تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837607465




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

احياي بافت فرسوده دميدن روح تازه به كالبد خانه هاي از نفس افتاده


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: احياي بافت فرسوده دميدن روح تازه به كالبد خانه هاي از نفس افتاده
همدان- نماي فرسوده ، ديوارهاي خشتي عريض در كوچه هاي كم عرض و بن بست ، نبود جوي و جدول براي گذر آب و پساب و گاه فروريختگي بخشي از ديوار يا سقف برخي منازل در معابر تنگي كه امكان گذر خودرها از آن وجود ندارد نماي تلخ از مناطقي است كه از آن به عنوان بافت فرسوده ياد مي شود.


به گزارش ايرنا وجود اين گونه خصوصيات و مشخصه هاي فيزيكي مسكوني و شهري، دلالت بر وجود طيف وسيعي از آسيب و معضل هاي فردي وعمومي در حوزه هاي مختلف و متعدد اجتماعي ، اقتصادي، فرهنگي ، عمران شهري ، حمل ونقل و ديگر مسايل دارند.

گرايش روز افزون افراد مهاجر و اقشار كم درآمد جامعه براي اسكان در مناطق فرسوده شهري در كنار وجود بافت هاي فرسوده به معضلات اين مناطق افزوده ، البته فراهم نشدن بستر شهر نشيني از ديگر موارد و مسايل تاثير گذار در به وجود آمدن بافت‌هاي نامنظم و فرسوده پيرامون و درون شهر به شمار مي رود.

به هر حال اين آسيب ها به حدي بود كه مردم نيز همسو با ايده ها و نظر كارشناسان شهري با نگاهي به اين معلول هاي تلخ بر ضرورت بهسازي و نوسازي اين مناطق كه در شهرهاي تاريخي نمود و استقرار بيشتري دارند اجماع و تاكيد جدي دارند.

تراكم جمعيت، افزايش روز شمار مهاجرت و به دنبال آن گسترش شهر نشيني ضروت تغيير در مبلمان شهري را دو چندان كرده ولي به گفته برخي از كارشناسان امور شهري بافت هاي فرسوده از عوامل اصلي براي جلوگيري از تحقق روش‌هاي مدرن مديريت شهري در شهرسازي است.

استفاده بهينه از زمين‌هاي شهري، رعايت اصول معماري در ساخت و سازها ، زيبا سازي شهرها ، ايمن سازي منازل و جلوگيري از بروز ناهنجاري ها از مهمترين دستاوردهاي نوسازي بافت هاي فرسوده و سكونتگاه هاي غير رسمي است.

اهتمام و تشويق دولت، مشاركت مردم براي نوسازي محله ها و منازل فرسوده را به دنبال داشت تا آنجا كه مجتمع هاي مسكوني مناسب جايگزين بسياري از مناطق فرسوده و خانه هاي خشتي شدند و فرسوده ترين مناطق استان دوباره احيا شدند.

دولت با احيا و بازسازي مناطقي كه پويايي خود را از دست داده‌ بودند حياتي دوباره به اين مناطق بخشيد به گونه اي كه احيا دوباره زندگي نوين شهري در مناطق فرسوده براي بسياري از ساكنان اين مناطق و مناطق همجوار بافت هاي فرسوده باور كردني نبود تا اينكه حجم گسترده ساخت و سازهاي مسكوني و عمومي در اين محله ها كه بيشتر در محدوده مركزي شهرها واقع شده اند موجي از اميد به احيا در ساكنان اين مناطق قديمي ايجاد كرد.

البته نوسازي بافت هاي فرسوده به عنوان ضرورتي ملي از ابتداي دهه 70 مطرح شد ولي با وجود ضرورت جدي نوسازي سكونت گاه هاي غير رسمي اجراي اين طرح تا سال 84 و آغاز دولت نهم به نحو جدي پيگيري نشد.

يكي از معضلات مهم كه بيشتر ساكنان اينگونه مناطق با آن دست و پنجه نرم مي كردند مفاسد و معضلات است كه در اينگونه مناطق نمود بيشتري دارد.

رييس پليس مبارزه با مواد مخدر استان همدان در اين ارتباط مي گويد: مهندسي شهري با پيشرفت هاي كنوني نقش مهمي در كاهش معضلات دارد.

سرهنگ "محمد اشتري" اضافه كرد: وجود بافت هاي فرسوده و ناهمگون و كمرنگ بودن شيوه كنترلي انتظامي در اين مناطق موجب شكل گيري جرايمي در بافت هاي فرسوده شهري مي شود.

اين مقام انتظامي اضافه كرد: بافت هاي قديمي و فرسوده بويژه خانه هاي مخروبه خالي از سكنه و گاراژها، محلي براي تجمع متكديان، افراد شرور و جاني و معتادان مي شود.

وي اضافه كرد: بهسازي و مهندسي اصولي اين مناطق و بازگشايي و تعريض برخي از معابر در گشت زني ماموران و حضور مستمر آنان در اين مناطق تاثير گذار بوده و دولت با بهسازي خانه هاي كلنگي و قديمي، محل و مامن افراد جاني را به محلي براي سكونت افراد و خانواده اي آبرومند تبديل كرد.

وي اضافه كرد: حضور افراد معلوم الحال در بافت هاي فرسوده و خانه هاي متروك منطقه جولان با توجه به حضور افراد مومن و مذهبي در اين محله ها ، مايه رنج اهالي و ساكنان اين منطقه شده بود ولي با بازسازي اين مناطق بستر وقوع جرم نيز از بين رفت.

همانطور كه در ابتداي گزارش عنوان شد برخي از بافت هاي فرسوده شهر همدان نظير منطقه جولان كه قدمت آن با توجه به قرار گرفتن در كنار تپه هگمتانه به دوران مادها برمي گردد، نشانگر تمدن و هويت اهالي اين شهر است ولي با گذر زمان در رديف محله هاي هاي جرم خيزاستان قرار گرفتند.

بهسازي ، نوسازي محله ها و منازل فرسوده جولان به عنوان يكي از مناطق قديمي شهر همدان موجب شد مسافران و گردشگران در حين بازديد از اين تپه باستاني ديگر شاهد خانه هاي مخروبه كه نماي زشتي از همدان را به نمايش مي گذاشت نباشند چون چشم انداز قسمتي از اين شهر خاموش كه پيشتر ويرانه ها و خانه هاي مخروبه بودند هم اكنون به مجتمع هاي مسكوني جديد و مرتفع تبديل شده است.

مديرعامل شركت عمران و مسكن سازان همدان به عنوان متولي اصلي اين طرح گفت: سه طرح در سفر هاي اول و دوم رييس جمهوري و هيات دولت به اين استان براي تسريع درنوسازي بافت هاي فرسوده شهري همدان تصويب شد.

"محمد علي اسدي" تشكيل اين شركت به منظور تعيين متولي مشخص براي اجراي سريع اين طرح از جمله طرح هاي مصوب سفر اول هيات دولت بود.

وي در اين خصوص توضيح داد:اين شركت با تصويب هيات دولت از شركت عمران منطقه غرب جدا شده و هم اكنون نماينده شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهر ايران است.

وي افزود: 10 ميليارد ريال اعتبار عمراني در سفر و نشست دوم هيات دولت به همدان براي بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري تصويب شد كه 100درصد در جهت نوسازي بافت هاي فرسوده جذب و هزينه شده است.

وي گفت: يك هزار و 985 هكتار بافت فرسوده در 11 شهر استان همدان شناسايي شده كه شهر همدان با 825هكتار بيشترين مساحت بافت فرسوده را دارد.

اسدي، با ذكر اينكه نوسازي بافت فرسوده نيازمند يك عزم ملي است افزود: اين شركت به منظور بالا بردن اطلاعات ساكنان بافت فرسوده از مزيت نوسازي سكونتگاه هاي غير رسمي اقدام به برگزاري كارگاه هاي آموزشي و نشست هاي تخصصي براي مديران شهري و ساكنان بافت فرسوده در تمامي شهرهاي استان و حضور در مساجد و انجام اقدامات فرهنگي و هنري ، طراحي، چاپ و تكثير جزوه، لوح فشرده، ترجمه و چاپ كتاب در زمينه بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده كرده است.

اين مقام مسوول اضافه كرد: حضور و مشاركت مردم در سرعت بخشي به روند اجرايي نوسازي بافت هاي فرسوده تاثير گذار است.

وي بيان كرد: همكاري و تعامل ساكنان مناطق قديمي موجب شد پنج هزار متر مربع املاك واقع در مسير به منظور بازگشايي معابر بافت فرسوده با اعتباري بالغ بر 32 ميليارد ريال در شهرهاي همدان، ملاير و تويسركان توسط اين شركت خريداري شود.

وي ادامه داد: احداث يك هزار و 453 واحد مسكوني در قالب 34 طرح مشاركتي در منطقه جولان با سرمايه گذاري بالغ بر 120 ميليارد ريال از محل منابع دولتي و با مشاركت تعاوني هاي مسكن و بخش خصوصي از ديگر فعاليت هاي اخير اين شركت در احيا بافت فرسوده مناطق شهر همدان بوده است.

اسدي اظهار داشت: 34 طرح از ابتداي سال 88 تاكنون در سكونت گاه هاي غير رسمي شهر همدان با اعتباري بالغ بر 62ميليارد و 310 ميليون ريال به مرحله اجرا در آمده است.

وي افتتاح 285 واحد مسكوني مهر در بافت فرسوده و 27 پروژه توانمندسازي و ساماندهي سكونت گاه هاي غير رسمي استان همدان با 133ميليارد ريال در سال 89 با حضور مقام عالي وزارت مسكن و شهرسازي را از ديگر اقدامات اين شركت برشمرد.

اسدي با بيان اينكه در نيمه اول سال 90، دو هزار واحد مسكوني توسط اين شركت آماده سازي و افتتاح شده گفت: از اين تعداد مسكن يك هزار و 162 واحد در همدان،473 واحد در ملاير و 228 واحد در تويسركان ، 16 واحد در نهاوند،48 واحد در اسدآباد ،39 واحد در كبودرآهنگ و 34 واحد نيز در شهر بهار قرار دارد.

رييس شركت عمران و مسكن سازان استان همدان گفت: اين شركت اقدام به تهيه طرح ساماندهي بافت فرسوده شهرهاي همدان و ملاير به همراه طرح ساماندهي توانمندسازي سكونتگاه هاي غير رسمي شهر همدان با اعتباري بالغ بر2800 ميليون ريال كرده است.

وي گفت: تهيه طرح ساماندهي بافت فرسوده شهرهاي همدان و فاز دو جولان كه طراحي شهري جولان تاكنون 40 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است ،تهيه طرح بهسازي و نوسازي بافت فرسوده شهرهاي ملاير،كبودراهنگ، بهار، ، نهاوند، لالجين، تويسركان، اسدآباد و طرح ساماندهي و توانمندسازي سكونتگاه هاي غير رسمي شهر ملاير كه در مجموع با اعتباري بالغ بر شش هزار ميليون ريال از طرح هاي در دست اجرا در اين شركت است.

وي افزود: متقاضيان احداث واحد مسكوني در بافت هاي فرسوده به ازاي هر واحد تا سقف 200ميليون ريال و براي متقاضياني كه از روش صنعتي سازي استفاده مي كنند به ازاي هر واحد تا سقف 250 ميليون ريال تسهيلات بانكي پرداخت مي شود.

وي در خصوص چگونگي دريافت تسهيلات نوسازي در مناطق بافت هاي فرسوده گفت: تمامي متقاضيان تسهيلات بانكي ساخت واحدهاي مسكوني در بافت فرسوده مي توانند با مراجعه به شهرداري هاي داراي محدوده بافت فرسوده مصوب و با دريافت معرفي نامه به شركت عمران و مسكن سازان مراجعه و از اين تسهيلات برخوردار شوند.

اسدي اظهار داشت:نگاه دولت در بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده مشاركت مردمي است.

مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني همدان نيز در اين خصوص گفت: احياي بافت هاي فرسوده زمينه سرعت عمل و قدرت مانور آتش نشانان را در زمان بروز سوانح بيشتر مي كند.

آتشپاد دوم "رضا عسكري" افزود: نوسازي سكونت گاه هاي غير رسمي علاوه بر زيبا سازي شهر و سهولت دسترسي موجب رعايت اصول، معيارها و استانداردها در ساخت و سازها مي شود.

وي اضافه كرد: تجهيزات و لوازم مورد نياز براي اطفاي يا جلوگيري از پيشروي حريق تا زمان رسيدن نيروهاي آتش نشاني در ساختمان هاي جديد پيش بيني شده و همين موضوع علاوه بر كاهش خسارت زمان اطفاي حريق را به حداقل مي رساند.

گزارش از : عليرضا جهانگيري

7525/576/ 640

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80043291

شنبه|ا|27|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن