واضح آرشیو وب فارسی:ايستنا: گزارشي از نسل جديد لپتاپها در بازار داخلي
مريم عسگري - دنياي اقتصاد : اين روزها تب كالاهاي كم حجم، باريك و ظريف يا به عبارتي slim در ميان كاربران كالاهاي ديجيتالي و كامپيوتري همه گير شده است و همه دوست دارند با توجه به عرضه گسترده كالاهاي اسليم يا اولترا به بازار، لپتاپ، گوشي موبايل، تبلت و حتي دوربينهاي ديجيتال مورد استفاده آنها هم از اين خانواده باشد؛
چراكه نه تنها اين كالاهاي باريك و ظريف، حجم و وزن كمتري دارند و به راحتي حمل ميشوند، بلكه ظاهري زيبا و شيكتري دارند كه اين موضوع براي بسياري از كاربران كالاهاي ديجيتال مهم است. همچنين دستهاي از كالاهاي سري اولترا از لحاظ قابليتهاي فني يا كانفيگ حداقل يك سر و گردن بالاتر از ساير نمونههاي موجود در بازار هستند. به هر حال اين كالاها طي يكسال اخير با وجود مشكلات موجود در بازار، حضور تقريبا قدرتمندي داشتند. فعالان بازار معتقدند، اگر وضعيت بازار به اين صورت نبود و بازار با چنين مشكلاتي مواجه نبود، كالاهاي اسليم و به ويژه لپتاپها كه در رقابت با مك ايرها به بازار آمدهاند بازار پررونقي داشتند. در اين گزارش ما قصد داريم بازار داخلي اولترا بوك يا همان لپتاپهاي باريك را بررسي كرده و نگاهي هم به ويژگيهاي خاص اين سري از لپتاپها و روند قيمت اين كالاها در بازار داخلي داشته باشيم.
درباره اولترا بوكها
Ultrabookها لپتاپهاي ظريف و فوق باريكي هستند كه اصلا در رقابت با مك بوك ايرهاي اپل وارد بازار شدهاند.
به طور كلي Ultrabook نام تجاري و ردهاي است كه شركت اينتل آن را تعريف كرده و لپتاپهايي با مشخصات خاص در اين رده قرار ميگيرند. به گفته سلطان آرا، مدير بخش لپتاپهاي يكي از نمايندگيهاي شركت ايسوس، مهمترين خصوصيت اولترابوكها ضخامت بسيار كم، وزن بسيار پايين و عمر باتري چندين برابر است كه ميتوانيد با اين مشخصات اولترابوكها را از ساير لپتاپها به راحتي مشخص كنيد.
مزاياي استفاده از يك اولترا بوك
بهتر است ابتدا در مورد ويژگيهاي ظاهري اين سري از لپتاپها صحبت كنيم. اين سري از لپتاپها اكثرا در سايزهاي 11 و 13 اينچي به بازار عرضه شدهاند كه وزن و قطر اندكي در حد يك مكبوك اير يا اندكي بيشتر دارند. البته اين اواخر با گستردگي عرضه Ultrabooها به بازار تحت برندهاي مختلف شاهد عرضه نمونههاي 1/14 و 15 اينچي از اين لپتاپها در بازار هستيم. در مورد وزن اين سري از لپتاپها هم بايد بگوييم معمولا وزن Ultrabookهاي 11 تا 13 اينچي حدود 1/2 تا 1/4 كيلوگرم و وزن نمونههاي 14 تا 15 اينچي حدود 1/9 كيلوگرم است. در مورد قابليتهاي فني اين سري از لپتاپهاي هم بايد بگوييم كه Ultrabookها از پردازندههاي قوي، كارت گرافيكهاي پرقدرت، هاردهاي پرسرعتSSD بهرهمندند و سرعت بوت شدن آنها بسيار بالاست. همچنين قدرت پردازش بالايي داشته و از لحاظ كيفيت تصوير هم در حد مطلوبي هستند.
