تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827723819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه هزینه قبض گاز را کاهش بدهیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:تکناز:
چگونه هزینه قبض گاز را کاهش بدهیم؟
روزنامه ایران: چند روزی است كه برف و سرما اكثر استان های كشور را فرا گرفته است در این شرایط به طور طبیعی مردم با بالا كشیدن شعله بخاری یا افزایش درجه موتورخانه مركزی، فضای خانه خود را گرم می كنند اما به موازات همین بالا كشیدن شعله و افزایش مصرف، هزینه گاز آنها نیز افزایش پیدا می كند.

براساس طرح جدید شركت ملی گاز و به منظور بهینه سازی مصرف قبوض گاز پس از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها در سه رنگ سبز، زرد و قرمز به دست مشتركان می رسد كه هر رنگ گویای رقمی و نوع مصرفی است.

تعرفه گاز بهای خانگی جدید در چهار اقلیم شامل سرد یك، سرد 2، معتدل و گرمسیری و 12 دامنه مصرفی تعریف شده است كه قیمت هر مترمكعب گاز در هر یك از اقلیم ها و دامنه ها متفاوت است و به صورت تصاعدی بالا می رود. بنابراین مشتركان كه در پله اول و دوم مصرفی قرار دارند در پایان هر دور، قبض سبزرنگ دریافت می كنند كه هزینه بسیار كمی نیز دارد.

مشتركانی كه مصرف آنها در پله های سوم، چهارم و پنجم قرار می گیرد با دریافت قبض زردرنگ هشداری به آنها داده می شود كه اگر مصرف خود را افزایش دهند وارد مرحله بعدی یعنی قبض قرمزرنگ خواهند شد و اگر مصرف خود را كاهش دهند به دسته سبزرنگ ها می پیوندند.

اما مشتركانی كه در پله های مصرف ششم تا دوازدهم قرار می گیرند در پایان هر دوره با دریافت قبض قرمزرنگ باید مبلغ زیادی بابت مصرف گاز خود بپردازند. مدیرعامل شركت ملی گاز در گفت وگو با در این باره می گوید: نرخ گازبها همانند زمستان گذشته محاسبه خواهد شد.

جواد اوجی می افزاید: براین اساس سال به دو بخش هفت ماهه و پنج ماهه پایانی تقسیم بندی شده است كه الگوهای مصرف این حامل انرژی در هر یك از این دو دوره زمانی متفاوت است.به گفته وی با توجه به افزایش مصرف و سرمای هوا در بخش پنج ماهه سال علاوه بر افزایش الگوی مصرف، قیمت گاز نیز در مقایسه با ماه های گرم كاهش می یابد.

معاون وزیر نفت تصریح می كند: مطابق با تعرفه گاز زمستانی مشتركان خانگی، محل سكونت مشتركان از نظر آب و هوایی به چهار اقلیم تقسیم بندی شده و 12 دامنه مصرف گاز هم در این بخش مطابق با نوع اقلیم تعریف و اعمال شده است.

وی ادامه می دهد: با توجه به این كه برای زمستان سال جاری تعرفه محاسبه گاز بهای مشتركان خانگی تغییری پیدا نكرده است محاسبه قیمت گاز برای پله اول تا دوازدهم به ازای هر مترمكعب به ترتیب 30، 50، 70، 90، 110، 160، 190، 220، 250، 280، 320 و 350 تومان محاسبه خواهد شد. براین اساس درقبوض سبز بهای هرمترمكعب گاز حداكثر 50تومان است كه این رقم در قبوض زرد به 110تومان و در قبوض قرمز به 350تومان می رسد.

مدیرعامل شركت ملی گاز با اشاره به سردشدن بی سابقه هوا در آبان ماه سال جاری می گوید: در 17 روز آبان ماه 450 میلیون مترمكعب گاز در كشور مصرف شد كه رقم بالایی محسوب می شود. وی تأكید می كند: هرچند صنعت گاز كشور برای تأمین نیاز بخش های مختلف از آمادگی كامل برخوردار است ولی مردم و مشتركان نیز باید با رعایت اصلاح الگوی مصرف این صنعت را یاری كنند.

چگونه قبض گاز خود رانصف كنیم
براساس آمارهای رسمی ارائه شده بخش خانگی (ساختمان) حدود 40 درصد از انرژی كشور را مصرف می كند كه در این زمینه بیشترین سهم به گاز طبیعی مربوط می شود. آمارها نشان می دهد كه حداقل 30 درصد از انرژی نهایی در ساختمان ها به شیوه های مختلف هدر می رود كه اگر بتوانیم هدرروی انرژی را كنترل كنیم مصرف انرژی خود را به میزان قابل توجهی كاهش داده ایم.

مهمترین دستورالعملی كه برای صرفه جویی انرژی در ساختمان ها ارائه شده است مبحث 19 مقررات ملی ساختمان است. مدیرعامل شركت بهینه سازی مصرف سوخت در گفت وگو با می گوید: با راهكارهایی ساده می توان مصرف انرژی در ساختمان ها را دوسوم (66درصد) كاهش داد.

عباس كاظمی می افزاید: یكی از قسمت های ساختمان كه بخش عمده ای از انرژی را هدر می دهد پنجره های آهنی و شیشه های تك جداره است كه حدود 40 درصد از مصرف انرژی گرمایشی ساختمان را هدر می دهد. بنابر این در صورتی كه در ساختمان ها از پنجره های دوجداره استاندارد استفاده كنیم 40 درصد از مصرف انرژی گرمایشی خود را كاهش می دهیم. براساس برآوردهای صورت گرفته صرفه جویی حاصل از نصب پنجره های دوجداره در كل كشور سالانه بالغ بر 710 هزار بشكه معادل نفت خام است.

به گفته وی، مطالعات انجام شده نشان می دهد بخشی از تلفات انرژی در ساختمان از طریق پوسته خارجی انجام می شود. استفاده از عایق های حرارتی برای كف، سقف، دیوارهای جانبی و تأسیسات حداقل 30 درصد از مصرف انرژی گرمایشی ساختمان ها را كاهش می دهد. صرفه جویی حاصل از كاربرد عایق های حرارتی سالانه هزار و 550هزار بشكه معادل نفت خام خواهد بود. همان طور كه ملاحظه می شود با بهره گیری از این دو روش می توان از هدرروی 70 درصد انرژی گرمایشی ساختمان جلوگیری كرد.

مدیرعامل شركت بهینه سازی مصرف سوخت تصریح می كند: بخش دیگری كه در هدرروی و اتلاف انرژی ساختمان ها سهم عمده ای دارد، موتورخانه یا سیستم های حرارت مركزی است كه می توان علاوه بر عایق كاری آن با استفاده از سیستم كنترل هوشمند موتورخانه و شیر ترموستاتیك رادیاتورها از اتلاف انرژی جلوگیری كرد. سیستم های كنترل هوشمند موتورخانه قابلیت برنامه ریزی داشته و روی موتورخانه نصب می شود. به صورت خودكار دمای سیستم را كنترل می كند و به محض این كه دمای محیط افزایش یابد، دمای موتورخانه را كاهش می دهد و از این طریق باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. استفاده از این سیستم در كاربری مسكونی حدود 15 درصد و در كاربری اداری حدود 40 درصد كاهش مصرف سوخت را در پی دارد.

شیرهای ترموستاتیك رادیاتور نیز روی رادیاتورها نصب و به مصرف كننده كمك می كند كه به طور موضعی و در فضاهای مختلف دماهای مختلفی داشته باشد، استفاده از این روش سالانه بالغ بر 590 هزار بشكه معادل نفت خام در كشور صرفه جویی به همراه دارد.  







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تکناز]
[مشاهده در: www.taknaz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن