واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: 30 هزار دانشآموز با نيازهاي ويژه در مدارس عادي تحصيل ميكنند
رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور درباره متناسبسازي مدارس عادي براي حضور و تحصيل دانشآموزان استثنايي گفت: توجه به اين موضوع از سال 1960 در دنيا شروع شد و كشور ما نيز اين كار را آغاز كرده است و هماكنون 30 هزار دانشآموز با نيازهاي ويژه در مدارس عادي تحصيل ميكنند.
به گزارش فارس، نامدار عبداللهيان ديروز با بيان اين مطلب در حاشيه دومين همايش پيشگيري از معلوليتها در جمع خبرنگاران اضافه كرد: اعتقاد پژوهشگران اين است كه اگر دانشآموز استثنايي در كنار دانشآموزان عادي تحصيل كند، نه فقط در كاهش معلوليتها تأثير دارد، بلكه محيط آموزشي موجب پيشرفت آنها خواهد شد. ضمن اين كه دانشآموز عادي كه در كنار دانشآموز با نيازهاي ويژه درس خوانده است، اگر روزي در مسئوليتهاي كشوري قرار گيرد، تحصيل در كنار دانشآموز استثنايي را فراموش نخواهد كرد و درخصوص متناسبسازي فضا براي آنها فعاليت خواهد كرد.
عبداللهيان با اشاره به اين كه آموزش و پرورش استثنايي در حال حاضر 80 درصد كودكان معلول را زير پوشش دارد و اميد است كه اين ميزان به 100 درصد برسد، افزود: نميتوان ادعا كرد كه تمامي دانشآموزان، داراي نيازهاي ويژه در آموزش و پرورش استثنايي تحصيل ميكنند. زيرا مؤلفههاي مختلفي از جمله پدر و مادر در حضور دانشآموزان در مدرسه مؤثر هستند. برخي والدين داراي فرزند معلول، كودك را از ديد آموزش و پرورش پنهان ميكنند و زماني اين دانشآموزان شناسايي ميشوند كه به سن بالا رسيدهاند.
110 هزار دانشآموز استثنايي در ايران
معاون وزير آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اين كه حدود 600 ميليون معلول در جهان داريم كه از اين ميزان، 150 ميليون كودك هستند، گفت: آموزش و پرورش استثنايي ايران حدود 110 هزار دانشآموز با نيازهاي ويژه زير پوشش دارد كه بيشترين گروه دانشآموزان با نيازهاي ويژه مربوط به گروه كمتوان ذهني است كه بايد روي اين گروه بيشتر كار شود.
او با انتقاد از برخي از رسانههاي كشور گفت: هنوز سؤال است كه چرا رسانهها در جهت حساسيتزدايي كار نميكنند؛ در ضمن وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي بايد ورود جدي به اين مسأله داشته باشند.
ابراهيم اعتصام معاون پرورشي سازمان آموزش و پرورش استثنايي و دبير دومين همايش پيشگيري از معلوليتها نيز در اين همايش، گفت: يكي از برنامههاي سازمان آموزش و پرورش استثنايي اطلاعرساني، آگاهيبخشي و فرهنگسازي براي پيشگيري از معلوليتها است.او گفت: ارتقاي سلامت، ايجاد حساسيت در جامعه، دسترسي دستاندركاران آموزش و پرورش به آخرين دستاوردهاي علمي در اين بخش، تعامل بيشتر بين مراكز اجرايي و علمي، افزايش آگاهي و تغيير نگرش جامعه نسبت به معلولان از اهداف اين همايش است.
داريوش فرهود، دبير علمي همايش پيشگيري از معلوليتها در اين همايش با بيان اينكه 2 تا 4درصد جمعيت هر كشور داراي معلوليت شديد است، گفت: ما در آموزش و پرورش 90 درصد به آموزش ميپردازيم و فقط10 درصد صرف پرورش ميشود. در حالي كه معلم بايد خودش را مسئول پرورش دانشآموزان بداند و گرفتار شيوه آموزش نباشد.
رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور همچنين اعلام كرد: دانشآموزان استثنايي از سال آينده پيك نوروزي ميگيرند.
او تأكيد كرد: اين سازمان جزئي از آموزش و پرورش كشور است و هر برنامهاي كه وزارت آموزش و پرورش درخصوص دانشآموزان عادي درباره روزهاي پايان سال انجام دهد، ما نيز در آموزشوپرورش استثنايي اجرا خواهيم كرد.
جمعه|ا|19|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]