واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بررسي زواياي پنهان يك جريان از زبان اللهكرم
مسئول مركز مطالعات آمريكا در نشستي كه از سوي بسيج دانشگاه علوم تحقيقات در اين دانشگاه برگزار شد، به بررسي زواياي پنهان جريان انحرافي پرداخت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، عبدالحسين الله كرم مسئول مركز مطالعات آمريكا در نشست خبري "بررسي زواياي پنهان يك جريان " كه به همت بسيج دانشگاه علوم تحقيقات در اين دانشگاه برگزار شد، با تعريفي از انحراف اظهار داشت: انحراف به معناي زاويه گرفتن از هدف است؛ بنا به تعريف مقام معظم رهبري انحراف در ابتدا با زاويه هاي كوچكتر از مسير اصلي شروع مي شود و هرچه ادامه يابد فاصله اش روز به روز بيشتر مي شود.
الله كرم با بيان اينكه انحراف از اهداف، بزرگترين چالش در همه انقلاب ها است، گفت: همه تحولات بزرگ اجتماعي در راستاي صيانت از اهداف صورت مي گيرد. چرا كه عدم حفظ ارزش ها، انقلاب را از سمت و سوي اصلي خود خارج مي كند.
وي با اشاره به بيانات رهبري در مورد عملكرد سران انحراف اظهارداشت: آنها با پرچم اصلي جلو نمي آيند و به عنوان يك طرفدار اقدامي مي كنند تا زاويه ايجاد شود و انقلاب از مسير اصلي خود عقب بيفتد.
مسئول مركز مطالعات آمريكا به بررسي چهار انحراف بوجود آمده در كشور پرداخت و تصريح كرد: انجراف ايدئولوژيك خرداد 60، انحراف سياسي تير 78، ساختاري خرداد 82 و انحراف عقيدتي ارديبهشت 90، نشان مي دهد اين جريان نسبت به نظام اسلامي ديدگاه القطاطي دارند. در واقع ريشه عملكرد افراطي به تفكر التقطاطي برمي گردد و اين عملكرد در سه نمونه از انحراف هاي ذكر شده قابل مشاهده است.
وي در ادامه با اشاره به بررسي انحراف ايدئولوژيك خرداد 60 اذعان داشت: اوايل انقلاب با دو جريان انحرافي و ايدئولوژيك مواجه بوديم كه يك بخش از آن به تفسير ماترياليسم قرآن توسط خوئيني ها با اعتراض شهيد مطهري روبرو شد و معجزات قرآن را براساس ديالستيك مي داند كه در نهايت اين تفكر به جايي مي رسد كه دست به ترور شهدايي چون مطهري و مفتح مي زنند.
الله كرم با بيان اينكه ريشه هاي عملكرد افراطي در دو وجه تفسير ماترياليسم از قرآن و تفاسير دكتر شريعتي قابل مشاهده است، يادآورشد: بعد از اين نگاه دومي به نام ديدگاه منافقين در چارچوب تفسير ليبرالي از قرآن توسط بازرگان شكل گرفت كه با نگاه فيزيكي به احكام قرآن، به تفسير آن پرداخت كه راه خداشناسي را از راه حفظ طبيعت بررسي مي كند و راه هاي عقلي را بيراهه مي داند.
مسئول مركز مطالعات آمريكا به بررسي انحراف سياسي تير 78 پرداخت و گفت: ديدگاه شاگردان سعيد حجاريان و شاگردان خوئيني ها، ديدگاه ليبراليسم كه جدايي دين از سياست را مطرح كردند و در مانيفيست حزب مشاركت قابل مشاهده است، اين بحث در مجلس ششم و دولت هفتم در بحث حاكميت پيگيري شد.
الله كرم به بررسي انحراف خرداد 82 پرداخت و اضافه كرد: در اين دوران شاهد همكاري كامل افرادي چون خاتمي با غرب در از بين بردن اسلام و ولايت فقيه هستيم و همچنين در راديو بي بي سي همكاري مهاجراني و نظام پور معاون وي در وزارت ارشاد با خانم سل بوري از تعريف جنگ سايبري براي رسيدن به اهدافشان هستند.
وي افزود: خاتمي در جلسه اي كه در سال 2006 با جورج سوروس داشت، عنوان كرد: با حكومت مذهبي نمي توان به دموكراسي رسيد در اين زمان جنگ نرم و عمليات سايبري طراحي شد كه در اين راستا شاهد همكاري ساكتين فتنه با افرادي كه در صدد براندازي نظام اسلامي و رهبري اند هستيم.
الله كرم به نمونه هايي از انتقادهاي هاشمي رفسنجاني به رهبري اشاره داشت و گفت: نامه 19 خرداد هاشمي به رهبري نشاني از تهديد از سوي وي به مقام رهبري درصورت ماندن احمدي نژاد در رأس قدرت است كه گفته است در صورت ماندن وي در رأس قدرت شاهد دود و آتش در كشور هستيم و يا مباحثي كه در نمازجمعه تير 88 مطرح كرد از جمله آزادي زندانيان، و استوار ماندن ساختار سياسي برطبق روال قبلي است.
وي با بيان اينكه رهبران حلقه انحرافي مباحث خود را از قرار داشتن در دوران پسا اسلام گرايي و برقراري ارتباط با اسرائيل مطرح كردند، گفت: آنها مطرح كردند كه بشر با اسلام به حقانيت نمي رسد و بايد دست به ترويج دين انساني بزنيم و لفظ مكتب ايراني را به كار مي برند.
الله كرم برداشت رهبران انحراف از اسلام در مورد مسائلي چون حجاب و موسيقي كه اينها را در چارچوب هنر به كار مي برند قابل نقد دانست.
مسئول مركز مطالعات آمريكا به موارد مصداقي چهار انحراف ذكر شده اشاره كرد و گفت: اول ادول از ارزشها به نام عقل كه ارتباط با آمريكا را يك ضرورت عقلي بيان مي كنندو رهبري آن را خيانت مي داند و اينكه در دفاع مقدس روي آوردن به سياست عملگرايي مطرح بود و امام از آن به عنوان جام زهر نام برد، غفلت از دشمن مسئله دوم از مصداق هاي در جريان هاي انحرافي است كه اين خلاف عقلانيت است و نبايد به دشمن اعتماد كرد.
وي ادامه داد: زيرپا گذاشتن اخلاق به نام عدالت خواهي انحراف از تحولات جهان اسلام، و اهانت به نام انقلابي گرايي و سلب امنيت از مردم به بهانه رفتار انقلابي كه نوعي بي پروايي در آن حاكم است از ديگر نمونه هاي ذكر شده است.
عبدالحسين الله كرم به بررسي مشتركات جريان هاي انحرافي اشاره كرد و در ادامه افزود: تقابل ميان قوا و نهادهاي قانوني كشور، درگير كردن كشور به مسائل انحرافي، اعمال برخي رانت ها و مفاسد اقتصادي، حاشيه سازي و ايجاد مسئله براي نظام كه با شعار استقلال، آزادي، جمهوري ايراني وارد عرصه شدند، مطرح كردن گفتگوي تمدنها از سوي خاتمي و تماس با غرب را براي رسيدن به اهدافشان مدنظر خود قرار دادند و در اين بين شاهد عملكرد مكمل جريان كه در دوران فتنه با هم قدمي با مجاهدين كارگزاران و هم قدمي با منافقين و سلطنت طلبان هستيم.
مسئول مركز مطالعات آمريكا با بيان اينكه در بررسي همگرايي راهبردي شاهد وابستگي و هدايت فتنه از سوي عناصر جاسوسي همچون آمريكا و انگليس هستيم، تصريح كرد: ديدگاه ديگر در همگرايي تاكتيكي كه معتقد به ساختار زدايي و ديدگاه عقيدتي است اينكه هردوي اينها مستقل از هم بوده و تنها در برخي مسائل با هم همگرا هستند.
وي افزود: همكاري مشترك مطبوعاتي مانند روزنامه هفت صبح و هفته نامه يك شنبه و همكاري هاي مشترك در حوزه اقتصاد كه با بكارگيري افرادي كه داراي مفاسد اقتصادي هستند، شاهد حضورشان در جريان انحرافي هستيم و ديگري قرابت فرهنگي در ترويج اباهه گري كه با مخالفت با حجاب صورت مي گيرد، ضديت و فاصله گرفتن از دغدغه هاي اصلي نظام كه با حمله به بسيج و سپاه صورت مي گيرد در اين چارچوب است.
