واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بودجه عمراني استانهاي برخوردار به مناطق محروم برسد
ايران > استانها - استان ايلام از استانهايي است كه در طول 8سال دفاع مقدس، مردمانش با ايستادگي در مقابل دشمنان و پرداخت هزينههاي سنگين مالي و جاني، دين خود را به ميهن اسلامي ادا كردند اما بدون شك ساكنان شهرهاي اين استان مرزي جزو محرومترين اهالي ايران و شهرهايش از محرومترين شهرهاي كشور هستند.
يكي از مهمترين دلايل توسعهنيافتگي استان ايلام به اختصاص نيافتن بودجه مناسب عمراني براي اين استان برميگردد و به همين دليل پروژههاي عمراني در ايلام، آن طور كه شايسته و مورد انتظار است به بهرهبرداري نميرسد؛ مشكلي كه تقريبا در همه جاي كشور قابل لمس است و درد مشترك بسياري از پروژههاي ملي و استاني است.
در حال حاضر پروژههاي گوناگون عمراني در بخشهاي راه، نفت، گاز، درمانو... در استان ايلام در حال اجراست كه عمر آنها از 2 دهه هم ميگذرد. پروژههايي كه جزو مصوبات سفرهاي استاني است و برخي از آنها هنوز به بهرهبرداري نرسيده، يا هيچ پيشرفت فيزيكي نداشتهاند.
با نگاهي به بودجه عمراني استانهاي كشور در سال90، بودجه عمراني استان ايلام به نسبت ساير استانها در وضع نامناسبتري قرار دارداما با توجه به جمعيت كم اين استان، بودجه سرانه ايلام در سطح بالايي قرار دارد. با اين حال مسئولان استاني و نمايندگان اين استان در مجلس با توجه به محروميت شديد استان و اينكه زيربناهاي اقتصادي ايلام به واسطه جنگ تحميلي هشتساله از بين رفته است خواهان افزايش بودجه هستند.
به همين منظور در نخستين روزهاي سال91 با حشمتالله عسگري، معاون برنامهريزي استاندار ايلام، به گفتوگو نشستيم تا مشكلات موجود بر سر راه افزايش بودجه عمراني استان را آن هم زماني كه بررسي بودجه91 در دستور كار مجلس قرار دارد، مورد بررسي قرار دهيم. معاون استاندار ايلام پيشنهاد ميدهد براي رفع كامل محروميت در استانهاي محروم از جمله ايلام تنها 2يا 3 سال بودجه عمراني اين استانها را چند برابر كنند.
8 شهرستان و 3 سهميه در مجلس
معاون برنامهريزي استانداري ايلام ميگويد: استان ايلام داراي 8شهرستان شامل آبدانان، ايلام، ايوان، درهشهر، دهلران، شيروان و چرداول، ملكشاهي و مهران است كه از ميان اين شهرستانها تنها 3نماينده در مجلس شوراي اسلامي حضور دارند، به همين دليل نمايندگان توان كمتري براي مذاكره بر سر افزايش اعتبارات عمراني اين استان دارند.
حشمتالله عسگري در گفتوگو با خبرنگار همشهري ميافزايد: پروژههاي گوناگون شامل ورزشگاه 15هزار نفري و همچنين طرحهاي مربوط به كشاورزي، راهسازي، آبرساني، كانونهاي فرهنگي، بيمارستانها و... بهدليل كمبود اعتبار در سال90 به بهرهبرداري نرسيدند.
وي معتقد است كه در هر نقطهاي كه توليد باشد، رشد و رونق اقتصادي نيز به همراه خود ميآورد، اما بهدليل نبود سرمايهگذاري در اين استان توليد در ايلام تقريبا وجود ندارد.
وي ميافزايد: در حالي كه با حمايت مجلس، دولت و سرمايهگذاران در استان ايلام با توجه به قرار گرفتن در مسير عبور كاروانهاي زيارتي تمامي استانهاي كشور به مقصد عتباتعاليات در كشور عراق و عبور از مرز مهران، آب و هواي خوب براي كشاورزي، پالايشگاه گاز، شهرك صنعتي، واحد پتروشيمي و كارخانه سيمان ايلام كه باكيفيتترين سيمان ايران را توليد ميكند، استان ايلام محل خوبي براي سرمايهگذاري است.
