واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تحليلي/به زندگي رنگ خدايي بدهيم/ منافق يك رنگ نيست
به زندگي رنگ خدايي بدهيم/ منافق يك رنگ نيست
ابركوه - خبرگزاري مهر: زندگي امروز در پس رنگ و لعاب هاي رسانه اي و ماهواره اي به سمتي هدايت شده كه ديگر رنگ خدايي دادن به زندگي ها يك ضرورت اساسي و يك نياز ضروري است.
به گزارش خبرنگار مهر، جريانات زندگي و امور اجتماعي مردم تابع فرهنگ آنان است و فرهنگ هاي عمومي مردم نيز با دو مشخصه ديني و غير ديني شناخته مي شود.
فرهنگ ديني به زندگي انساني رنگ ارزش معنوي و اخلاقي مي بخشد و زندگي دنيا و آخرت را به هم پيوسته مي داند.
در تمام دنيا نه تنها تأثيرگذاري فرهنگ ديني بر جامعه را قبول دارند بلكه آن را باعث جلوگيري از انحرافاتي مي دانند كه امروزه جامعه بشري را درگير خود كرده است.
تحقيقات نيز همين مسئله را به اثبات رسانده و ثابت شده است كه مردم در جوامعي كه خود را مقيد به فرهنگ ديني مي دانند، دچار انحرافات كمتري شده اند.
در اين راستا در گفتگو با يك كارشناس مذهبي موضوع رنگ خدايي دادن و معنويت بخشيدن به زندگي به بحث گذاشته شده است.
هدف مومن تنها جلب رضايت حق است
حجت الاسلام سيد ابراهيم حسيني در اين مورد به خبرنگار مهر گفت: خواه و ناخواه زندگي انسانها متاثر از عواملي مختلف است كه شرايط چگونگي آن را عوض مي كند و به تعبيري رنگ پذيري دارد.
وي افزود: آموزه هاي ديني و مذهبي نيز از عواملي است كه به زندگي رنگ خدايي مي دهد و به انسان شخصيت و متانت و كمال مي بخشد.
حسيني عنوان كرد: از آنجا كه سنت الهي لايتغير است، مومن نيز كه پايبند به دستورات الهي است چون در اعتقادات خود راسخ و پايبند است، هرگز ايده و انگيزه خود را عوض نمي كند و همواره در راه هدف صبور و با ثبات است و در زندگي يك هدف دارد كه آن نيز جلب رضاي خداوند است و از اينرو گرچه در زمين است اما آسماني مي انديشد و در اين عالم ملك، انگيزه ملكوتي دارد و رنگ زندگي وي يك رنگي، رنگ خدايي و آسماني است.
وي ادامه داد: خداوند در سوره بقره آيه 138 نيز مي فرمايد: "صبغه الله و من احسن من الله صبغه" چه رنگي بهتر از رنگ خدايي است؟ اما اگر به زمين نگاه كنيد در زمين تكثر است، اشياء زياد است و مقتضاي زمين تلون و رنگارنگي است.
زندگي يك رنگ آسماني دارد
امام جمعه ابركوه افزود: چرا وقتي رو به خدا و نيايش مي كنيد، دستها را به آسمان بلند مي كنيد؟ خدا كه در همه جا هست. (اينما تولوافتم وجه لله)
وي ادامه داد: رو به آسمان كردن يعني رو به يكرنگي كردن، آسمان نقش و نگار و جاذبه هاي كاذب مادي ندارد و آسمان دلنشين است اما ديده نشين نيست.
حسيني اظهار داشت: اما زمين چون نماد جاذبه هاي مادي و دنيايي است، ديده نشين است و اين ديده است كه دل را مي ربايد، چنانچه مرحوم باباطاهر هم مي گويد: "ز دست ديد و دل هردو فرياد، هر آنچه ديده بيند دل كند ياد".
مومن جهان را توحيدي مي بيند
حسيني يادآور شد: مومن موحد است و جهان را با جهان بيني توحيدي مي نگرد و به دنبال يك مقصد و مقصود است (الا الي الله تصيرالامور، اليه مرجعكم، انااليه راجعون)
روايات نيز مومن را مانند كوه استوار مي داند (المومن كالجبل الراسخ) كه بادها و طوفان ها نيز او را تكان نمي دهد، هرگز انسان هاي خود باخته، وسوسه گران و شياطين نمي توانند در اراده نيرومند او اثر گذار باشند و او را به انحراف بكشانند.