الله كرم در ادامه به شاخص هاي فكري، رفتاري و سياسي جريان انحرافي اشاره كرد و گفت: از جمله شاخص هاي فكري طرح مسئله ارتباط با اسرائيل، نگاه تحريفي به انبياء الهي، ادعاي پايان دوران اسلامي گرايي، انديشه اباهه گري و تفكر پلوراليستي كه رفتارهاي آنان بر مبناي فكري استوار نيست.
وي افزود: در شاخص هاي سياسي رفتاري مي توان به مواردي چون عدم تبعيت از رهبري، تلاش در مهره چيني افراد نزديك رئيس جمهور، عدم مرزبندي شفاف بين فتنه، عدم همكاري با جريانات اصولگرايي و روحانيت، سفرهاي خارجي پرابهام، دخالت در امور مديريتي، سامان دهي در تشكيلات پنهان، برنامه ريزي براي مهره چيني در امور اقتصادي، تحركات زودرس براي انتخابات، تلاش براي ايجاد تضاد در مديريت كشور، سوء استفاده از اعتماد رئيس جمهور، ايجاد زمينه نفوذ افراد مخالف، به انزوا كشيدن نيروي هاي توانمند، ملاقات با رئيس جمهور درصورت موافقت با تأييد حلقه انحرافي، آناليزه كردن رئيس جمهور با ارائه اخبار جهت دار، دامن زدن به شايعات رسانه هاي بيگانه، پرونده سازي براي افراد غيرهمسو، ارتباط با عناصر سياسي مرتبط با كارگزاران، و تلاش براي ارتباط با آمريكا و راه اندازي شبكه مستقل اشاره كرد.
الله كرم با بيان اينكه با اين رفتارها مي توان به تفكرات حاكم به جريان رسيد و تصريح كرد: سه تفكري كه در سه طبقه اجتماعي پايين ، متوسط و بالاي جامعه مطرح شد در ابتدا مربوط به ظهور صغري كه مختص به قشر پايين و شريعت زدايي تحت عنوان دين انساني كه مختص به قشر متوسط و غرب گرا است و تقدس گرايي كوروش كه مربوط به طبقه بالا و اشرافي جامعه است. اين رفتارها نشان از عملگرايي در انديشه است.
مسئول مركز مطالعات آمريكا با بيان اينكه در ايران هم شاهد اين مسئله بوديم يادآورشد: يك جريان سكولاريستي با حركت كيان آغاز و با نظريه پردازي سروش، عبدي و حجاريان آغاز و با نظريه پردازي غرب ادامه يافت و اين نظريه در نهايت تبديل به تفكر شد و يك سازمان اجتماعي را با گروهي از افراد و همچنين انتشارات نشريات و نافرماني هاي مدني تشكيل دادند.
وي با بيان اينكه در رفتار و تئوري جريان شاهد تناقض هستيم، خاطرنشان كرد: اين مسئله از ديدگاه سياسي عملگرايي (پراگماتيسم) مي گويد. چرا دستيابي به قدرت و ثروت براي آنان اصل است و با هر طيفي بتواند كمك رسان آنها باشد همكاري مي كنند و اين هيچ تعهدي به نظام هاي رسمي كشور ندارد و براي رسيدن به قدرت دست به هركاري مي زند. پراگماتيسم درعمل به آنارشيزم مي رسد كه تضاد با انقلاب از نتايج حركت جريان انحرافي است.
مسئول مركز مطالعات آمريكا در پايان به نگاه رهبري به جريان انحرافي اشاره داشت و گفت: هرجرياني انحراف عقيدتي، ايدئولوژيك و ساختارشكني كه درصدد براندازي نظام نباشند -همچون نگاه امام علي به خوارج- نبايد نگاه و رفتار براندازي به آنها داشته باشيم، راهكار رهبري در برخورد با انحراف تبيين است كه تبيين را در سه عامل مي داند، از جمله اينكه منطقي و مستدل باشد، مقابل با تفكر غلط قرار گيرد، به دور از جنجال باشد و اينكه نبايد آنها را در جامعه تابلو كرد./ر
جمعه|ا|25|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]