واضح آرشیو وب فارسی:ايران: سخنگوي وزارت امور خارجه در گفتوگو با و با اشاره به سفر نخستوزير تركيه به كشورمان تشريح كرد سوريه؛ محور مذاكرات تهران و آنكارا
گروه سياسي صادق سلماني امروز صبح و در راستاي گفتوگوهاي دوجانبه منطقهاي و رايزنيهاي مستمر ديپلماتيك ميان ايران و تركيه، رجب طيب اردوغان، نخستوزير تركيه به همراه احمد داوود اوغلو وزير امورخارجه و ييلديز وزير امور انرژي اين كشور به ايران سفر كردند تا تهران به عنوان كانون مذاكرات درخصوص موضوع سوريه در سطح بينالمللي مطرح گردد.
در همين راستا رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امورخارجه در گفتوگوي اختصاصي با با بيان اين كه روابط جمهوري اسلامي ايران و تركيه، راهبردي است سفر رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه به كشورمان را يك سفر رسمي كه نتايج خوبي براي دو كشور ايران و تركيه و همچنين منطقه خواهد داشت عنوان كرد و گفت: در بين كشورهاي بزرگ و مؤثر منطقه، رايزني و تبادل نظر يك مسئله ضروري است. همكاريهاي منطقهاي با حضور اين كشورها ميتواند قوت گرفته و تأمين كننده ثبات و امنيت در منطقه بوده و پيشرفت كشورها را تسهيل كند.
سخنگوي وزارت امورخارجه با اشاره به اين كه در مذاكرات دوجانبه ميان مقامات ايران و تركيه، بحثهاي مربوط به روابط دوجانبه حتماً جايگاه ويژهاي خواهد داشت تصريح كرد: تبادل نظر در رابطه با تحولات منطقه از جمله كشور سوريه حتماً در دستور كار مقامات دو كشور خواهد بود كه اين مسئله ميتواند بدون دخالت خارجي و به دور از هر نوع اقدامي كه منجر به آشفتهتر شدن وضعيت داخلي سوريه و يا تنشهاي داخلي در آن شود زمينه مناسبي براي گفتوگو بين دولت و مخالفين مردمي را فراهم كند.
مشورت و رايزني بهترين راهحل براي جلوگيري از جنگ داخلي در سوريه
مهمانپرست در ادامه گفتوگو با ضمن تأكيد مجدد بر جلوگيري از مداخله خارجي در امور داخلي سوريه، مشورت و رايزنيها در رابطه با جلوگيري از ايجاد جنگ و درگيري داخلي در سوريه را مؤثر دانست و گفت: ما بايد در درجه اول به دنبال اين باشيم كه خشونتها در سوريه متوقف شده و زمينه گفتوگوهاي ملي فراهم شود. بايد اجازه بدهيم تا اصلاحاتي كه به شكل مناسب توسط دولت بشاراسد در سوريه ارائه ميشود تحقق كامل پيدا كند.
سخنگوي وزارت امورخارجه بحث و مذاكره در رابطه با بيداري اسلامي در منطقه و تحولات كشورهاي بحرين و يمن و همچنين گفتوگوها در رابطه با فعاليتهاي صلحآميز هستهاي كشورمان را از جمله برنامههاي سفر نخستوزير تركيه به ايران اعلام كرد و گفت: گفتوگوهاي ايران و 1+5 نزديك است و در آينده نزديك اين گفتوگوها دنبال خواهد شد. اميدواريم كه كشورهاي مختلف در حد توان خودشان تلاش بكنند تا حقوق ملت ما به رسميت شناخته شود.
وي افزود: ما همانطور كه در قبال تعهدات خودمان نسبت به اصولي كه در معاهده NPT ذكر شده پايبند هستيم به همان ميزان بر حقوق ملت خودمان كه كاملاً تعريف شده و قانوني بوده و براي پيشرفت كشور ضروري است اصرار و تأكيد ميورزيم و آمادگي آن را داريم كه در يك فضاي مناسب، مثبت و سازنده و در كنار همه همكاريهايي كه با كشورهاي مختلف ميتوانيم داشته باشيم حقوق خودمان را هم در اين زمينه به شكل كامل دنبال كنيم.
دستيار ويژه وزير امور خارجه تأييد نهايي در مورد زمان گفتوگوهاي ايران و 1+5 را برعهده تيم مذاكره كننده هستهاي ايران عنوان و ابراز اميدواري كرد كه در رابطه با مكان مذاكرات هم به سرعت به توافق نهايي برسيم.
هيچ كشوري علاقهمند به مداخله نظامي در سوريه نيست
مهمانپرست در ادامه گفتوگو با در واكنش به اظهارات مطرح شده در رابطه با حمله نظامي تركيه به سوريه گفت: من فكر نميكنم كه هيچ كشوري در حال حاضر اعتقاد به مداخله نظامي در سوريه داشته باشد، چرا كه در داخل سوريه اصلاحات خيلي خوبي درحال صورتگرفتن است. سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اين كه هيچ كشوري به مداخله نظامي در سوريه علاقهاي ندارد ابراز اميدواري كرد كه با رايزنيهايي كه صورت ميگيرد همه كشورها كمك كنند تا در سريعترين زمان ممكن، آرامش به داخل سوريه برگشته و اصلاحات لازم صورت بگيرد. دستيار ويژه وزير امور خارجه با بيان اينكه مداخله خارجي در سوريه مخل ثبات و امنيت در اين كشور و منطقه خواهد بود، تصريح كرد: بايد به مطالبات مردمي در سوريه توجه شود و از طريق گفتوگوهاي سازنده بين دولت و مردم سوريه، راه اصلاحات به خوبي طي شود.
شاهد موفقيتهاي فراوان در ديپلماسي فرهنگي هستيم
مهمانپرست در بخش ديگري از گفتوگو با با اشاره به برگزاري سومين جشن جهاني نوروز در كشور تاجيكستان با حضور دكتر احمدينژاد رئيسجمهور و موفقيت ديپلماسي فرهنگي كشورمان در اين زمينه گفت: ظرفيتهاي مختلف موجود در ملت ما حاكي از آن است كه ميتوانيم در فضاي ديپلماسي فرهنگي شاهد موفقيتهاي فراواني باشيم. سخنگوي وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه توجه ويژه رئيس جمهور بر مباحث فرهنگي در فضاي عرصه ديپلماسي جايگاه خودش را باز كرده است، تصريح كرد: ما اعتقاد داريم كه در كنار ديپلماسي رسمي، ديپلماسي عمومي بايد ظرفيتهاي خودش را ارائه كند تا زمينه تحقق كامل اهداف سياست خارجي فراهم شود.
وي افزود: در ديپلماسي عمومي حتماً يكي از مؤلفههاي بسيار مهم و تأثيرگذار، ديپلماسي فرهنگي است كه خوشبختانه با اين توجهي كه در بين مسئولان وجود داشته و دقت نظري كه اعمال ميشود، ديپلماسي فرهنگي مسير خودش را به خوبي دنبال ميكند. مهمانپرست در پايان ابراز اميدواري كرد كه وزارت امور خارجه به عنوان مركز ديپلماسي عمومي كشور بتواند با حمايتهايي كه از طرف مقام معظم رهبري، رياست محترم جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و همه سازمانها صورت ميگيرد، ديپلماسي فرهنگي را به مرحله تحقق كامل برساند.
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]