وي در پاسخ به سؤالي درخصوص اينكه چه اقداماتي ميتوان براي برطرف شدن محروميت اين استان انجام داد، ميگويد: مجلس بايد بودجه مناسبي در اختيار دولت قرار دهد و مسئولان اجرايي در استان بايد تلاشهاي خود را دوچندان كنند و بخش خصوصي نيز سرمايههاي خود را براي احداث كارخانجات در اين استان بسيج كند.
يك بار براي هميشه
عسگري پيشنهاد ميكند يك بار براي هميشه اگر بودجه عمراني استانهايي كه محروم نيستند را در حد نيازشان در مدت 2 تا3 سال پرداخت كنند و بودجه چند استان محروم كشور را بالاتر از استانهاي ديگر قرار دهند، اين محروميت بين استانهاي محروم كشور از بين خواهد رفت.
معاون برنامهريزي استانداري ايلام در پاسخ به سؤال ديگري درباره دليل قرار نگرفتن بودجه عمراني در استان ايلام، ميگويد: جمعيت استان ايلام بسيار كم است و به همين خاطر بودجه عمراني استان در حد كمي تعيين ميشود. بنابراين طرحها و پروژههاي عمراني بهدليل كمبود بودجه در اين چند سال كم معرفي شده است، به همين دليل اين استان نيازمند بودجه مناسب عمراني است.
عسگري يادآور ميشود: استان ايلام در دوران جنگ تحميلي بيشتر زيربناهاي خود را از دست داده و اين روزها كه زمان آباداني كشور است، بودجه بسيار كمي براي اين منطقه قرار ميگيرد.
بودجه براي پروژههاي نيمهتمام
يكي از مشكلات ايلام نيمه تمام ماندن پروژههاي عمراني است. حشمتالله عسگري با اشاره به اينكه در سالجاري اعتبارات عمراني صرفا براي تكميل پروژههاي نيمه تمام هزينه خواهد شد، ميافزايد: مديران دستگاههاي اجرايي بايد با بهرهوري و صرفهجويي در جهت اتمام اين پروژهها تلاش بيشتري از خود نشان دهند.
وي همچنين از مديران دستگاههاي گوناگون درخواست ميكند با توجه به كمبود اعتبارات، هزينه اجراي پروژهها را از روشهاي جديد درآمدي مثل عرضه اوراق مشاركت تأمين كنند.
معاون برنامهريزي استاندار ايلام با اعلام اينكه در سفر استاني اخير هيأت دولت به استان ايلام صد درصد اعتبارات به استان تخصيص داده شد و همچنين با اشاره به رويكرد فرهنگي دور سوم سفرهاي استاني هيأت دولت ميگويد: در دور سوم سفر هيأت دولت به استان ايلام مصوبات بسيار خوبي در حوزه فرهنگي براي استان به تصويب رسيد.
تخفيف ويژه به ايلام
عسگري يكي از اقدامات مهمي كه دولت و مجلس ميتوانند در مسير جذب سرمايهگذاري بخش خصوصي در استان ايلام انجام دهند را در نظر گرفتن تخفيف ويژه براي فعاليت بخش خصوصي در احداث كارخانه و فعاليتهاي اقتصادي عنوان كرده و خاطرنشان ميكند: سرمايهداري كه براي راهاندازي كارخانه توليدي ميخواهد در استان ايلام سرمايهگذاري كند، ميبيند از هيچ تخفيفي بهرهمند نيست ، به همين دليل به راحتي سرمايه خود را به استانهاي تهران، اصفهان و... انتقال ميدهد كه اگر در مناطق محروم ماليات كم، وام بلندمدت و كمسود، حمايتهاي معنوي و... از سوي مسئولان اجرا با همكاري مجلس صورت بگيرد، سرمايهگذاران تمايل بيشتري به سرمايهگذاري در اين مناطق دارند و در نتيجه پيشرفت عمراني و آباداني اين استانها ازجمله ايلام بهوجود خواهد آمد.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]