تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831620418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اكبري جدي در گفتگو با مهر:تفكر جدايي دين از سياست هنوز در حوزه ها وجود دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اكبري جدي در گفتگو با مهر:تفكر جدايي دين از سياست هنوز در حوزه ها وجود دارد
تفكر جدايي دين از سياست هنوز در حوزه ها وجود دارد
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشجويان خارج از كشور نسبت به ترويج تفكر جدايي دين از سياست در حوزه ها با زباني جديد هشدار داد و گفت: امام به شدت نگران بود كه اينها از طلاب جواني كه به حوزه مي آيند يارگيري كنند و پشتوانه مربوط به حمايت از اسلام ناب را خالي كنند، لذا ايشان بر وحدت طلاب انقلابي در حوزه تأكيد كرده و نسبت به آفتها هشدار مي دادند.

حجت الاسلام صابر اكبري جدي مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشجويان خارج از كشور با اشاره به محتواي منشور روحانيت امام خميني (ره) به خبرنگار مهر گفت: در زمان حركت انقلابي حضرت امام(ره) گرايشهاي مختلفي در داخل روحانيت و مجموعه حوزه ها وجود داشت كه در برابر حركت امام موضع گرفتند.

تشريح جريانات مخالف حركت انقلابي امام(ره) در حوزه ها

وي با تأييد وجود تفكر جدايي دين از سياست در حوزه ها به تشريح اين جريانات پرداخت و افزود: در زمان حركت انقلاب اسلامي امام، چند جريان مشخص مخالف وجود داشتند كه هنوز هم رگه هايي از اين جريانها وجود دارد. يك جريان اين بود كه اصولا دخالت روحانيت در سياست را غلط مي دانست لذا معتقد بود كه نبايد روحانيت وارد مسائل سياسي بشود تا جايگاه و قداستش حفظ شود.

عضو كميسيون مشورتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: اين نوع گرايش در ظاهر دلسوز جايگاه روحانيت بود؛ مخصوصا بعد از فشاري كه در زمان رضاخان بر روحانيت آمده بود و حوادث تلخي كه بر حوزه ها گذشته بود باعث شده بود عملا حركتي نكنند و به نوعي با يك بدبيني به اين مسئله نگاه مي كردند.

وي خاطر نشان كرد: البته نمي خواهم بگويم همه اين جريانها نيتشان نادرست بوده منتهي در بين اينها و شايد يكي از عوامل نفوذ تفكر جدايي دين از سياست در روحانيت، توسط افراد وابسته بود كه با بهانه جدايي روحانيت از سياست مي خواستند عملا حضور اسلام و مظاهر ديني را كم كم در جامعه از بين ببرند و روحانيت را به گوشه اي به انزوا بكشند تا بتوانند در عرصه جهاني سياستهاي استكباري خويش را پيش ببرند.

اكبري جدي افزود: به هر حال وجود تفكر جدايي روحانيت از سياست در درون حوزه علميه قابل توجه بود و بسياري از علماي موجه چنين چيزي را مطرح مي كردند و طلاب را از ورود به مسائل سياسي برحذر مي داشتند.

وي به فعاليت روحانيت وابسته به دربار در حوزه ها اشاره كرد و گفت: يك جريان ديگر جريان وابسته به دربار بود كه به عنوان بلندگوي دربار در ميان روحانيت حوزه ها بود و در تاريخ حوزه ها افرادي كه درباري بودند و واسطه بين دربار و علما و حوزه هاي علميه بودند، مشخص است و اگر كسي بخواهد اطلاعات كاملتري از اين افراد به دست بياورد، كتابهايي نوشته شده است كه كتاب "سازمانها و جريانهاي سياسي ايران بين سالهاي 1320 تا 57 " نوشته رسول جعفريان يكي از بهترين كتابها در اين زمينه به شمار مي رود.

مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشجويان خارج از كشور افزود: جريان ديگر در حوزه ها، جرياني بود كه به نوعي نمي خواست صريحا بگويد نبايد وارد سياست شد اما در عمل كاري مي كرد تا روحانيت را از مسير مبارزه دور كند كه به جريان "حجتيه" معروف شد. اين جريان با شعار مبارزه با بهائيت و بابيت و دفاع از فرهنگ ولايت و امام زمان(عج) و اهل بيت(ع) آغاز به كار كرد و فعاليتهاي وسيعي را انجام داد كه سردمدارش روحانيت بود اگرچه در بدنه غيرروحانيت حضور فعالتري پيدا كرد.

هشدار امام نسبت به جريان" تقدس نما" در حوزه ها

وي يادآور شد: جريان ديگري در حوزه ها وجود داشت كه اين جريان را افراد مخالف هرگونه نوآوري و نوانديشي هدايت مي كردند كه از آن در حوزه به جريان "تحجر" ياد مي شود و يكي از شاخصهاي اين جريان "تقدس نمايي" است كه اين افراد خودشان را پايبند به مسايل ديني معرفي مي كردند بدون اينكه به مسائل سياسي كاري داشته باشند؛ متأسفانه اين جريان نسبتا در حوزه ها رايج بود و مورد احترام توده ها بودند چون آدمهاي مقدسي بوده و كاري به كسي نداشتند و رژيم هم با آنها كاري نداشت بلكه فضا را براي آنها باز مي گذاشت تا مردم بيشتر وجه آنها بشوند.

حجت الاسلام اكبري جدي تأكيد كرد: همه اين جريانات به نوعي در برابر اسلام انقلابي كه داعيه حاكميت اسلام و احكام الهي در جامعه را داشت قرار گرفتند. يكي از مشكلات جدي در اين عرصه شعاري است كه امام در منشور روحانيت نيز بدان توجه داد؛ و آن شعار اين بود كه ايجاد حكومت قبل از ظهور امام زمان نامشروع است؛ و به نوعي هرگونه حركت در غيبت را از ريشه خنثي مي كرد.

وي در ادامه تصريح كرد: به نظرم همه اين رگه هاي فكري هنوز هم فعال هستند، منتهي ممكن است با شكلها و شعارهاي جدديدتر وارد عرصه شوند؛ مثلا جريانهايي كه به نوعي به دنبال نزديكي با غرب و آمريكا هست كه گاهي برخي از روحانيون مواضعي را در اين باره مي گيرند. خب به هر حال امروز استبداد داخلي نيست بنابراين روحانيت درباري به آن معنا نخواهد بود اما در عمل دلبستگي به استعمار با زبان ديگري ممكن است مطرح شود.

وي افزود: يا بحث حجتيه كه با رگه هاي رقيق تر هنوز وجود دارد كه با ترويج بيش از حد موعودگرايي و مهدويت توجهات را از واقعيت موجود به واقعياتي كه در آينده اتفاق خواهد افتاد مي كشاند.

وي تأكيد كرد: اينكه امام به جدي بودن خطر اين جريانات اشاره مي كند به اين دليل است كه آنها ظاهر قابل احترامي دارند آدمهايي هستند كه اهل معنويت خود را نشان مي دهند و يك ظاهر بسيار موجه و خوش منظري از نظر حوزه دارند كه به نظر من اين مسئله بسيار خطرناك است چون اگر زير اين تقدس خالي باشد يا جريان جدايي حوزه را از سياست و مسائل اجتماعي دنبال كند، به مرور طلبه ها تحت تأثير اين افراد فريب مي خورند و از واقعيتها دور مي شوند و به جاي اينكه از جريان بزرگ انقلاب اسلامي و بيداري اسلامي پشتيباني كنند، به گوشه اي مي خزند و يا كم كم مخالف حركتهاي انقلابي مي شوند.

عضو كميسيون مشورتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي يادآور شد: جريان تحجر در دوران حضرت امام در حوزه ها قدرت گرفته بود چون جريان درباري كه رسوا شده بود، جريانهايي كه با شعار حفظ عزت مرجعيت و... حرف مي زدند بعدها درگير مسائل سياسي شدند و با انقلاب درگير شدند و به جريان حزب خلق معروف شدند.

وي افزود: يا جريان حجتيه هم به نوعي فعاليتهايشان روشن شد اما آن جريان تقدس نما هنوز در مسائل انقلاب درگير نشده بود و امام به شدت نگران بود كه اينها از طلاب جواني كه به حوزه مي آيند يارگيري كنند و آنها را از مسير انقلاب اسلامي خارج كرده و پشتوانه مربوط به حمايت از اسلام ناب را خالي كنند، لذا ايشان بر وحدت طلاب انقلابي در حوزه تأكيد كرده و نسبت به آفتها هشدار مي دادند.

حجت الاسلام اكبري جدي با تأكيد بر لزوم تدريس منشور روحانيت امام در حوزه ها تصريح كرد: نه تنها منشور بلكه تاريخچه روحانيت اصيل بهتر است مورد توجه قرار گيرد تا طلاب سوابق مبارزات روحانيت را بشناسند و نيز در كنار آن نكاتي كه مقام معظم رهبري در مورد وظيفه حوزه ها در راستاي صيانت از حركت انقلابي امام داشتند نيز گنجانده شود.

© 2003 Mehr News Agency .

جمعه|ا|25|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن