واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايازي: شهرداري تهران در بارندگي اخير از بروز فاجعه ناگوار جلوگيري كرد
سرويس سياسي ـ اجتماعي: «شهرداري تهران در جريان بارندگي اخير با يك مديريت جهادي از بروز فاجعهاي ناگوار جلوگيري كرد.»
به گزارش خبرنگار ما، دكتر سيد محمدهادي ايازي ديروز در نشست خبري با اعلام اين مطلب و با اشاره به اين كه در بارندگي اخير، مترو نقش پدافند غيرعامل را ايفا كرد، گفت: بارش باران در مجموع از مهرماه 90 تا هماكنون نسبت به ادوار گذشته افزايش قابل توجهي داشته است و در اين مدت حدود330ميليمتر بارندگي داشتيم كه در 50 سال گذشته بيسابقه بوده است.
وي با اشاره به اين كه تاكنون 478 كيلومتر كانال، تونل و لولهگذاري توسط شهرداري تهران براي جمعآوري آبهاي سطحي انجام شده است، اظهار داشت: تاكنون 124 كيلومتر تونل، 282 كيلومتر كانال و 72 كيلومتر لولهگذاري براي جمعآوري آبهاي سطحي به انجام رسيده است و 222 كيلومتر كانال، تونل و لولهگذاري باقي مانده است كه با انجام آن مشكل آبهاي سطحي شهر تهران به طور كامل رفع ميشود.
ايازي حجم آب ناشي از بارندگي را بيش از حجم كانالهاي پيشبيني شده اعلام كرد وگفت: بر اثر بارش شديد باران، آب رودخانه ميان رود كه آبهاي دره كن، فرحزاد و تپه نيزار به آن سرازير ميشود و به طور طبيعي آب آن در حاشيه شمالي اتوبان تهران ـكرج قرار دارد و به سمت كن ميرود و به داخل ايستگاه درحال ساخت مترو اكباتان سرازير ميشود و به دنبال آن ايستگاههاي همجوار مانند آزادي، استاد معين و حبيبالله هم مملو از آب ميشود كه مديران شهري بلافاصله با حضور درصحنه در كمتر از سه دقيقه مسافران اين ايستگاهها را به بيرون منتقل كردند و خوشبختانه هيچ آسيبي به شهروندان وارد نشد.
وي با تاكيد بر اين كه اگر آب به سمت شهرك اكباتان ميرفت با مشكلات جديتري روبرو ميشديم، تصريح كرد: پس از بروز مشكل ناشي از بارندگي، تمامي مجموعه مديريت شهري، معاونان و پرسنل شهرداري با حضور مستقيم دكتر قاليباف شهردار تهران مشغول عمليات شدند و توانستند در مدت سه شب و دو روز، عمليات را با موفقيت مديريت و از سرازير شدن سيلاب رودخانه ميانرود به سمت ايستگاه اكباتان جلوگيري كنند.
سخنگوي شهرداري تهران با اشاره به اين كه تا اواخر هفته آينده خط 4 مترو سرويسدهي خود را به شهروندان آغاز ميكند، اظهار داشت: در عمليات انجام شده، 109 خودرو اعزامي، 330 دستگاه خودرو عمراني، 131 دستگاه خودرو آتش نشاني و 360 بولدوزر و لودر به كار گرفته شد و بالغ بر 10 هزار نفر در سطح شهر، ايستگاه مترو وكنار رودخانه ميانرود به اجراي عمليات پرداختند.
ايازي در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگارما، مبني بر اين كه سابقه تاريخي شهر تهران حكايت از بارندگي شديد در مقاطع مختلف دارد كه بعضاً منجر به كنار گذاشتن شهردار تهران شده است، لذا براي جلوگيري از بروز اين حوادث چه راههايي را پيشبيني ميكنيد و مسئوليت اصلي به عهده كيست؟ گفت: معمولاً در شهرهاي پيشرفته و از جمله تهران به لحاظ موقعيت جغرافيايي در زمانهاي طولاني وبارندگيهاي زياد دچار چنين مشكلاتي ميشوند. بنابراين، راه اساسي براي جلوگيري از چنين حوادثي در تهران تكميل كانالهاي جمعآوري آبهاي سطحي و مرحله بعد حفظ و نگهداري رودخانههاست كه براساس اصل 45 قانون اساسي، حفظ آنهابه عهده دولت است و من شما را به بند 14 ماده 55 قانون شهرداريها مصوب سال 62 ارجاع ميدهم.
وي افزود: خوشبختانه مديريت شهري به اين قابليت رسيده است كه بتواند با يك روحيه جهادي و در حداقل زمان ممكن اين حوادث را كنترل كند.
ايازي تصريح كرد:خوشبختانه در حادثه اخير هيچ خطري جان شهروندان را تهديد نكرد، در حالي كه در سيل اوايل انقلاب در شمال شهر، چند نفر جان خود را از دست دادند.
سخنگوي شهرداري تهران درباره خاموش بودن تلفن همراه يكي از مسئولان وزارت كشور در زمان مشكل جاري شدن سيل و اين كه چرا مسئولان دولتي، شهرداري را در اين امر خطير تنها گذاشتند، گفت: شركت نفت، سازمان آب و فاضلاب و برق به طور داوطلبانه همكاريهاي خوبي با ما داشتند، اما متاسفانه برخي از مسئولان كه در اين مورد وظيفه دارند تا كمك كنند، فقط با مصاحبه به انتقاد از شهرداري پرداختند كه ما از آنها گله داريم، چون در چنين مواقعي همه مسئولان بايد دست به دست هم بدهند و به جاي انتقاد وگله كردن، كمك كنند تا مشكلات هرچه سريعتر برطرف شود.
ايازي درباره عدم توجه برخي مسئولان به حادثه اخير و اين كه جاي پيگيري دارد ياخير، گفت: برابر قانون بحث حفظ و نگهداري رودخانهها از جمله رودخانه ميانرود به عهده دولت است، اما شهرداري خود را درگير اين موضوع نكرد و به جاي اين كه مسئوليت را به دوش ديگران بيندازد اين حادثه را مديريت كرد، اما اگر قرار باشد موضوع حقوقي شود نام افرادي را كه توجه نكردند اعلام ميكنيم.
وي با اشاره به اين كه به محض برآورد ميزان خسارات، آن را بلافاصله اعلام خواهيم كرد، درباره فرهنگسازي چنين مسائلي در شهر گفت: در اين مورد بايد اقدام اساسي صورت گيرد، چرا كه در بروز چنين حوادثي با مشكل جدي روبرو ميشويم. ضمن اين كه يكي ازمشكلات ما از بين رفتن جنگلها و مراتع است كه باعث به وجود آمدن سيل ميشود كه اميدواريم دستگاههاي دولتي مسئول به اين مسأله توجه كنند و از نابودي بيشتر جنگلها ومراتع جلوگيري كنند.
ايازي در اين مورد كه آيا سازمان مديريت بحران شهرداري مطالعات لازم را انجام داده است؟ اظهار داشت: اولويت مديريت بحران در تهران به دليل وجود گسلها، مسأله زلزله است، اما با حادثه اخير به طور جديتر مسأله سيلابها هم مورد توجه قرار خواهد گرفت.
سخنگوي شهرداري تهران درباره ساخت ايستگاه مترو اكباتان در كنار كانال آب رودخانه ميانرود، گفت: ايستگاه مترو اكباتان با فاصله از رودخانه ميانرود ايجاد شده است و درمورد اتفاق اخير، جريان آب به سمت ايستگاه حركت كرد و به دليل در حال احداث بودن آن، آب به داخل ايستگاه سرازير شد.
معاون اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران در ادامه، با تاكيد بر اين كه ساخت 5/4 كيلومتر باقيمانده از خطوط مترو كه امسال قرار است تكميل شود و به بهرهبرداري برسد، بيوقفه ادامه خواهد داشت، درباره همكاري شهرداري تهران با نمايشگاه كتاب گفت: جلسه هماهنگي با وزارت ارشادبراي برگزاري نمايشگاه كتاب كه از 14 تا 24 ارديبهشت برگزار ميشود، به عمل آمده و قرار است سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، فرهنگسراي كتاب را در اين نمايشگاه برپا و خدمات فرهنگي خود را ارائه كند. همچنين هماهنگيهاي لازم با سازمان آتشنشاني و حمل و نقل عمومي براي انتقال شهروندان انجام شده است.
عملكرد شهرداري بر همگان روشن است
اين گزارش ميافزايد: نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به عملكرد مثبت مديريت شهري تهران در كنترل آبگرفتگي چند روز اخير پايتخت گفت: عملكرد شهرداري تهران در دوره كنوني بر همگان روشن است و سؤال اينجاست كه چه مديري دلش ميخواهد اين اتفاقها در شهرش رخ دهد؟
اسدالله بادامچيان تصريح كرد: به خاطر دعوا و اختلافي كه با شهرداري تهران در سالهاي اخير به لحاظ سياسي وجود دارد، اگر شهردار محترم تونل بسازد يك چيزي ميگويند، اگر مترو بسازد حرف ديگري ميزنند؛ اين در حالي است كه همه اين انتقادها، برخوردهاي سياسي است.
وي در ادامه افزود: بيان انتقادهاي تند سياسي، جرياني است كه در كشور آغاز شده است و به بداخلاقي سياسي تعبير ميشود. اميدوارم اين دوران بداخلاقي كه بر همه سخت گذشت در حال تمام شدن باشد و از اين پس هر مسالهاي در قالب سياسي ديده و تعبير نشود.
مصباحي مقدم ديگر نماينده مردم تهران در مجلس هم با اشاره به سيل انتقادات برخي به سيلاب روزهاي گذشته پايتخت گفت: مسائل بين دولت و شهرداري تبديل به نوعي منازعه و رقابت شده است و اين مساله به عنوان معضل غيرقابل حل در اذهان عمومي تعبير ميشود.
وي افزود: نبايد چنين اتفاقهايي را خيلي بزرگ و تبديل به يك منازعه رقابتي و سياسي كرد.
عضو كميسيون عمران مجلس هم درباره انتقادهايي كه به آبگرفتگيهاي چند روز اخير در سطح شهر تهران ميشود گفت: معدل عملكرد شهرداري تهران راضيكننده و مثبت است و نميتوان اين مبحث را در مقوله سياسي ممزوج كرد؛ لذا انتقادهاي سياسي از توسعه شهري قابل قبول نيست.
وي تاكيد كرد: اتفاقهايي كه در روزهاي اخير در تهران افتاد طبيعي است و آنچه بايد مورد توجه قرار بگيرد سرعت كار در پيشگيري از حوادث بود كه خوشبختانه همانطور كه پيشبيني ميشد با سرعت قابل توجهي راههاي آب بسته شد و صدماتي كه از سيلاب ايجاد شده بود كنترل و رفع شد.
چهارشنبه|ا|30|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]