واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: آب منطقه اي آذربايجان شرقي پيشتاز استقرار نظام مديريت مشاركتي در بين آب منطقه اي هاي كشور
خبرگزاري آريا -شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي بر اساس مطالعات انجام گرفته در خصوص سبك رهبري در سال1380 ، مديريت مشاركتي را به عنوان سبك رهبري شركت انتخاب نموده و در راستاي پياده سازي و استقرار آن اقدامات گسترده اي را به اجرا گذاشته است.
به گزارش خبرگزاري آريا از تبريز ،كسب رتبه هاي برتر در ارزيابي هاي صورت گرفته توسط مراجع معتبر از جمله جشنواره شهيد رجايي ، وزارت نيرو و ارزيابي سازمان ملي بهره وري و نيز ساير موسسات بين المللي نظير شركتهاي مميزي سيستمهاي مديريتي مويد اثر بخش بودن سبك رهبري مشاركتي در اين شركت بوده است.
مديريت مشاركتي به عمل توانمندسازي كاركنان براي مشاركت در تصميم گيري سازماني گفته مي شود. مديريت مشاركتي، مجموع گردش كار و عملياتي است كه تمام كاركنان يك سازمان را در روند تصميمگيريها و اجراي آن دخالت داده و شريك ميسازد. اساس فرآيند اين نوع مديريت بر همفكري و همدلي در گردش امور بين مديريت و كاركنان استوار است كه موجب پذيرش و موافقت كاركنان با تغييرات و همچنين ايجاد روحيه گروهي مناسب و تشويق به كار بهتر بين افراد مي شود.
نقي جديري، رئيس گروه بهبود مديريت و دبير نظام بررسي و پذيرش پيشنهادها در شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي گفت: نظام مديريت مشاركتي از سال 82 در اين مجموعه به عنوان يكي از اولين شركتهاي دولتي كشور مستقر شده است.
وي اظهار داشت: سيستم هاي "نظام بررسي و پذيرش پيشنهادها " ، "گروه هاي كيفي" و كميته هاي متعدد تخصصي به عنوان اهرم هاي اجرايي نظام مديريت مشاركتي در شركت آب منطقه اي به صورت كاملا سيستماتيك استقرار يافته است.
وي در تشريح نظام بررسي و پذيرش پيشنهادها گفت: در اين سيستم از استعدادهاي افراد در جهت بهبود عملكرد شركت استفاده مي شود كه كاركنان پيشنهادهاي خود را براي بهبود فعاليت هاي شركت در قالب روشهاي مدون ارائه مي دهند.
جديري يادآور شد: براي اجرايي شدن اين سيستم در شركت آب منطقه اي، آئين نامه و فرم پيشنهادات تدوين و در اختيار كاركنان قرار داده شده و هر پيشنهاد به محض ارائه، به كميته اجرايي وصول شده و در صورت مصوب شدن، پاداش ويژه اي به پيشنهاد دهنده اختصاص و موارد مذكور براي اجرا به واحدهاي مربوطه ابلاغ مي شود.
حميد عابدي، كارشناس دفتر بهبود مديريت نيز با اشاره به نحوه و ميزان پيشنهادهاي ارائه شده در اين سيستم گفت: نظام پيشنهادهاي مستقر شده در اين مجموعه كاملا مكانيزه بوده و از طريق وب انجام مي شود كه همكاران شهرستانها هم بدون نياز به مراجعه مي توانند پيشنهادهاي خود را ارسال كرده و روند اداري آن را نيز پيگيري كنند.
وي با بيان اينكه پيشنهادهاي ارائه شده توسط كاركنان به دو نوع عادي و برجسته تقسيم شده اند افزود: پيشنهاداتي كه منافع قابل توجهي داشته باشند به عنوان پيشنهاد برجسته انتخاب مي شوند.
