تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825826946




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انديشكده آمريكايي: برنامه هسته‌اي ايران ابرقدرت‌هاي جهان را دستپاچه كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: انديشكده آمريكايي: برنامه هسته‌اي ايران ابرقدرت‌هاي جهان را دستپاچه كرده است
در ميان تغييرات گوناگون سياسي و درگيري‌هاي نظامي سراسر دنيا، امكان دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي جنب و جوشي را در سراسر دنيا براي جلوگيري از دستيابي تهران به سلاح هسته‌اي برپا كرده است. اين گفتگوها در سياست داخلي قدرت‌هاي بزرگ دنيا نيز وارد شده و تبديل به يكي از نكات مهم در گفتگوهاي انتخابات رياست جمهوري سال 2012 آمريكا و موضوع گفتگوهاي پشت پرده شده است.
يك انديشكده آمريكايي به واشنگتن توصيه مي‌كند كه دولت اوباما براي حل برنامه هسته‌اي ايران گزينه‌هاي متعددي پيش رو دارد، اما پيش از انجام هر كاري لازم است به يك سري سؤالات كليدي در اين زمينه پاسخ دهد.

به گزارش فارس، انديشكده «امريكن پراگرس» در مقاله‌اي به قلم «رودي دلئون» مي‌نويسد: آمريكا براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي چندين گزينه در اختيار دارد، و لازم است مردم آمريكا با تمام اعتماد خود در يك گفتگوي كامل كه در آن دشوارترين مسائل توسط رهبرانشان مورد بررسي قرار مي‌گيرد، شركت كنند. اين مقاله سؤالات اصلي را كه بايد در اين گفتگو مطرح شود بيان مي‌نمايد.

* زمان كافي براي رويكرد قانوني در قبال برنامه هسته‌اي ايران وجود دارد

آمريكا در حال گسترش و تقويت تمام گزينه‌هاي موجود براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي است. با خروج نيروهاي آمريكا از عراق، ما گزينه‌هاي نظامي بيشتري پيش رو داريم. ديپلماسي جديد آمريكا، از ميان فهرستي روزافزون از كشورها، منجر به فشار بي‌سابقه اقتصادي به ايران شده است.

در حالي كه فرصت جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي محدود است، اما زمان كافي براي رويكردي قانوني وجود دارد. ما زمان كافي در اختيار داريم، زيرا بيشتر تخمين‌ها بر اين اساس است كه ايران حداقل يك سال با توليد سلاح هسته‌اي فاصله دارد – توانايي توليد اورانيوم با غناي بالا كه لازمه توليد سلاح است عامل اصلي در اين محاسبات مي‌باشد.

* راهبرد كنوني آمريكا، اعمال فشار با هر ابزار ممكن است

اين بحران به خاطر عدم پيروي ايران از مسئوليت‌هاي بين‌المللي‌اش ايجاد شده است، و تهران مي‌تواند با بازكردن بدون شرط تأسيسات هسته‌اي براي نمايندگان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و پاسخ صريح به سؤالات آژانس درباره جنبه‌هاي نظامي برنامه‌هاي هسته‌اي، اين بحران را حل نمايد. از آنجا كه اين امر شدني نيست، راهبرد كنوني آمريكا، فشار آوردن به ايران با هر ابزار قدرتي موجود و در زمان مناسب براي عمل به مسئوليت‌هاي بين‌المللي و شفاف‌سازي برنامه‌هاي هسته‌اي اين كشور است. آمريكا داراي برتري راهبردي است و از اين موقعيت ارزشمند حداكثر استفاده را مي‌نمايد.

سرانجام، در گفتگوي ملي ما بر سر برنامه هسته‌اي ايران، بايد از ارائه گزينه اشتباه بمباران ايران يا دستيابي ايران به بمب اجتناب كنيم. حقيقت اين است كه كمپين موفق دولت اوباما براي افزايش فشارها بر ايران از طرق گوناگون، اگر رهبرانش به هزينه‌هاي بالاي پيگيري دستيابي به سلاح هسته‌اي آگاه باشند، شانس زيادي براي موفقيت دارد.

* برنامه هسته‌اي ايران تبديل به يكي از نگراني‌هاي بزرگ ابرقدرت‌هاي دنيا شده است

در حقيقت در ميان تغييرات گوناگون سياسي و درگيري‌هاي نظامي سراسر دنيا، امكان دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي جنب و جوشي را در سراسر دنيا براي جلوگيري از دستيابي تهران به سلاح هسته‌اي برپا كرده است. اين گفتگوها در سياست داخلي قدرت‌هاي بزرگ دنيا نيز وارد شده و تبديل به يكي از نكات مهم در گفتگوهاي انتخابات رياست جمهوري سال 2012 آمريكا و موضوع گفتگوهاي پشت پرده در طي تحول رهبري سياسي چين در كنگره حزبي اين كشور در پائيز امسال شد. در خاور ميانه و آسياي ميانه، برنامه هسته‌اي ايران دليل جنگ مستمر در سوريه، دگرگوني سياسي در ميان بحران اقتصادي در مصر و 10 ساله شدن جنگ زميني آمريكا و ناتو در افغانستان قلمداد مي‌شود.

* ايران براي حل بحران بايد به بازرسان آژانس دسترسي كامل به تمام تأسيسات را بدهد

البته ايران مي‌تواند به سرعت اين بحران را حل كرده و به بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي دسترسي كامل به تمام تأسيسات مورد نظر را بدهد تا آنان بتوانند توانايي ايران براي توليد اورانيوم با غناي بالا را بسنجند، و ايران بتواند درباره تحقيقات خود براي دستيابي به سلاح هسته‌اي شفاف‌سازي نمايد. همانطور كه رئيس آژانس، ژنرال «يوكيو آمانو»، تأكيد مي‌كند، ايران بايد «با آژانس در تمام مسائل مهم، به خصوص مسائلي كه باعث ايجاد نگراني درباره ابعاد نظامي احتمالي برنامه هسته‌اي ايران مي‌شود، با ارائه دسترسي بلادرنگ به تمام سايت‌ها، تجهيزات، افراد و مدارك درخواستي آژانس، همكاري كامل نمايد.» اين عدم پاسخگويي ايران باعث تشديد نگراني‌ها درباره احتمال دستيابي اين كشور به سلاح هسته‌اي مي‌شود.

* آمريكا سه سال است كه براي منزوي كردن ايران در حال تلاش است

در اين مورد يك اتفاق نظر دوحزبي قوي در آمريكا و جامعه بين‌المللي وجود دارد – دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي، در مقطعي مهم براي بهبود اقتصادي جهان، باعث بي‌ثباتي يكي از مهم‌ترين مناطق نفت خيز دنيا، صدمه احتمالي به اسرائيل و تضعيف شديد پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي مي‌شود. متأسفانه، بسياري از مشاجرات سياسي در اين سال انتخاباتي در آمريكا از اين حقايق مهم غافل هستند.

اكنون آمريكا رهبر يك تلاش سه ساله جهاني براي منزوي كردن سياسي ايران و تحميل تحريم‌هاي سخت و گسترده اقتصادي با هدف تضعيف برنامه هسته‌اي اين كشور است. كمك اوليه دولت اوباما به ايران در سال 2009 نتايج سازنده‌اي در بر نداشت، اما نشان دادن حسن نيت آمريكا باعث ايجاد اتحاد بين‌المللي بزرگ‌تر بر سر اين مسئله شده و به عنوان تقويت كننده نيروها براي تلاش‌هاي موفق بعدي جهت فشار وارد كردن به ايران عمل كرد. اكنون با نزديك شدن گفتگوهاي 1+5، ايران بايد نحوه پاسخگويي خود به نگراني‌هاي روزافزون جهاني درباره برنامه هسته‌اي خود را انتخاب كرده و تصميم بگيرد كه يا به تعهدات بين‌المللي‌اش عمل كند، يا با انزواي روزافزون جهاني روبرو شود.

* دسترسي آمريكا به اهداف سياسي نيازمند گذشت زمان است

راهبرد آمريكا در قبال ايران نبايد توسط سياست‌هاي پارتيزاني مشخص شود. اهداف سياسي آمريكا نيز به سرعت قابل دستيابي نيستند. در عوض، اين بحران مستلزم اين است كه سياست‌گذاران و تمام شهروندان تصورات قبلي خود را به چالش كشيده و در حالي كه خود را براي تمام احتمالات آماده مي‌كنند، بر اساس حقايق تصميم‌گيري نمايند.

* 10 سوال اصلي كه آمريكا بايد در تعريف گزينه‌هاي سياسي در قبال ايران مدنظر داشته باشد

بنابراين همانگونه كه دولت اوباما تمام تلاش خود را براي تعريف گزينه‌هاي سياسي در قبال ايران انجام مي‌دهد، در اينجا 10 عامل اصلي كه آمريكا بايد مد نظر قرار دهد آمده است:

• بهترين تخمين‌ها براي زمان انتقال از فاز تحقيق و توسعه به توليد سلاح در برنامه هسته‌اي كنوني ايران چيست؟

• بهترين تخمين‌ها براي تلاش ايران جهت تبديل برنامه تحقيق و توسعه به برنامه توليد سلاح با سيستم پرتاب مناسب براي كاربرد عملياتي چيست؟

• تأثير كنوني تحريم‌ها بر اقتصاد ايران چيست؟

• اگر نفت ايران در دسترس نباشد، چه ظرفيت‌هايي براي افزايش انتقال نفت به كشورهايي وجود دارد كه اكنون به نفت ايران وابسته هستند؟

• وضعيت دسترسي تجاري و نظامي به آب‌هاي بين‌المللي تنگه هرمز چگونه است؟

• آيا اسرائيل به تنهايي توانايي عمليات نظامي عليه ايران را دارد؟

• چه ارتباطي ميان ايران و گروه‌هاي تروريستي در خاور ميانه وجود دارد، و اين گروه‌ها چه واكنشي به حمله اسرائيل به ايران نشان خواهند داد؟

• نتيجه احتمالي مذاكرات ميان ايران و كشورهاي گروه 1+5 (آمريكا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان) چه خواهد بود؟

• چه سياست‌هاي ديگري مورد نياز است؟

پاسخ به اين سؤالات آسان نيست، اما حقايق و اطلاعات موثق موجود منجر به نتايجي مي‌شود كه مي‌تواند به سياست‌گذاران در واشنگتن و سراسر دنيا كمك كند تا بفهمند براي دست‌يابي به هدف نهايي، چه ميزان فشار بايد به برنامه هسته‌اي ايران وارد شود – ايراني كه مي‌توان ثابت كرد به دنبال سلاح هسته‌اي نيست.

يکشنبه|ا|27|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن