واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر /لايحه جنجالي اصلاح قانون كار به دولت رفت/ كارگران: بيخبريم
لايحه جنجالي اصلاح قانون كار به دولت رفت/ كارگران: بيخبريم
در حالي مقامات كارگري كشور از ارسال لايحه اصلاح قانون كار به دولت اظهار بياطلاعي و تعجب ميكنند كه وزير تعاون، كار و رفاه از ارائه اين لايحه به دولت خبر داده است. با اين حال، كارگران ميگويند قرار بود براي توافق نهايي مذاكره كنيم.
به گزارش خبرنگار مهر، حدود 7 سال از زمان طرح اصلاح قانون كار و انجام برخي تغييرات در قانون 203 ماده اي كار كشور مي گذرد.
وسيع بودن دايره شمول اين قانون و دربرگيري حداقل 50 درصدي آن در كشور از همان ابتداي اعلام انجام جراحي در برخي مواد آن با حساسيت ها و طرح مباحث مختلف همراه بوده است.
از ابتدا نيز دولت در نظر داشت كه اين مسئله را شخصا و بدون دخالت كارگران و كارفرمايان به عنوان ذي نفعان اصلي قانون كار دنبال كند. از اينرو دولت در پس از سال 86 اين مسئله را در دستور كار خود قرار داد اما در ابتدا مباحث خيلي جدي نبود.
جراحي بزرگ كاري
پس از آن در زمان فعاليت دولت دهم ابعاد اين كار وارد مراحل جديدتري شد و رفته رفته كارگران و كارفرمايان نيز براي اعمال نظر و بيان ديدگاه هاي خود وارد ماجرا شدند.
هرچند در زمان فعاليت دولت نهم نيز برخي ويرايش ها و پيش نويس ها در اين زمينه تهيه شده بود اما مجموع جمع بندي ها به نتيجه اي نرسيد كه بتوان آن را براي طرح جدي دنبال كرد و اين اقدام در چندين نوبت دچار تغيير و تحول شد و چند پيش نويس در مراحل اوليه كار ويرايش و در آن جا به جايي صورت گرفت.
با واگذاري مسئوليت انجام اين كار از سوي برنامه پنجم توسعه به عنوان يك تكليف برعهده دولت، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي تلاش كرد تا به هر نحوي كه شده اين كار را به يك نتيجه اي برساند.
قانون برنامه هم اين وزارتخانه را مكلف كرده بود تا پايان سال اول اجراي برنامه پنجم توسعه يعني تا پايان سال گذشته؛ لايحه اصلاح قانون كار را به مجلس بفرستد كه به گفته مقامات وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي به دليل آنچه كه تعلل و طرح برخي مباحث در اين زمينه از سوي كارگران و بعد كارفرمايان شد، اين مهم محقق نشد.
تدوين پيشنويس 74ماده اي
در نيمه اول سال گذشته نيز وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي يك پيش نويس 74 ماده اي از مباحث مختلف را آماده و در قالب پيش نويس اصلاح قانون كار درنظر داشت با دريافت سريع نظرات كارگران و كارفرمايان به منظور رعايت 3 جانبه گرايي، آن را به دولت و مجلس ارسال كند.
پس از برگزاري چند نشست در شوراي عالي كار، كارگران و كارفرمايان درخواست زماني دو يا سه ماهه براي بررسي و ارائه نظراتشان در اين زمينه را به وزارتخانه دادند. آنها معتقد بودند نماينده دولت پس از چند سال توانسته است پيش نويسي را آماده و ارائه كند، حال نمي توان انتظار داشت در چند نشست كارگران و كارفرمايان بتوانند نظرات خود را جمع بندي و اعلام كنند.
اين موضوع باعث تعطيلي نشست هاي شوراي عالي كار شد و چند ماه اين مسئله به تعويق افتاد. حتي گلايه ها و انتقادات شيخ الاسلامي در مورد عملكرد كارگران و كارفرمايان در تاخيرهاي فراوان خود براي ارائه نظراتشان و تهديد به ارسال پيش نويس دولت بدون دريافت نظرات دوگروه ديگر نيز مفيد واقع نشد و كارگران و كارفرمايان همچنان به مذاكرات خود ادامه دادند.
اين موضوع مقارن بود با ماه هاي پاياني سال گذشته و تلاش وزارت تعاون، كار و رفاه براي جمع بندي پيش نويس اصلاح قانون كار و ارسال آن به دولت و مجلس قبل از اتمام سال 90 كه در نهايت اين موضوع محقق نشد و كار به سال جديد كشيد.
تعطيلي مذاكرات
پس از آن مقامات وزارت تعاون، كار و رفاه اعلام كردند كه درست است قانون به ارسال لايحه در سال اول اجراي برنامه تاكيد دارد ولي مي توان آن را به سال جديد (91) نيز موكول كرد.
هرچند به گفته مقامات كارگري و كارفرمايي، رويكرد وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي اين بود كه حتما ديدگاه هاي ديگر شركاي اجتماعي درباره قانون كار نيز اخذ شود، اما دليل اعلام ارسال لايحه اصلاح قانون كار براي رئيس جمهور طي روزهاي گذشته و پس از آن به مجلس از سوي شيخ الاسلامي؛ مي تواند نتيجه تاخيرهاي فراوان كارگران و كارفرمايان در نهايي كردن مذاكرات دوجانبه باشد.
يك مقام مسئول كارگري كشور كه نخواست نامش در خبر ذكر شود در گفتگو با مهر با اعلام اينكه قرار بود نتيجه مذاكرات كارگران و كارفرمايان در اينباره به شوراي عالي كار برود و مورد بررسي واقع شود، گفت: هنوز يك بخش هايي از قانون كار بلاتكليف مانده است.
كارگران: هنوز در حال گفتگو هستيم
وي با تاكيد بر اينكه ما اطلاعي از ارسال لايحه اصلاح قانون كار از سوي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي به دولت نداريم و اين مسئله از سوي وزير اعلام شده است، اظهار داشت: نمي توان بدون بررسي لايحه اصلاح شده نظر داد كه لايحه با چه كيفيتي به دولت ارسال شده است.
اين مقام مسئول كارگري، ادامه داد: بايد بررسي شود و ببينيم كه آيا دولت در ارسال لايحه به دولت نظرات و ديدگاه هاي كارفرمايان و كارگران را لحاظ كرده است و يا اينكه نتيجه ماه ها مذاكره و گفتگوي دوطرف بر سر مواد مختلف قانون كار، بي نتيجه ماند؟
به گفته وي، طبق آخرين توافقات صورت گرفته با دولت قرار بود پس از اتمام مذاكرات كارگران و كارفرمايان در يك نشست مشترك شوراي عالي كار، مباحث مختلف را پيگيري و جمع بندي كنيم. پس از آن لايحه مشترك و 3 جانبه به دولت و از آنجا به مجلس برود.
در 6 مورد اصلاحي اختلاف داريم
اين عضو كارگروه اصلاح قانون كار، بيان داشت: هنوز در 6 مورد اساسي با كارفرمايان اختلاف نظر داريم و نتوانسته ايم چانه زني هاي خود را نهايي كنيم. اساسا ما در برخي موارد با كارفرمايان و دولت هم نظر نبوديم كه بحث تشكل ها از جمله مهم ترين آنها است.
همچنين ولي الله صالحي، مشاور ارشد كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور در گفتگو با مهر با بيان اين مطلب كه تاكنون در مذاكرات با كارفرمايان در بسياري موارد به نتيجه نهايي رسيده ايم، از باقي بودن برخي مباحث در اين بخش خبر داد.
عضو سابق شوراي عالي كار، اظهار داشت: در مواردي كه نتوانستيم با كارفرمايان به توافق برسيم، هر گروه نظر خود را ارائه كرده است. با اين حال قرار بود مجموع همه نظرات در شوراي عالي كار مطرح و تصميم نهايي در مورد آن گرفته شود.
صالحي ادامه داد: حال اينكه لايحه اي در مورد اصلاح قانون كار به دولت رفته باشد را نمي دانم ولي طبق قرار بايد در شوراي عالي كار قبل از ارسال به دولت بحث و بررسي صورت مي گرفت.
قرار چيز ديگري بود
اين مقام مسئول كارگري، تاكيد كرد: ارسال لايحه اصلاح قانون كار به صورت 3 جانبه و مشترك به همراه ديدگاه هاي كارگران، كارفرمايان و دولت؛ پيش بيني اي بود كه از ابتدا با هماهنگي همه گروه ها صورت گرفته بود.
وي خاطر نشان كرد: احساس مي كنم آن نشست نهايي كه قرار بود در اين زمينه برگزار شود، انجام نگرفت، اما بهترين كار در مورد اصلاح قانون كار دريافت نظرات همه گروه ها و اعمال آن در لايحه نهايي است.
با اين حال وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي اعلام كرد: پرونده اصلاح قانون كار انجام شد و هم اكنون لايحه آن براي بررسي رئيس جمهور به دولت ارسال شده است و احتمالا به زودي راهي مجلس خواهد شد.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|4|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]