واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: افزايش 55 درصدي اعتبارات مصوب ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال آينده
خبرگزاري آريا- قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزايش 55 درصدي اعتبارات مصوب ستاد در سال 91 خبر داد و گفت: اين رقم از 873 ميليارد ريال در سال گذشته به 1357 ميليارد ريال در سال آتي افزايش يافته است.
به گزارش آريا به نقل ازروابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، طه طاهري در حاشيه نشست يكروزه روساي دبيرخانه شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گفت: استفاده از ظرفيت ملي و استاني در 7 حوزه تخصصي مقابله با عرضه، پيشگيري، درمان، حقوقي، روابط بينالملل، توسعه مشاركتهاي مردمي و مديريتي و فرابخشي براساس اسناد قانوني در 6 بخش حوزه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردانها و پيشسازها هدف اصلي اين نشست بود.
وي افزود: تاكنون بيش از 50 جلسه كميته تخصصي در سطوح مختلف مبارزه با مواد مخدر برگزار شده و نتايج آن بهصورت يك بسته اجرايي براساس اسناد قانوني و استراتژي متوازن با مواد مخدر، روانگردانها و پيشسازها تهيه و به استانها ارسال شده است.
قائم مقام دبيركل ستاد اظهار داشت: انتظار اين است كه استانها اهتمام جدي بر اجراي سياستهاي كلي مبارزه با مواد مخدر طي سالهاي 90 تا 94 برنامه پنجم توسعه داشته باشند.
طاهري گفت: يكي از اقدامات خوب امسال، تصويب 4 بند مصوبه هيات وزيران در تاريخ 5/4/90 در خصوص اشتغال، بيمه و مسكن معتادان بهبوديافته بود كه طبق آن هزينه ترك اعتياد افراد وابسته به سوءمصرف مواد مشمول بيمه پايه و بستري شده و وزرات تعاون، رفاه و تامين اجتماعي نيز مكلف به اجراي آن گرديده است و همچنين براساس تبصره اين مصوبه فردي كه مشمول هيچ بيمهاي نميباشد، ميتواند تحت پوشش بيمه ايرانيان قرار گيرد.
وي همچنين با بيان اينكه اعتبارات مصوب ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال آتي، 55 درصد افزايش يافته است، اظهار داشت: اين اعتبارات 873 ميليارد ريال بوده كه با پيگيريها و جلسات مكرر، اين رقم به 1357 ميليارد ريال در لايحه بودجه سال 91 كل كشور افزايش يافته است.
كشف 460 تن انواع مواد مخدر در 11 ماهه امسال
طاهري در بخش ديگري از سخنان خود به كشفيات مواد مخدر در 11 ماهه نخست امسال اشاره كرد و افزود: طي اين مدت، 460 تن انواع مواد مخدر در كل كشور كشف شده است كه بر پايه ترياك اين رقم به 677 تن ميرسد و همچنين طبق ماده 16 اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر تاكنون 21 هزار و 805 نفر معتاد پر خطر در سطح تهران بزرگ، فارس، اصفهان، اراك، البرز، قم،گلستان، خراسان جنوبي، يزد، كرمان، خراسان شمالي و ديگر استانهايي كه مراكز اقامتي راهاندازيشده است، جمعآوري و جهت درمان به مراكز درمان، نگهداري و كاهش آسيب معتادان منتقل شدهاند.
وي در ادامه، تكميل و راهاندازي مراكز درمان، نگهداري و كاهش آسيب در سطح كشور، اجراي طرحهاي پاكسازي و جمعآوري معتادان و خرده فروشان مواد، مبارزه با شبكههاي فعال قاچاق و ترانزيت مواد مخدر و ضربه به سران و ادارهكنندگان اين شبكهها، تكميل انسداد مرزها و افزايش توان كنترلي آن را از جمله برنامههاي سال آينده ستاد در حوزه مقابه با مواد مخدر عنوان كرد.
قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: مبارزه با شبكه هاي توليد و ترانزيت مواد روانگردان، مبارزه با شبكههاي قاچاق مواد پيشساز، تداوم اجراي اقدامات كنترلي بر سفرهاي زيارتي به سرزمين وحي و عتبات عاليات و اجراي دورههاي آموزشي به حجاج، اشراف اطلاعاتي بر مبادي خروجي و ورودي كشور با كمك گمرك و وزارت بهداشت از ديگر اقدامات حوزه مقابله در سال آتي ميباشند.
راهاندازي 14 مركز درمان، نگهداري و كاهش آسيب معتادان
طاهري همچنين با بيان اينكه در سالجاري برنامههاي خوبي در بخشهاي مختلف ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شد، گفت: اختصاص سالانه 5 درصد از اعتبارات تخصيصي اشتغال به اشتغال معتادان بهبوديافته و پاك شده، تقويت اهتمام اجتماعي از سوي سازمانهاي مردمنهاد حوزه مبارزه با مواد مخدر، توجه به مصونسازي محيطهاي كار در استانها، برگزاري همايشها و مراسمهاي راهپيمايي خانوادگي با شعار جامعه سالم عاري از اعتياد و بهرهگيري از ظرفيتهاي رسانههاي استانها، راهاندازي 14 مركز درمان، نگهداري و كاهش آسيب معتادان در استانها و انجام خدمات درمان و كاهش آسيب در دو هزار و 400 مركز درمان اعتياد تنها بخشي از اقدامات اين حوزهها هستند.
وي با بيان اينكه در سال آينده برنامههاي خوبي در حوزه فرهنگي و پيشگيري انجام خواهد شد، گفت: سرمايهگذاري در عرصه پيشگيري و عدم نگاه با معيار اقتصادي و تجاري، اتخاذ استراتژي تهاجمي به جاي تدافعي از طريق تبديل مساله اجتماعي اعتياد به مساله فردي، استفاده بيشتر از ظرفيت دانشگاهها، علم سازمانيافته براي رهايي از آزمايش و خطا و رفع كسري انديشه و جوان بودن علم پيشگيري از جمله اين برنامهها است.
طاهري همچنين تدوين برش استاني سند جامع پيشگيري در همه استانها بهعنوان نقشه راه، توجه به نيازهاي علمي و حمايتهاي محلي، لزوم در اولويت قرار دادن پيشگيري در برنامههاي اجرايي دستگاه هاي مرتبط، توجه به روشهاي بومي در برنامهريزي مداخلات جماعتمحور، لزوم توانمندسازي رواني و اجتماعي جامعه، همچون والدين و جوانان، بهرهگيري از ظرفيت باورهاي ديني در امر پيشگيري توسط سازمانها و نهادهاي مربوطه و لزوم بهرهگيري دستگاههاي دولتي و غيردولتي از ظرفيتهاي موجود در امر پيشگيري را از ديگر برنامههاي حوزه پيشگيري در سالآينده برشمرد.
وي در پايان خاطر نشان ساخت: استانداران و فرمانداران كل كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر در سال 90 اهتمام جدي به خرج دادند و اكنون با تاكيد ويژه و نظارت و هدايت مستمر وزير كشور و دبيركل ستاد، مسئله مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و اعتياد به يكي از مسائل اصلي و جاري استانداران تبديل شده است كه البته اين سياست در سال 91 با قوت ادامه خواهد يافت.
گفتني است؛ در اين نشست كه به رياست وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شده بود، از هفت استان برتر در حوزه مبارزه با مواد مخدر از جمله گلستان، آذربايجان غربي، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، اصفهان، هرمزگان و بوشهر تجليل شد.
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]