به گفته عابدي كارشناس دفتر بهبود مديريت، علاوه بر بهبود فعاليتهاي شركت در حوزه هاي مختلف بر اساس پيشنهادات عادي ارايه شده، ارزش صرفه جويي انجام شده در قبال اجرايي شدن پيشنهادات برجسته بيش از 40 ميليارد ريال بوده كه برخي از آنها به عنوان الگوي كشوري مطرح شده است.
نقي جديري، رئيس گروه بهبود مديريت شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي در خصوص دلايل موفقيت اين مجموعه در استقرار سيستم مديريت مشاركتي گفت: به طور حتم، در وهله نخست، حمايت مديران ارشد شركت دليل اصلي موفقيت اين سيستم است.
وي يادآور شد: دليل ديگر موفقيت اين امر، انجام مطالعات علمي و تدوين راهكارهاي اصولي است چراكه سيستم مديريت مشاركتي يك باره به وجود نيامده بلكه طي مطالعات گسترده در اين شركت مستقر شده است.
جديري اضافه كرد: پايه گذاري اين سيستم در شركت آب منطقه اي در دست طراحي و بر اساس الگو برداري از مجموعه هاي موفق اجرايي شده است.
رئيس گروه بهبود مديريت شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي در ادامه سخنان خود افزود: استقرار "گروه هاي كيفي" (QCC) به عنوان يكي ديگر از ابزارهاي اجراي سيستم مديريت مشاركتي همزمان با استقرار نظام بررسي و پذيرش پيشنهادها در اين شركت راه اندازي شده است. شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي جزو شركت هاي دولتي پيشتاز در ايران است كه با الگوبرداري از كشور مالزي نسبت به تدوين آيين نامه تشكيل گروه هاي كيفي اقدام نموده و چنين گروه هايي را راه اندازي كرده است.
جديري در تشريح كاركرد و وظايف اين گروه ها اظهار داشت: گروه هاي كيفي با شناسايي مشكلات و حل آنها در حوزه كاري خود به طور مداوم بهبود سازماني را به مرحله عمل در مي آورند. همچنين حل برخي از مشكلات منجر به ارايه طرح بهبود در شركت گرديده كه بعد از تصويب نهايي در شوراي هماهنگ كننده ها و كميته فرمان، منابع لازم تامين و به اجرا گذاشته مي شود.
وي افزود تا كنون بيش از 40 طرح بهبود توسط گروههاي كيفي در سطح شركت ارايه و اجرا شده است.
به گفته وي، اين گروه ها ضمن اينكه نظرات خود را در قالب نظام پيشنهادها ارائه مي كنند، در اصلاح فرايندهاي كاري نيز كمك شاياني مي كنند.
حميد عابدي، كارشناس دفتر بهبود مديريت هم در توضيح بيشتر گروه هاي كيفي اين شركت گفت: گروه هاي كيفي در هر حوزه سازماني با حضور حدود 3 الي9 نفر از همكاران به صورت داوطلبانه تشكيل مي شوند.
وي يادآور شد: تا كنون 17 گروه كيفي با حضور 120 نفر از كاركنان در اين شركت تشكيل شده و همه ساله بعد از ارزيابي عملكرد گروههاي كيفي از گروههاي برتر تقدير به عمل مي آيد.
نقي جديري، رئيس گروه بهبود مديريت شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي هم در پايان با بيان اينكه توسعه سيستم مديريت مشاركتي در اولويت سياستهاي اين شركت قرار دارد افزود: توسعه نظام پيشنهادها به مشاوران، پيمانكاران، دانشگاهيان و عموم خانواده همكاران در برنامه امسال اين مجموعه قرار دارد.
به گفته وي، آب منطقه اي در نظر دارد با توسعه سيستم مكانيزه تحت وب، امكان ارائه پيشنهادها سازنده براي ارتقاي بهره وري و نيز صرفه جويي در حوزه هاي مختلف را براي تمام كارشناسان و حتي عموم جامعه نيز فراهم سازد.
چهارشنبه|ا|23|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]