واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: عوارض خشكسالي در لرستان/ كمبود آب در برخي مناطق جدي است
مدير كل مديريت بحران استان لرستان با بيان اينكه خشكسالي مخربتر از سيلاب است، كمبود آب در برخي مناطق لرستان را جدي دانست.
به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، رضا آريايي در جلسه ستاد بحران و اطفاي حريق شهرستان پلدختر به وقوع سيلاب در سالهاي گذشته اشاره كرد و گفت: در بهمن ماه سال 84 وقوع سيلاب هاي مخرب پل ارتباطي و ديواره ساحلي درون شهر پلدختر را تخريب كرد كه اقداماتي براي بازسازي آنها انجام شد.
وي افزود: بعد از آن مشكل جدي در استان لرستان به لحاظ سيل وجود نداشته است ولي نوع بارش ها در اين استان دستخوش تغيير شد و درجه حرارت افزايش يافت.
مدير كل مديريت بحران استان لرستان گفت: در ساليان اخير تغيير نوع بارندگي و روند بارشها منجر به پديده اي به نام خشكسالي در استان شده كه به دنبال خود پديده ريزگردها را ايجاد كرده و به دنبال آن آتش سوزي گسترده در سطح جنگل و مرتع را شاهد بوده ايم.
آريايي با بيان اينكه تاثيرات و عوارض و تبعات و زيانهاي خشكسالي مخربتر از سيلاب است، ادامه داد: پيامدهاي منفي خشكسالي در دراز مدت خود را نشان مي دهد كه كمبود آب آشاميدني و كشاورزي و درگيري و تعارضات محلي از جمله آنها است.
وي همچنين بارش هاي رگباري را از عمده مشكلات استان بر شمرد و گفت: براي مقابله با خشكسالي همه دستگاههاي اجرايي بايد بسيج شوند.
مدير كل مديريت بحران استان لرستان گفت: كمبود آب در برخي مناطق استان جدي است كه بايد با اين پديده منطقي تر و بامداراتر عمل كنيم و جهاد كشاورزي نيز بحث بيمه كشاورزي را جدي تر در دستور كار خود قرار دهد.
وي افزود: همچنين اعتبار لازم براي خريد تانكر در اختيار فرمانداري شهرستان پلدختر قرار مي گيرد تا مشكل آب آشاميدني روستاهاي فاقد آب اين شهرستان به طور مقطعي حل شود.
بنابر اين گزارش؛ اين روزها پلدختر به عنوان كم بارش ترين شهرستان استان روزهاي خشكي را پشت سر مي گذارد و كارشناسان نگران تابستان آينده اين شهرستان هستند.
پلدختر در مرز استان لرستان و خوزستان يكي از پر آب ترين شهرستانهاي لرستان است كه بستر رودخانه خروشان كشكان در آن جاي گرفته و با وجود اينكه هر ساله از سيلابهاي متعددي خسارت مي بيند ولي با مشكل آب شرب و كشاورزي مواجه است.
اين شهرستان داراي آب و هواي معتدل در زمستان و گرم در تابستان است. جاده سراسري تهران به خوزستان از اين منطقه ميگذرد و رودخانه دائمي كشكان نيز از درههاي تنگ "كوههاي زاگرس" منطقه عبور مي كند و كار بيشتر مردم منطقه كشاورزي است.
سالانه 12.5 ميليارد متر مكعب آب از استان لرستان خارج مي شود كه 63 درصد از اين ميزان آب از حوزه كارون بزرگ و به طور عمده رودخانه دز و مابقي از حوزه كرخه خارج مي شود و در پشت سدهاي دز، كرخه و كارون در استان خوزستان جمع مي شود.
اين در حاليست كه از ميزان آب خارج شده از استان لرستان در حوزه كرخه 66 درصد از سيمره تخليه و 33 درصد باقي مانده از حوزه كشكان شهرستان پلدختر خارج مي شود.
با اين تفاسير امسال با كاهش بارندگيها در شهرستان پلدختر بيش از هر زمان ديگري با چالش عدم مهار آبها و خشكسالي در اين منطقه مواجه هستيم به طوريكه در فصل بهار و در حاليكه هنوز دو ماه به تابستان گرم و سوزان پلدختر باقي مانده زمين هاي كشاورزي اين شهرستان تشنه اندج/.
چهارشنبه|ا|23|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]