واضح آرشیو وب فارسی:ايران: وزير دفاع در گفتوگو با و با اشاره به وضعيت نظامي كشورمان: توان دفاعي ايران در خاورميانه بينظير است
گروه سياسي- امير صديقيان
در حالي كه غرب يكي از محورهاي اصلي فشار بر جمهوري اسلامي طي سالهاي گذشته و همچنين به صورت ويژه در چند ماه اخير را تهديد به حمله نظامي قرار داده است، اقتدار دفاعي كشورمان ميتواند يكي از عوامل مهم بازدارنده در برابر تهديدها و جنگ رواني گسترده رسانههاي صهيونيستي باشد.
در اين بين بيانات رهبر معظم انقلاب درخصوص استراتژي تهديد در برابر تهديد و پاسخ به حملات دشمن در همان سطح، به خوبي اهميت اقتدار دفاعي كشوري را كه همواره به علت استقلال و ارزشي بودن مبانياش مورد تهديد و توطئه قرار دارد را بيش از پيش هويدا ميكند.
وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در دولتهاي نهم و دهم با تلاشي مضاعف به ارائه خدماتي چشمگير به نيروهاي مسلح كشورمان پرداخته كه ساخت انواع و اقسام تجهيزات از موشكهاي قدرتمند گرفته تا ناو و ناوچه و همچنين سلاحهاي ديگر از آن جمله است. درباره دستاوردهاي دفاعي كشور و برنامههاي جديد وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در سال 91 با سردار سرتيپ احمدوحيدي، وزير دفاع به گفتوگو پرداختيم.
اگر بخواهيم نگاهي به اقدامات مهم دفاعي بويژه در حوزه عملكردي وزارت دفاع در سال 90 بيندازيم، مهمترين اين دستاوردها را چگونه برميشماريد؟
در ابتدا عيد نوروز و سال جديد را خدمت ملت شريف و بزرگوار ايران تبريك عرض ميكنم و اميدوارم سال نو سالي توأم با نشاط، موفقيت و بهروزي براي همه ايرانيان باشد. سال گذشته يكي از سالهاي بسيار موفق در حوزه صنعت دفاعي به شمار ميرود كه طي آن بيش از دهها پروژه و طرح دفاعي رونمايي، افتتاح و به بهرهبرداري رسيد. اين طرحها توليد و طراحي انواع موشك، راكت، اژدر، امكانات الكترونيكي، مخابراتي، الكترو اپتيكي، موتور انواع شناورهاي سطحي و زيرسطحي، شناورهاي پيشرفته دريايي، مهمات هوشمند، انواع اسلحه شكاري، الياف كربن، سامانههاي پدافند هوايي و در بخش غيرنظامي طراحي و ساخت ماهواره و ماهوارهبرها، دكلهاي حفاري نفت، انواع لندينگ گرافتها، يدككشها با ظرفيتهاي مختلف و انواع خودروهاي جمعي شهري و بين شهري و دهها پروژه ديگر را در بر ميگيرد كه در اين مجال فرصت معرفي همه آنها نيست. وزارت دفاع در سال 90 موفق شد بيش از 100 پروژه دفاعي را افتتاح، بهرهبرداري و رونمايي نمايد كه اين همه در سايه توكل بر خدا، تدابير حكيمانه فرماندهي معظم كل قوا، تلاش و همت بلند دانشمندان، محققان و متخصصان زبده و كارآمد وزارت دفاع در سازمان صنايع هوافضا، سازمان صنايع دفاع، سازمان صنايع هوايي، شركت صنايع الكترونيك ايران، سازمان صنايع دريايي، سازمان جغرافيايي، دانشگاه صنعتي مالك اشتر، مؤسسه آموزشي و تحقيقاتي صنايع دفاعي و ديگر بخشهاي وابسته به اين وزارتخانه صورت گرفت.
يكي از مهمترين تلاشهاي وزارت دفاع طي سالهاي اخير در عرصه فضايي و پيشرفت در اين رابطه بوده است. آخرين وضعيت پروژههاي فضايي را تشريح فرماييد.
موفقيتهاي به دست آمده در عرصه فضايي و بويژه پرتاب نخستين ماهواره بومي توسط ماهوارهبر «سفير اميد»، اميدي دوچندان در دل مردم كشور ايجاد نمود و رضايت خاص ولي امر مسلمين را فراهم نمود. به نحوي كه معظم له فرمودند: «اين موفقيت دانشمندان ايراني نشانه درستي اميدهاي صادقي است كه انقلاب در دلها پديد آورده است.»
به دنبال جهشهاي علمي و فناوري در عرصه فضايي، در سال جهاد اقتصادي و بزرگداشت سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، فرزندان معنوي آن حضرت و خلف شايسته ايشان امام خامنهاي(مدظله العالي) در وزارت دفاع با تأسي به آموزههاي اسلام ناب محمدي(ص)، عرصه ديگري از خودباوري و اقتدار علمي ملي را به نتيجه رساندند.
در ادامه موفقيتهاي فضايي در پنجمين سال از شروع اجراي برنامههاي فضايي كشور دستاوردهاي بسيار درخشان ديگري به منصه ظهور رسيد كه برخي از آنها عبارتند از:
٭ طراحي و ساخت ماهواره رصد و پرتاب موفقيتآميز آن به فضا و قرار دادن آن در مدار زمين به وسيله ماهوارهبر سفير رصد ٭ پرتاب موفقيتآميز ماهواره نويد به فضا و قرار دادن آن در مدار زمين به وسيله ماهوارهبر سفير نويد ٭ طراحي و ساخت مركز آزمايش موتور ماهوارهبر
همچنين فاز اول پايگاه مراقبت فضايي آماده بهرهبرداري است و پايگاه پرتاب نسل جديد ماهوارههاي جمهوري اسلامي نيز مراحل پاياني تكميل خود را طي ميكند كه انشاءالله در سال 91 به بهرهبرداري خواهد رسيد.
چه ماهوارههايي در سال آينده به فضا پرتاب خواهد شد؟
دو ماهواره را در برنامههاي سال 91 براي پرتاب به فضا پيشبيني كردهايم؛ ماهواره فجر و ماهواره طلوع كه به ترتيب به وسيله ماهوارهبر سفير فجر و ماهوارهبر سيمرغ به فضا پرتاب خواهد شد.
با توجه به برنامههاي كلان كشور و دولت، چشمانداز صنعت دفاعي را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
راهبرد صنعت دفاعي در چشمانداز و افق 10 سال آينده، «جهش هوشمند» و «توليد بديع» در سايه ساختاري متحول و متناسب با شرايط تهديدات آينده خواهد بود. در اين روند ميتوان به چند محور اصلي اشاره داشت: 1- انعطافپذيري و چابكي حداكثري در طراحي و توليد تسليحات، آرايهها، سامانهها و فناوريهاي مورد نياز نيروهاي مسلح در سريعترين زمان و با كمترين هزينه. 2- جهش در قدرت خلق محصولات و سامانههاي جديد دفاعي مبتني بر فناوريهاي بومي با تقويت دفاتر طراحي و مراكز توسعه فناوري. 3- استفاده مناسب و پايدار از همه توانمنديها و ظرفيتهاي نخبگي و تخصصي كشور در راستاي افزايش قدرت دفاعي كشور، پدافند غيرعامل و دفاع همهجانبه و ايجاد شراكتهاي پايدار، مطمئن و در شرايط برد- برد. 4- تمركز منابع و سرمايههاي دروني صنايع دفاعي بر توسعه و تأمين فناوريها. 5 - ايفاي نقش فعال در توسعه و بالندگي فني و علمي كشور با توسعه فناوريهاي بديع و بومي در بخش دفاع و نيز تجاريسازي و ارائه آن به بخش غيرنظامي. 6- برخورداري از مديريت متعالي و انگيزهبخش در راستاي خلق شايستگي دفاعي. 7- تبلور نخبگي، خبرگي و دانش بنيان بودن به عنوان ويژگي و مشخصه اصلي كاركنان صنايع دفاعي. 8- توجه مضاعف به نقش و اهميت فناوريهاي نرم (دانش مديريت و يكپارچهسازي، مديريت دانش و...) به عنوان يكي از پايههاي اصلي توسعه بنيه و توان دفاعي در برابر توسعه ظرفيتهاي سختافزاري. 9- تغيير نقش ستادهاي بالادستي از كارخانهداري به كارفرمايي دانش بنيان
سردار بهتر است به برخي مسائل روز نيز اشاره كنيم. بسياري از رسانههاي غربي در تبليغات وسيعي تهديدات نظامي عليه ايران و تحريم نفتي را بزرگنمايي ميكنند. اين گونه تهديدات غرب عليه كشورمان را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ آيا رژيم صهيونيستي و امريكا در تهديدات خود جدي هستند يا صرفاً يك عمليات رواني را دنبال ميكنند؟
تهديد نظامي جمهوري اسلامي ايران از سوي رژيم صهيونيستي، مسئله جديدي نيست. پيش از اين نيز اين رژيم بارها در مقاطع مختلف به آن پرداخته، اما به نظر ميرسد رژيم صهيونيستي بيش از هر زمان ديگري موجوديت خود را در خطر ميبيند. موج بيداري اسلامي از يك سو و نارضايتي ساكنان مناطق اشغالي از سوي ديگر، موجب شده كه اين رژيم با تشديد آتش تبليغاتي خود درخصوص تهديد نظامي عليه جمهوري اسلامي به نوعي مشكلات خود را فرافكني كند. درخصوص تحريم نفتي نيز با توجه به تنوع وسيع خريداران نفت ايران، كشور ما گزينههاي مختلفي براي فروش نفت در پيش رو دارد. از سوي ديگر اين كشورهاي غربي هستند كه به نفت كشور ما نيازمند هستند. براي نمونه پس از تحريم اتحاديه اروپا، ايران نيز متقابلاً به تحريم دو كشور انگليس و فرانسه اقدام ورزيد كه تأثيرات عميقي بر بازار نفت اروپا كه در حال ورشكستگي اقتصادي بهسر ميبرد، برجاي گذاشت.
آيا تحريمها بر بخش دفاعي كشور هم اثري خواهد داشت؟
اين تحريمها بيش از آن كه در جهان متكثر كنوني واقعي باشند، جنبههاي تبليغاتي و رواني دارند. تحريم در حوزه نظامي و دفاعي اصولاً يك جنجال رسانهاي و عمليات رواني است. كشور ما ساليان متمادي است كه در حوزه دفاع بويژه در صنايع دفاعي پيشرو، مستقل شده و تهديد به تحريم نظامي مسئلهاي است كه ديگر موضوعيت خود را از دست داده است. رشد كمي و كيفي تسليحات متعارف نظامي جمهوري اسلامي كه توسط نيروهاي متعهد و متخصص داخلي بهدست آمده، از نتايج تحريم بخش دفاعي است. همچنان كه بارها تصريح شده، امروز جمهوري اسلامي ايران در حوزه دفاع و صنايع متعارف پيشرفته نظامي هيچگونه وابستگي به غرب و ساير كشورها ندارد.
اقتدار دفاعي ايران چه تأثيري بر معادلات منطقه خواهد داشت؟
امروزه توان دفاعي ايران به اندازهاي رشد و توسعه پيدا كرده كه به جرأت ميتوان گفت در منطقه خاورميانه هيچ دشمن همترازي در مقابل آن قرار ندارد. از سوي ديگر كشورمان هيچگونه نگاه توسعهطلبانه به هيچ بخش يا سرزميني از كشورهاي همسايه نداشته و ندارد. اين اقتدار برخاسته از انديشه و تفكر اسلامي نظام است و هيچ كشوري نبايد از اين اقتدار در هراس و نگراني باشد بلكه بايد از آن احساس امنيت و آرامش نمايد.
رابطه وزارت دفاع دولت دهم با ديگر نيروهاي مسلح اعم از سپاه، ارتش و بسيج چگونه است؟
وزارت دفاع به عنوان پشتيبان نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران بيشترين تعامل را با سه نيروي ياد شده دارد. اين همكاري محكم و مستمر بوده و متناسب با تهديدات متنوع و ماهيت تهديد در حوزه تأمين و تجهيز اين سازمانها استمرار خواهد داشت. در اين روند وزارتخانه، متناسب با نيازمنديهاي نيروهاي مسلح ضمن توسعه تحقيقات و حركت به سوي كسب فناوريهاي بديع اقدام به تأمين اقلام دفاعي و پشتيباني و بهينهسازي ابزار و ادوات نظامي ميكند.
با توجه به ديپلماسي دفاعي ايران، همكاري و تعامل دفاعي كشورمان با كشورهاي منطقه به چه صورت است؟
يكي از سياستهاي راهبردي جمهوري اسلامي ايران عدم دخالت در ديگر كشورها بويژه كشورهاي اسلامي منطقه است.
براساس همين سياست راهبردي، ايران با كشورهاي منطقه روابط نزديك دارد و به تبادل اطلاعات در حوزههاي آموزشي و پژوهشي ميپردازد. براي نمونه ميتوان ارتباط ناوگانهاي نظامي و بازديدهاي مستمر از بنادر يكديگر را يادآور شد. از سوي ديگر، ايران آماده هرگونه همكاري در حوزه دفاعي اعم از آموزشي و پژوهشي است. بايد تأكيد كنم توانمندي و اقتدار نظامي ايران در خدمت صلح، ثبات و امنيت منطقه است و ميتواند بهمثابه پشتيبان كشورهاي منطقه در مقابله با تهديدات كشورهاي سلطهطلب و سلطهجو بويژه رژيم صهيونيستي بهشمار آيد.
دوشنبه|ا|14|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]