امام صادق(ع) نيز مي فرمايد: مومن از پاره هاي آهن و پولاد محكمتر است زيرا آهن در همنشيني با آتش رنگ عوض مي كند، قرمز مي شود، خاصيت عوض مي كند و سوزنده مي شود.(المومن اشد من زبرالحديد، لان الحديد اذا ادخل في النار تغير و...)اما مومن اگر كشته شود باز زنده گردد، دوباره كشته شود، قلب و دل و نيتش عوض نمي شود و رنگ عوض نمي كند.
آنقدر كه در اسلام به صبر، مقاومت و پايمردي در راه تحقق هدف تاكيد و توصيه شده است، هيچ مكتب و مراسمي اينگونه پيروان خود را با ظرفيت نمي پروراند زيرا راه خدا راه حق است و حق يك رنگ و يك چهره بيشتر ندارد.
چند رنگي نتيجه بي ايماني است
حسيني افزود: اما اگر خداي ناكرده شيطان موفق به ايمان ربايي شد و گوهر ايمان را از گنجينه دل ما ربود و غارت كرد، آنگاه است كه بي ايماني ما را وابسته به زمين مي كند، ديگر آسماني نمي شويم، بلكه به متعلقات زمين وابستگي پيدا مي كنيم و چند رنگي نتيجه آن است.
پول، ملك و مال و منال، جاه و مقام و حب نفس و دنيا، ثروت اندوزي و مال پرستي همه مربوط به زمين است كه به ما رنگ تعلق مي دهد و تنها در صورتي كه از اين رنگ هاي تعلق آزاد شويم، رنگ خدايي پيدا مي كنيم، چنانچه خواجه حافظ اشاره دارد: "غلام همت آنم كه زير چرخ كبود، از آنچه رنگ تعلق پذيرد، آزاد است".
انساني كه به خاطر چند متر زمين، دعوا مي كند و برادري و ارحام و خويشاوندي را فداي آن مي كند، زمين گير است، كسي كه اسير ثروت اندوزي، مكنت طلبي، زراندوزي، زمين خواري و دنياگرايي است، زمين گير است و انسان زمين گير نمي تواند به نداي آسماني ارجعي الي ربك پاسخ گويد.
وي افزود: امام حسين (ع) مي فرمايد: الناس عبيد الدنيا و الدين لعق علي السنتهيم، مردم بنده دنيايند و دين لقلقه زبانشان است.
چنين مردمي چون انگيزه زميني دارند و آسماني نمي انديشند، هر لحظه نيز به رنگي هستند، مرحوم نسيم شمال نيز كه مي گفت: "افسوس كه چون بوقلمون رنگ به رنگيم"، همين مفهوم را بيان مي كرد.
منافق شخصيت ثابتي ندارد
حسيني اظهار داشت: منافق كسي است كه شخصيت ثابت ندارد، چند چهره، چند زبان و چند رنگ است و از بيان اميرالمومنين (ع) در نهج البلاغه خطبه است كه او را داراي تلون و چند رنگي مي داند: "احد ركم اهل النفاق، فانهم الضالون المضلون و الذالون المرلون يتلونون الوانا و يفتنون افتنانا" (به رنگهاي مختلف در مي آيند و فتنه گيري كرده و از ترفندها بهره مي گيرند).
جوانان، يكرنگي را انتخاب كنند
همواره در طول تاريخ جريان نفاق و تلون با صداقت و يكرنگي و تدين معارضه و تقابل داشته است. جوانان مومن نيز چون غناي ديني فرهنگي دارند، همواره در مسير صحيح يكنواخت و ثابت در حركتند، اما اگر جوان بي ايمان شد، هر لحظه دنبال عشق و هوس و مد و شكلي مي گردد، قيافه عوض مي كند تا به هر ترتيب خودي نشان دهد.
چنين جواني در درون چون احساس كمبود مي كند با مدپرستي و تخيل گرايي براي خودش شخصيت پردازي مي كند، لكن جوان مسلمان و معتقد كه ريشه در دين دارد، هرگز پوچ گرايي، مدپرستي، هوس بازي، اوهام گرايي و بي هويتي در حيطه وجودي و شخصيتي او راه ندارد.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|23|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]