واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: معاون وزير صنعت،معدن و تجارت : شهركهاي تخصصي صنايع پايين دستي پتروشيمي تاسيس مي شود
خبرگزاري آريا- مدير عامل سازمان صنايع كوچك وشهركهاي صنعتي ايران از ايجاد شهركهاي تخصصي صنايع تكميلي پتروشيمي در برخي از استانهاي كشور خبرداد.
به گزارش سرويس اقتصادي آريا، فخراله مولايي در مراسم امضاي تفاهم نامه همكاري دوجانبه ميان سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران وشركت صنايع ملي پتروشيمي گفت: خواسته مقام معظم رهبري اين است كه روزي فرابرسد كه حتي يك قطره نفت از كشورما صادر نشود.
مولايي همكاري مشترك با شركت صنايع ملي پتروشيمي را در همين راستا برشمرد و گفت: در راستاي تحقق عملي فرمايشات مقام معظم رهبري سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران وشركت ملي صنايع پتروشيمي، همكاري مشتركي در زمينه ايجاد زيرساختهاي مورد نياز براي توسعه شهركهاي تخصصي صنعتي آغاز كرده است .
معاون وزير صنعت،معدن وتجارت با اشاره به تحقق عملي شعارتوليد ملي و حمايت از كار وسرمايه ايراني افزود: هم اكنون 48 شهرك و ناحيه تخصصي در سرا سركشوروجود دارد كه شهركهاي تخصصي صنايع پايين دستي پتروشيمي به آنها اضافه خواهدشد.
مولايي با اظهار اميدواري در زمينه ايجاد زير ساختهاي لازم در شهركهاي تخصصي تصريح كرد: هم اكنون يكي از شهركهاي فناوري ما آماده ارائه خدمات نرم افزاري در زمينه پتروشيمي است.
وي خاطر نشان كرد: سازمان صنايع كوچك وشهركهاي صنعتي در زمينه شناسايي و ايجاد خوشه هاي صنعتي جديد در حوزه صنايع تكميلي پتروشيمي ، ايجاد شهركهاي فناوري و مراكزخدمات فناوري نيز همكاري هاي لازم را با اين مجموعه انجام خواهد داد.
معاون وزير صنعت،معدن وتجارت همچنين افزايش ظرفيت عملياتي واحدهاي پايين دستي موجود در شهركهاي صنعتي را از برنامه هاي پيش روي سازمان اعلام كرد و گفت: علاوه براين تسهيل توسعه ظرفيت صنايع تكميلي پتروشيمي در شهركهاو نواحي صنعتي كه هم اكنون فعال هستند نيز در اين مجموعه پيگيري خواهدشد.
مولايي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مشوقها و امتيازات سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران براي سرمايه گذاري در شهركها و نواحي صنعتي توضيح داد: ما به سرمايه گذاراني كه در حوزه صنايع پايين دستي پتروشميي فعاليت مي كنند، اين قول را مي دهيم كه اگر با كسري وثيه بانكي روبه رو بودند،مي توانند از امكانات صندوق ضمانت سرمايه گذاري صنايع كوچك استفاده كنند.
مدير عامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران تاكيد كرد: سرمايه گذاري در زمينه صنايع تكميلي پتروشيمي همانند ساير سرمايه گذاريها مقدس است و در ايجاد اشتغال نقش مهمي ايفا مي كند.
مولايي بابيان اينكه از سرمايه گذاري در استانهاي مختلف استقبال مي كنيم، گفت: اين نويد را به صنعتگراني كه در صنايع تكميلي پتروشيمي مشغول هستند، مي دهيم كه اگر در شهركهاي تخصصي مستقر شوند از مزاياي و مشوقهايي مانند معافيت مالياتي و نبود عوارض شهرداري بهره مند شوند.
تاكيد برتوسعه پايدار و ايجاد اشتغال
در ادامه اين مراسم سيدرضا فاطمي امين معاون برنامهريزي وزير صنعت، معدن و تجارت نيز با تاكيد بر تغيير فرهنگ و الگوهاي سرمايهگذاري گفت: در اين راستا توجه به صنايع پايين دستي و تكميلي كه از پتانسيلها و ظرفيت خوبي در كشور برخوردار است بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
وي تكميل زنجيرههاي توليد، ايجاد اشتغال و ارتقاي ارزش افزوده را در صنايع تكميلي و پاييندستي با اهميت توصيف كرد وافزود: هرچه قدر در صنايع تكميلي سرمايهگذاري و سياستگذاريهاي دقيقي تدوين شود در نهايت به توسعه كشور خواهد انجاميد.
وي در ادامه شناسايي فرصتهاي سرمايهگذاري در صنايع تكميلي و پاييندستي پتروشيمي را در توسعه پايدار كشور موثر دانست و افزود: تاثير و توسعه زيرساختها در راستاي جذب سرمايهگذاران را نبايد از نظر دور داشت.
معاون برنامهريزي وزير صنعت، معدن و تجارت در اين مراسم ، ضمن ابراز اميدواري از استمرار همكاري و تعاملات، بر ادامه اين روند را در ايجاد ارزش افزوده بيشتر و رسيدن به توسعه پايدار در بخش اقتصادي كشور تاكيد كرد.
در اين مراسم همچنين عبدالحسين بيات معاون وزير نفت با اشاره به اينكه اقتصاد وابسته به نفت آسيبپذير و ناپايدار خواهد بود، اظهار كرد: توسعه صنايع پتروشيمي در اقتصاد كشور علاوه بر ايجاد تحول در وضعيت اقتصادي توسعه پايدار را به همراه خواهد داشت.
معاون وزير نفت توسعه پتروشيمي و صنايع تكميلي آن يكي از راه هاي جدي كاهش خام فروش نفت و وابستگي به درآمد نفت برشمردو بر همكاري بيشتر وزارت نفت در كنار وزارت صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد و گفت: حلقه مفقوده كه در اين بين وجود دارد اميدواريم هرچه زودتر برطرف شود.
وي با بيان اينكه امروز نقش برجسته صنايع تكميلي پتروشيمي در اقتصاد كشور بركسي پوشيده نيست، افزود : امروز در بالادست پتروشيمي توسعه خوبي داريم به طوريكه در پايان سال نود، 5 / 54 ميليون تن ظرفيت نصب شده و 43 ميليون تن توليد محقق شده است كه از اين ميزان 13 ميليون تن محصول بين مجتمع هاي پتروشيمي تبادل شده است و 30 ميليون تن در داخل و خارج كشور به فروش رفته است.
براساس اين تفاهمنامه معاونان وزير صنعت،معدن وتجارت بر تدوين راهبردهاي توسعه منطقهاي ملي در حوزه صنايع تكميلي پتروشيمي، همكاري و هماهنگي حداكثري در برنامهريزي و سياستگذاري و شناسايي فرصتهاي سرمايهگذاري در صنايع تكميلي پاييندستي پتروشيمي و تسهيل و توسعه زيرساختها در اين حوزه تاكيد كردند.
يکشنبه|ا|3|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]