واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پرسپوليس در انتظار محروميت شبي تلخ براي فوتبال و داوري ايران
جام جم آنلاين: اهانتها و توهينهاي تماشاگران پرسپوليس شب تلخي را براي فوتبال رقم زد؛ شبي كه در آن اخلاق زير پا گذاشته شد تا داور اين ديدار بازي را نيمه كاره رها كند و كميته انضباطي درخصوص اين بازي تصميمگيري كند.
![](http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1391/01/21/100808951243.jpg)
سرپرست سازمان ليگ برتر فوتبال با بيان اين كه اتفاقات بازي پرسپوليس و داماش شب بدي را براي فوتبال ايران رقم زد، گفت: گزارشهاي بازي تا امروز به كميته انضباطي ميرسد.
غلامرضا بهروان درباره مسايل پيش آمده در ديدار يكشنبه شب پرسپوليس و داماش كه منجر به ناتمام ماندن بازي شد، گفت: واقعا شب بدي براي فوتبال كشور و داوري بود. به عقيده من حتي اگر داور اشتباه تاثيرگذاري هم در بازي داشته باشد، مجوزي براي تماشاگران نيست كه عليه او از ركيكترين فحاشيها استفاده كنند. اين كار دور از آموزههاي ديني ما است. ما مسلمان هستيم و تمدن چند هزار ساله داريم و معتقد به اخلاق حسنهايم.
وي در ادامه و در واكنش به صحبتهاي رييس كميته انضباطي كه گفته بود " معمولا گزارشهاي داوري و ناظر بازيها دير به كميته انضباطي ميرسد"، اظهار كرد: ممكن است آقاي حسن زاده درباره مورد خاصي صحبت كرده باشد كه من از آن بي اطلاعام ، اما هميشه اين طور بوده كه چه در ليگ برتر و چه در ليگ دسته يك گزارش بازيها حداكثر يك روز پس از بازي به كميته انضباطي ميرسد و در اين كار حتي اگر شده خلاصه گزارش را از طريق فكس ارسال كنيم، اين كار را انجام داده ايم. ضمن اين كه در بازي ديشب خود آقاي حسن زاده به همراه حسين عسگري حضور داشتند و موارد را از نزديك ديدهاند.
وي افزود: ما از آقاي حسين شمس كه ناظر فدراسيون در بازي پرسپوليس و داماش بود هم خواسته ايم كه سريعا گزارش را ارسال كند، به هر حال آنچه مسلم است، گزارش هاي اين بازي حداكثر تا ظهر روز دوشنبه به كميته انضباطي ميرسد و ما آرزو ميكنيم كه كميته انضباطي نيز در اسرع وقت راي اين بازي را صادر كند. البته اين را نيز بايد اضافه كنم كه در بازي ديشب تعداد قليلي از تماشاگر ميهمان هم در ورزشگاه حضور داشتند كه در طول 90 دقيقه بازي عليه يكي از بازيكنان همشهريشان فحاشي ميكردند.
سرپرست سازمان ليگ برتر در ادامه و با اشاره به حساسيت پنج هفته آخر رقابتهاي ليگ برتر گفت: بعد از ظهر يكشنبه جلسه مفصلي با حضور رييس و اعضاي هيات رييسه فدراسيون فوتبال، اعضاي هيات رييس سازمان ليگ برتر و مسئولين كميتههاي انضباطي، استيناف، فرهنگي ، داوران و حراست فدراسيون فوتبال تشكيل داديم و در آن حساسيت هفتههاي پاياني ليگ و تمام رفتارهايي كه لازم است باشگاهها، بازيكنان ، تماشاگران ، داوران و مسئولان برگزاري مسابقات از خود نشان دهند را بررسي كرديم. من اميدوارم كه همه خانواده فوتبال كمك كنند كه فضاي فوتبال به گونهاي شود كه مردم رغبت كنند خانواده خود را به ورزشگاهها بفرستند.
رفيعي: شايد ديگر قضاوت نكنم
داور ديدار پرسپوليس و داماش كه به دليل توهينهاي تماشاگران منتسب به پرسپوليس نيمه تمام ماند، درباره اتفاقاتي كه در ديدار يكشنبه شب دو تيم رخ داد، گفت: به هر صورت اين اولين باري نبود كه براي پرسپوليس قضاوت ميكردم. براي من و ساير داوران بين هيچ تيمي تفاوتي وجود ندارد. يك روز قضاوت پرسپوليس را بر عهده داريم و يك روز قضاوت بازي تراكتورسازي را، اما در ديدار شب گذشته فحاشيهاي بسياري صورت گرفت.
وي با بيان اين كه رفته رفته به اين نتيجه رسيدم كه ديگر دليلي براي قضاوتم وجود ندارد، گفت: با چه انگيزهاي و براي چه كسي بايد قضاوت كنم. مگر قرار است پرسپوليس و استقلال و يا هر تيمي ديگر در خانهاش پيروز شود؟ مگر وقتي در بازي بارسلونا و رئال مادريد داور به اشتباه پنالتي را اعلام كرد اتفاقي براي آن داور افتاد؟ من مرتبه نخستي كه بازي را متوقف كردم، به خاطر علي كريمي كه واقعا بايد از او تشكر كنم، بازي را ادامه دادم. او نماينده و كاپيتان پرسپوليس بود و من به خاطر عذرخواهيهايش بايد بازي را ادامه مي دادم. اما وقتي دوباره بازي شروع شد، فحاشيها هم آغاز شد. اصلا شايد با اين اتفاقاتي كه افتاد قضاوت در هيچ ردهاي را نپذيرم.
وي درباره عملكردش در بازي گفت: هنوز فيلم بازي را نديدهام، اما من هر آنچه كه اتفاق افتاد را ديدم و قضاوت كردم.
رفيعي درباره واكنشها به تصميمش گفت: من با هيچ كارشناس داوري مشكلي ندارم، اما اين را مي گويم كه آقاياني كه طبابت ميكنند، بهتر است به طبابتشان بپردازند و راجع به داوري اظهارنظري نكنند. اگر آنها در مطبشان كارشان را بهتر انجام دهند، مردم از آنها راضيترند. من بدهكار كسي نيستم و طبق قانون اختيار بازي دست خودم بود كه بازي را قطع كنم و يا ادامه دهم. اكنون اين كميته انضباطي و حسن زاده است كه هر تصميمي بگيرد، محترم است. من وظيفه داشتم گزارش بازي را بدهم و اين كار را هم انجام دادم.
رفيعي درباره تصميم مظفري زاده و تركي براي تحريم بازيهاي ليگ به خاطر آنچه تسامح و تساهل فدراسيون فوتبال در قبال رفتارها عليه داوري خواندند و ادامه اين رفتارها به ايسنا گفت: در بازي پرسپوليس و تراكتورسازي سياوش اكبرپور بدترين توهين ها را به من كرد، من به او ايرادي نميبينم، چرا كه او بازيكن است و زير فشار. اما پس از لب خواني كه صورت گرفت من اين مساله را به فدراسيون فوتبال گزارش كردم، اما متاسفانه فدراسيون فوتبال تنها اين بازيكن را يك جلسه محروم كرد و سوال من اين است كه اگر چنين رفتاري با خود آنها صورت ميگرفت، چنين تصميمي ميگرفتند؟ پس از اين اتفاق نزد عسگري رفتم و گفتم كه ديگر نمي خواهم قضاوت كنم، اما او از من خواست كه در تصميمم تجديد نظر كنم و من به احترام او نظرم را عوض كردم.
رفيعي در پاسخ به اين سوال كه اكنون در تصميمتان چقدر جدي هستيد؟ گفت: براي چه بايد قضاوت كنم؟ چه انگيزهاي برايم باقي مانده است؟ من مشكلم اين است كه چرا ما قانونمند نيستيم؟ مانند آن نامه اي كه تركي و مظفري زاده نوشتند را من هم نوشتم و تعدادي از داوران آن را امضا كردند، ما اعلام كرديم كه اگر قرار باشد همين رفتارها ادامه پيدا كند، دليلي براي ادامه كارمان وجود ندارد. من اكنون 45 سالم است و به خاطر اين كه داور بينالمللي هستم مي توانم سه سال ديگر قضاوت كنم، اما با اين رفتارها دلم به قضاوت نميرود. بهتر است كه صبح تا عصر در همين مدرسهاي كه هستم با دانشآموزان كار كنم.
تشكر از علي كريمي
وي در پايان گفت: بار ديگر ميخواهم از علي كريمي تشكر كنم. بعضيها درباره صحبتهايي كه كريمي با من كرده، مسايلي را مطرح كردهاند، اما تنها چيزي كه كريمي گفت اين بود كه اولا عذرخواهي كرد، ثانيا به من گفت اگر هر تصميمي كه شما بگيريد، ما ميپذيريم، اما اين تصميم با نظر خودتان باشد و از بيرون كسي به شما نظري را تحميل نكند كه من هم به او اطمينان دادم كه توقف بازي تصميم خودم است و او هم پذيرفت.
هفتهاي بد براي داوران
حسين عسگري ، با بيان اين كه هفته بيست و نهم ليگ برتر فوتبال، هفته خوبي براي داوري نبود، اظهار كرد: پس از بررسي فيلم بازيهاي اين هفته متوجه شديم كه چندين اشتباه تاثيرگذار در اين بازيها اتفاق افتاده است كه هفته بدي را براي داوري كشور رقم زدهاند.
وي در ادامه گفت: در اين بازي تخلفاتي انجام شد كه مقداري از آن به عملكرد اشتباه داور بر مي گشت، اما بيشتر آنها به دلايل ديگري بوده است. مشكل از آنجايي شروع شد كه محمود رفيعي يك پنالتي صحيح را براي پرسپوليس اعلام كرد، اما برخي به عنوان كارشناس عنوان كردند كه علي كريمي در آن صحنه تمارض كرده است. در اين صحنه روي كريمي خطا انجام شد، اما ممكن است كه او خواسته باشد كه در افتادن بزرگنمايي كند كه اينجا اين عمل تخلف محسوب نميشود.
عسگري ادامه داد: در نيمه دوم و با توجه به رفتار تماشاگران متاسفانه كمك داور بازي گل اول داماش را كه در موقعيت كاملا آفسايد به ثمر رسيد، مورد قبول قرار داد و باعث شد تا با تساوي كشيده شدن بازي حساسيت ديدار بيشتر شود. همچنين در صحنهاي كه محمد نصرتي را به دليل خطا بر روي مهاجم داماش اخراج كرد، اشتباهي مرتكب شد و آن اين بود كه مهاجم داماش پيش از اين صحنه توپ را با خطا از مدافع پرسپوليس گرفته بود و داور اين صحنه را نديده بود. در ادامه هم الفاظ ركيك تماشاگران كه بسيار زشت و زننده بود، باعث شد داور بر اساس قانون، بازي را تعطيل كند.
رييس سازمان داوري فوتبال در ادامه در پاسخ به اين سوال كه آيا نبايد محمود رفيعي پيش از تعطيل كردن بازي از طريق بلندگوهاي ورزشگاه به تماشاگران هشدار ميداد؟ گفت: خير. چرا كه داور بازي پيش از اين كه تصميم به تعطيلي كامل بازي بگيرد، از طريق كاپيتان پرسپوليس دو بار تذكر داد و كريمي هم كاملا حرفهاي عمل كرد و تلاش كرد كه تماشاگران را آرام كنند، اما آنها توجهي به حرفهاي او نكردند.
عسگري در ادامه بار ديگر به برخي از منتقدين داوري اشاره كرد و گفت: وقتي كسي قوانين را به خوبي نمي داند، چگونه ميتواند درباره صحنه هاي داوري صحبت كند؟ مثلا در صحنه اي كه برخي از كارشناسان معتقد بودند كه مدافع داماش در محوطه جريمه تيم خود توپ را با دست گرفته است، هيچ اتفاقي نيفتاده بود، چون مدافع داماش در آن صحنه در حال تكل زدن بود و طبيعي بود كه دستانش باز باشد. اين حرفها است كه براي داوري فشار ايجاد ميكند و باعث ميشود تيمي كه تصور كرده كه متضرر شده است، عليه كميته داوران جبهه گيري كند.
وي همچنين گفت: اين افراد كه خود را كارشناس داوري ميدانند، از كجا تاييديه كار خود را گرفتهاند. وقتي كسي 12 سال است كه در هيچ كلاس بازآموزي داوري شركت نكرده است، چطور خود را كارشناس مي داند. متاسفانه برخي از رسانهها هم اجازه دادهاند كه اين افراد از تريبون آنها استفاده كنند و براي داوري مشكل ايجاد كنند. هدف اين افراد اين است كه محيطي را براي خودشان ايجاد كنند كه هر كاري ميخواهند انجام دهند.
عضو كميته داوران فدراسيون فوتبال در ادامه به دو ديدار ديگر انجام شده در روز يكشنبه اشاره كرد و به ايسنا گفت: متاسفانه كمك داور ديدار استقلال و مس سرچشمه با اشتباهي كه انجام داد، گل اول استقلال را كه آفسايد بود، مورد پذيرش قرار داد و داور ديدار شاهين و نفت نيز در صحنه اي به اشتباه دستور به ادامه بازي داد و باعث شد يك موقعيت گل از دست برود.
فضاي امن براي داوران
عسگري در پايان گفت: پنج هفته پاياني فصل هميشه از حساسيت بالايي برخوردار بوده است، ولي اگر همه كمك كنند تا فضاي امن براي داوران ايجاد شود، يقينا داوران با تسلط بيشتري به وظايف خود عمل خواهند كرد.
در آخرين ديدار هفته بيستونهم ليگ برتر فوتبال، عصر يكشنبه تيم هاي پرسپوليس تهران و داماش گيلان به مصاف هم رفتند و در شرايطي كه اين بازي تا دقيقه 88 با نتيجه دو بر يك به سود داماش ادامه داشت، به دليل توهين شديد هواداران پرسپوليس اين بازي متوقف شد.
هواداران پرسپوليس پس از اخراج محمد نصرتي، شعارهاي تندي عليه محمود رفيعي داور اين بازي سر دادند. شعارهاي تند و عجيب هواداران پرسپوليس به قدري زياد شد كه رفيعي براي دقايقي بازي را متوقف كرد. علي كريمي هم سعي كرد با پادرمياني تماشاگران را در دو دقيقه مانده به پايان بازي از ادامه اين شعارها منصرف كند اما نه هواداران پرسپوليس راضي به اين كار ميشدند و نه رفيعي به ادامه بازي رضايت ميداد كه در نهايت اين بازي از سر گرفته شد. با اين حال پس از ادامه بازي دوباره تماشاگران پرسپوليس به شعارهايشان ادامه دادند و بازي به دستور رفيعي متوقف شد.
در اين بازي محمد نصرتي و مازيار زارع از پرسپوليس اخراج شد. تماشاگران پرسپوليس به گل اول داماش و همچنين صحنه خطاي بازيكن داماش در لحظه اخراج نصرتي معترض بودند.
بعد از اينكه رفيعي تصميم گرفت اين بازي را لغو كند بر شدت توهينهاي هواداران منتسب به پرسپوليس افزوده شد.
دوشنبه|ا|21|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]