اند. با نگاهي به تاريخ زندگاني حضرت فاطمه (س) مي‌توان متوجه شد كه اين مسئله نمودهاي فراواني نيز داشته است كه معروف‌ترين آنها سه روز، روزه و انفاق كردن افطاري بود كه سوره هل اتي در شان آن بزرگواران نازل شد؛ بخشيدن لباس عروس به شخص فقير و دادن گردنبند و پرده نيز از مصاديق انفاق‌هاي آن حضرت است كه از روايت‌هاي تاريخي و معتبر است.

انفاق كردن در دين جايگاه بسيار عظيم و بااهميتي دارد تا آنجا كه در قرآن و احاديث به آن سفارش فراواني شده است. «لن تنالوا البر حتي تنفقوا مما تحبون» در احاديث شيعه انفاق كردن جزو صفات مومن خوانده شده است. همچنين امام علي (ع) مي‌فرمايد:‌ «انفاق كن و هراس به خود راه مده كه خداوند عرش تو را به تنگ دستي گرفتار نخواهد كرد.»

انفاق كردن طبق گفته احاديث اهل بيت اول از همه بايد صرف پدر و مادر شود و سپس عائله و بعد از آنها خويشان و برادران مومن و در آخر سر همسايگان فقير و امورد عام المنفعه بشود.

سوره هل اتي در شأن انفاق آن بانوي برگزيده

نكته بسيار مهم در بحث انفاق در زندگاني حضرت زهرا (س) آن است كه نگاه و جهان بيني آن بزرگواران به دنيا و مسايل آن به چه صورت بود كه قادر بودند در حد نازل شدن سوره هل اتي از خود گذشتگي داشته باشند؟

در حقيقت پيروي كردن از رفتار و منش آن بزرگوران براي محبين و شيعيان غير ممكن است مگر آن‌كه به علت و دليل رفتار آن حضرت پي ببرند. امام علي (ع) مي‌فرمايد: «پس هر كس يقين پيدا كرد كه هرچه انفاق نمايد عوض دارد انفاق كند و از اين انفاق كردن دلشاد شود.»

يقين داشتن به آخرت و نوع نگاه به دنيا در انسان علت و منشأ رفتارهاي متفاوت و گاه متضاد از يك ديگر است.

پيامبر انفاق دخت گراميشان را تجليل مي‌كنند

به عنوان نمونه در تاريخ ذكر شده پيامبر به علت حب و علاقه شديدي كه به دخت گراميشان حضرت زهرا (س) داشته‌اند، در مسافرت از حضرت فاطمه آخرين نفر و در بازگشت اولين نفر آن حضرت را ملاقات مي‌كردند.

در يكي از سفرهاي پيامبر هنگام بازگشت از سفر و ورود به خانه آن معصومه مطهره، متوجه پرده نو و جديدي شدند پيامبر اين موضوع را براي دخت گراميشان نپسنديدند و بدون هيچ اعتراضي آن جا را ترك كردند حضرت فاطمه كه متوجه ناراحتي رسول الله شدند پرده را در راه خداوند انفاق كردند، پيامبر بعد از آن كه متوجه انفاق آن معصومه مطهره شدند، فرمودند: «اگر دنيا به اندازه بال مگسي نزد خداوند ارزش داشت اجازه نمي‌داد كه آبي از گلوي كافر به پايين برود.»

فرزندان دنيا و فرزندان آخرت

نگاه به جايگاه حقيقي دنيا و درك نسبتي كه ميان آخرت و دنيا وجود دارد مطمئنا هر انساني را متمايل به بخشش و انفاق در راه خدا مي‌كند. اگر شيعيان و محبين آن حضرت سعي دارند كه رفتاري شبيه آن بزرگوار در زندگي داشته باشند و حضرت زهرا (س) را الگوي زندگي خويش بدانند در ابتدا بايد علت رفتار و جهان‌بيني آن حضرت را درك كنند.

امام علي (ع) در بيان حقيقت دنيا مي‌فرمايد:‌ «دنيا پشت كرده و مي‌رود و آخرت روي كرده و مي‌آيد؛ هر كدام از آنان فرزنداني دارند اگر مي‌توانيد فرزندان آخرت باشيد و از فرزندان دنيا نباشيد امروز عمل است و حساب نيست فردا حساب است و عمل نيست.»

مهم‌ترين عامل براي الگو برداري از سيره اهل بيت (ع)

درك نگاه عامل مهمي در الگوبرداري از ائمه معصومين از جمله حضرت زهرا (س) است؛ درك نگاه و رجوع به احاديث در كنار الگوبرداري از زندگاني آن حضرت تا بدان جا با اهميت است كه انسان را از افراط و تفريط حفظ مي‌كند، به طوريكه نه فرد آن‌چنان جزو فرزندان دنيا بشود كه هيچ اتفاقي نكند و نه آن‌چنان به تفريط رفتار كند كه هيچ مال و اموالي را براي خود و خانواده‌اش نكند.

رجوع به احاديث اهل بيت و سعي در كسب جهان‌بيني براي شيعيان و محبين آن حضرت زمينه‌اي را فراهم مي‌كند تا بتوانند با درك و فهمي كامل از آن بزرگواران پيروي كنند.

شنبه|ا|9|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن