واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ساعات كار موزه هاي آذربايجان شرقي در ايام نوروز افزايش مي يابد
ساعات كار موزه هاي آذربايجان شرقي در ايام نوروز افزايش مي يابد
تبريز - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: ساعات كار موزه ها و محوطه هاي تاريخي استان در زمان تعطيلات نوروز افزايش مي يابد و حداقل 13 ساعت مستمر آماده حضور گردشگران و بازديدكنندگان خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري مهر، تراب محمدي افزود: با توجه به حضور گردشگران و علاقه مندي آنها براي بازديد از اماكن فرهنگي و تاريخي از جمله موزه ها و براي رعايت حال ميهماناني كه وقت كمي براي ماندن در شهرهاي مختلف دارند، با هماهنگي هاي انجام گرفته ساعت كار موزه هاي استان افزايش مي يابد.
وي يادآور شد: بر اساس تصميمات اتخاذ شده، تمام موزه هاي استان از ساعت 9 صبح تا 10 شب به جز روز اول فروردين ماه به صورت يكسره آماده ارائه خدمات به گردشگران علاقه مند و بازديدكنندگان خواهند بود.
محمدي با بيان اينكه روز نخست فروردين ماه موزه ها از ساعت 13 گشوده مي شوند، خاطرنشان كرد: بهاي بليط هاي بازديد از موزه ها و اماكن تاريخي آذربايجان شرقي تغييري نكرده و با همان مبلغ سال گذشته عرضه و به فروش مي رسد.
وي موزه هاي آذربايجان شرقي را با توجه به دارا بودن ويژگي ها و اشياي منحصر بفرد نگهداري شده در آنها داراي جاذبه هاي فراوان گردشگران تاريخي و مردم شناسي عنوان كرد و گفت: در 9 ماهه نخست سال 90 بيش از يك ميليون نفر از موزه هاي استان بازديد كردند.
دبير ستاد دائمي تسهيلات سفر استان خاطرنشان كرد: هم اكنون 19 موزه فعال در تبريز و شهرستان هاي آذربايجان شرقي وجود دارد كه 14 مورد از آنها زير نظر سازمان ميراث فرهنگي استان فعاليت مي كنند.
محمدي يادآور شد: موزه ملي آذربايجان، موزه ايلخاني مراغه، سايت موزه عصر آهن، موزه محرم، موزه زنده سفال، موزه صفوي بناب، موزه مشروطه، موزه قاجار، موزه سنجش، موزه سنگ نگاره هاي مراغه، موزه مردم شناسي عشاير سراب و موزه مردم شناسي جنوب سهند تعدادي از شاخص ترين موزه هاي استان را تشكيل مي دهند.
محمدي ضمن دعوت از هم استاني ها براي حضور خود و ميهمانانشان در موزه ها اعلام كرد كرد: كارت تخفيف نيم بها براي بيش از 50 هزار همشهري تبريزي به درب منازل و محل كارشان تحويل شده است و بر اين اساس ميهمانان و گردشگران علاقه مند با حضور در اين اماكن فرهنگي و تاريخي مي توانند سال جديد خود را با اطلاعاتي غني از تاريخ ، فرهنگ و هنر آذربايجان شرقي آغاز كنند.
نخستين گردشگران نوروزي ورودي به آذربايجان شرقي مورد استقبال قرار مي گيرند
دبير ستاد دايمي تسهيلات سفر آذربايجان شرقي اظهار داشت: نخستين مهمانان و گردشگران نوروزي ورودي به آذربايجان شرقي با حضور اعضاي ستاد دائمي سفر آذربايجان شرقي مورد استقبال قرار مي گيرند.
محمدي افزود: مراسم استقبال از مهمانان نوروزي در مبادي ورودي مختلف استان، شهر تبريز و برخي شهرستان ها و روستاهاي هدف گردشگري انجام مي شود.
وي تشريح كرد: مسئولان ستاد دائمي سفر آذربايجان شرقي با حضور در اين ورودي ها، ضمن خوش آمدگويي به گردشگران، شاخه هاي گل و هدايايي به اين مهمانان اهدا مي كنند.
دبير ستاد دائمي تسهيلات سفر استان تصريح كرد: با استقبال از گردشگران و آمادگي تمامي بخش هاي گردشگري استان، تلاش مي كنيم تا خاطره حضور در شهر تاريخي و فرهنگ پرور تبريز براي هميشه در ذهن گردشگران ماندگار شود.
محمدي خاطرنشان كرد: حضور در مبادي ورودي جاده اي شهر تبريز، فرودگاه، ايستگاه راه آهن و ترمينال بزرگ تبريز و اهداي هديه و گل به اولين گردشگران از جمله اقداماتي است كه توسط مسئولان ستاد تسهيلات سفر استان در آغاز اولين روز بهار صورت مي گيرد.
وي آذربايجان شرقي را يكي از پرتردد ترين استانهاي كشور در اولين روزهاي بهار طي سال هاي اخير خواند و گفت: در تعطيلات نوروزي سال گذشته شاهد حضور بيش از شش ميليون و 800 هزار نفرسفر گردشگر در استان بوديم.
محمدي اظهار اميدواري كرد: با آمادگي كامل و صد درصدي تمامي بخش هاي گردشگري استان، مانند فرودگاه ها، راه آهن، پايانه هاي مسافربري، جاده ها، اماكن تاريخي و اماكن اقامتي گردشگران نوروزي آذربايجان شرقي حداكثر ميزان رضايت را از سفر و اقامت در اين استان خواهند داشت.
دالان ها و راسته هاي بازار تاريخي تبريز نوراني مي شوند
دبير ستاد دايمي تسهيلات سفرآذربايجان شرقي با پيش بيني بازديد تعداد زيادي از گردشگران داخلي و خارجي از بازار سرپوشيده تبريز در نوروز سال 91، گفت: دالان ها و راسته هاي بازار تاريخي تبريز، به عنوان دومين بناي جهاني استان روشن مي شوند.
محمدي افزود: با توجه به جاذبه هاي منحصر به فرد بزرگترين سازه به هم پيوسته آجري سرپوشيده جهان در جذب گردشگران بسياري از نقاط مختلف ايران و ساير كشورهاي جهان، روشنايي راسته ها و محل هاي عبور و مرور اين بازار بزرگ در آستانه تعطيلات نوروز تامين شده است.
وي با اشاره به اقدامات فراواني كه در سالهاي اخير براي حفظ و معرفي بخشهاي مختلف بازار تاريخي تبريز صورت گرفته، گفت: مرمتگران و متخصصان بخش اعظم اين سازه عظيم را مرمت و بازسازي كرده اند كه كف سازي بسيار زيباي بازار امير به عنوان بازار طلا فروشان، يكي از اقدامات اخير سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در اين اثر جهاني به شمار مي رود.
محمدي تصريح كرد: بازار تاريخي تبريز به عنوان بزرگترين بازار سرپوشيده به هم پيوسته جهان داراي ويژگي هاي بسياري از دوره هاي مختلف تاريخي است و بازديدكنندگان و گردشگران شهر تبريز، ديدار از اين بناي زيبا و تاريخي را از دست نمي دهند.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان در فهرست آثار ملي خاطرنشان كرد: وسعت و گستردگي بازار تبريز با حدود يك ميليون مترمربع مساحت به شكلي كه 70 هكتار آن را حريم و 30 هكتار را عرصه تشكيل مي دهد، آن را شايسته عنوان بزرگترين سازه سرپوشيده جهان كرده است.
محمدي با اشاره به ويژگيهاي منحصر بفرد بازار تبريز گفت: در اين مجموعه بيش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مكان كامل و جامعي براي هر نوع فعاليتي تبديل كرده كه وجود 23 كاروانسرا،22 دالان، 20 تيمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو يخچال و يك زورخانه در اين مجموعه نشان از اهميت بازار تاريخي تبريز براي ساكنان شهر و فعالان در اين مجموعه دارد.
وي تشريح كرد: اهميت بازار در زندگي مردم قديم تا حدي بوده كه چهار دروازه از دروازه هاي شهر تبريز در محدوده آن بوده و درب نوبر، درب خيابان، درب سرخاب و درب باغميشه كه از دروازه هاي مهم شهر بودند به دليل اتصال اين مجموعه با شاهراه ارتباطي ابريشم، در بازار قرار داشتند.
محمدي يادآور شد: كل مجموعه بازار تاريخي تبريز كه تاريخي از دوره زند تا صفوي و قاجار و معاصر دارد، در سال 54 در فهرست آثار ملي و در سال 89 به عنوان يازدهمين اثر كشورمان در حافظه جهاني يونسكو به ثبت جهاني رسيده است و جشن ثبت جهاني اين اثر در مرداد سال 90 با حضور دكتر محمود احمدي نژاد برگزار گرديد.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|28|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]