مهجوري، يكي از فعالان بازار در اين مورد مي گويد، اين لپتاپها اكثرا از لحاظ قابليتهاي فني، قدرتمند هستند. به عنوان مثال اينتل در ساخت پردازنده اين لپتاپها از تكنولوژيهايي استفاده ميكند كه مصرف برق آن بسيار پايين ميآيد. به علاوه كارت گرافيك آن در داخل CPU تعبيه شده است. اين يكي از اقداماتي است كه كاهش وزن اولترا بوكها را در پي داشته است. به گفته اين فعال بازار، به دليل ساختار ظريف و باريك اين لپتاپها معمولا در اولترا بوكها ازهاردهاي جامد (SSD) براي ذخيرهسازي استفاده ميشود كه نه تنها سرعت بوت دستگاه را افزايش ميدهد، بلكه سرعت انتقال اطلاعات نيز افزايش چشمگيري خواهد داشت.
نقاط ضعف
با وجود محسناتي كه در مورد Ultrabookها ذكر شد، اما اين دسته از لپتاپها هم داراي ايراد و نواقصي هستند كه اشاره به آنها لازم به نظر ميرسد. يكي از اين ايرادها اين است كه معمولا اين لپتاپهاي باريك و ظريف، فاقد پورتهاي ارتباطي به حد نياز هستند. البته گروهي معتقدند، سازندگان اولترابوكها براي كاهش وزن و قطر دستگاه تا جاي ممكن از افزودن امكانات و پورتهاي غيرلازم صرف نظر كردهاند. براي نمونه در اكثر نمونههاي موجود در بازار، ديسكخوان نوري و حتي پورت شبكه كابلي وجود ندارد، اما در برخي از نمونههاي ديگر نهتنها اين دو مورد وجود دارد، بلكه تمامي پورتهاي مورد نياز و پركاربرد مانند USB، HDMI، VGA و... گنجانده شده است كه طبيعتا اين اولترابوكها كمي سنگينتر خواهد بود. پس هنگام خريد به خوبي به پورتها و بخش ديسكخوان دستگاه دقت كنيد. يكي ديگر از نقاط ضعف اولترا بوكها اين است كه برخي از اين دستگاهها به دليل تجهيز به پردازنده و رم و... با قدرت، ممكن است بيشتر از ساير نمونهها توليد گرما كنند. قيمت بالاي اين سري از لپتاپها هم يكي ديگر از موضوعاتي است كه باعث شده است
Ultrabookها چندان در بازار پرمخاطب نباشند. در حال حاضر ارزانترين اولترا بوك موجودر در بازار قيمتي حدود يك ميليون و 800 هزار تومان دارد.
معرفي مدلهاي موجود در بازار
در بين برندهاي موجود در بازار سوني چند مدل در سري Ultrabook به بازار عرضه كرده است. اين شركت با عرضه لپتاپهاي سري Z از پيشگامان عرضه اين لپتاپها در بازار داخلي است. اين برند لپتاپهاي سري Z را كه با عنوان لپتاپهاي فوق سبك و فوق باريك به بازار عرضه شدهاند با قيمتي حدود دو ميليون و 800 هزار تا چهار ميليون و 500 هزار تومان به بازار عرضه كرده است. لپتاپهاي سري Z سوني به پردازنده INTEL CORE I5، هاردهاي گران قيمت SSD و صفحه نمايشهاي 1/13 اينچي مجهزند و وزن آنها حدود يك تا يك و نيم كيلو است. حرفهايترين مدل اين لپتاپها مدل Z216GX/B است كه قيمتي حدود چهار ميليون و 500 تا چهار ميليون و
600 هزار تومان دارد. MSI هم مدل X460 را با قيمتي حدود يك ميليون و 600 تا يك ميليون و 650 هزار تومان به بازار عرضه كرده است. IBM LENOVO با مدل U300 S كه يك لپتاپ اولتراي حرفهاي است قدم به اين عرصه گذاشته است. لپتاپ مذكور قيمتي حدود سه ميليون و 500 هزار تومان دارد. ASPIRE S3 هم اولترا بوك باقابليتي از خانواده ايسر است كه اين مدل 13. 3 اينچي در چينشهاي متفاوتي از لحاظ پردازشي عرضه شده است كه هر كدام با كلاس قيمتي مختلف براي كاربراني متفاوت طراحي شده است. اين اولترا بوك با قيمتي حدود يك ميليون و 820 تا يك ميليون و 850 هزار تومان به بازار عرضه شده است. ايسوس هم از عرضه دو لپتاپ از سري ULTRA ZENBOOK طي هفته آينده در بازار داخلي خبر داد.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايستنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]