تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817037600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بايد‌ها و نبايد‌هاي سفرهاي نوروزي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بايد‌ها و نبايد‌هاي سفرهاي نوروزي
سفر > جاده‌اي - نوروز- آغاز فصل بهار و شروع زندگي در سالي جديد- نزديك است و طبق سنت ديرينه مردم كشور ما خود را براي انجام سفرهاي نوروزي طي 13 روز اول سال نو آماده مي‌كنند.

در سفرهاي نوروزي علاوه بر دقت و احتياط و توجه به مقررات رانندگي، مسائل بهداشتي را نيز بايد به‌طور ويژه مد نظر قرار داد. در واقع بايد متوجه بود كه سفر از شهري به شهر ديگر مي‌تواند افراد را درصورت عدم‌دقت با مخاطرات بهداشتي روبه‌رو كند، به‌ويژه هنگام مصرف مواد‌غذايي در هتل‌ها و رستوران‌هاي بين راهي و همچنين استفاده از آب آشاميدني. براي پي بردن به موارد بهداشتي كه مسافران در عيد بايد آنها را رعايت كنند تا سفري سالم و بدون بيماري و ناراحتي ناشي از بيماري داشته باشند، با دكتر كاظم ندافي رئيس اداره سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت‌وگويي انجام داده‌ايم كه درپي مي‌آيد.

* اصطلاحي در ميان قديمي‌ها رايج بود كه مي‌گفتند هنگام سفر از شهري به شهر ديگر، فرد مسافر آب به آب مي‌شود. در سال‌هاي اخير نيز بارها در محافل پزشكي گفته شده است كه به‌دليل وجود املاح در آب شهرها و تفاوت ميزان اين املاح در هر شهر افرادي كه در زمان تعطيلات عيد يا هر زمان ديگر به مسافرت مي‌روند در 2-3روز اول سفر به شهر جديد تا حدي احتمال دارد دچار مشكلات گوارشي از قبيل شكم روش شوند. اين نظرقديمي‌ها تا چه حد مبناي علمي دارد؟

اصطلاح قديمي آب به آب شدن پايه‌ علمي دارد. معمولا زماني كه فرد به آب منطقه محل سكونت خود عادت كرد، وقتي كه املاح موجود در اين آب تغيير كند، به‌ويژه اگر تركيب سولفات منيزيم در آب بالا باشد، باعث ايجاد شكم روش مي‌شود، درصورتي كه عامل بيماري‌زاي ميكروبي وارد بدن انسان نشده است؛ در واقع اين تركيب شيميايي آب است كه باعث بروز اين بيماري شده است. اين نوع شكم روش به سرعت و بدون هيچ‌گونه درماني طي يك يا 2روز خوب مي‌شود. در شرايط كنوني در شهرهاي كشور به‌دليل آزمايش‌هاي زيادي كه روي آب اين شهرها انجام مي‌دهيم، مشكل بالا بودن ميزان سولفات منيزيم در آب شهرهاي كشور را نداريم.

از اين بابت ما اطمينان داريم كه همان‌گونه كه آب به آب شدن اصطلاحي قديمي است موضوع آن نيز مربوط به قديم بوده است. امروزه ما كمتر به چنين مشكلي برمي‌خوريم. اما به هر صورت توصيه‌اي كه ما به مردم در ارتباط با آب آشاميدني داريم اين است كه در زمان سفر از شبكه آب آشاميدني شهرها استفاده كنند و در طول سفر نيز آب سالم شهري با خود همراه ببرند يا اينكه از آب‌هاي بطري شده داراي مجوز وزارت بهداشت استفاده كنند و از آب‌هايي كه در مخازن بين راهي است استفاده نكنند.

* اكنون در آستانه عيد نوروز قرار داريم و فصل سفرهاي بهاره آغاز مي‌شود. پيش از انجام سفر چه تدابير بهداشتي را بايد رعايت كرد؟ و براي سفرهاي داخلي چه وسايل بهداشتي را بايد با خود همراه برد؟ آيا براي سفرهاي خارجي واكسن‌هاي خاصي توصيه مي‌شود؟

در سفرهاي داخلي واكسن خاصي مد نظر نيست و وزارت بهداشت نيز زدن واكسن براي داخل كشور را توصيه نكرده است اما زدن واكسن براي سفرهاي خارجي توصيه مي‌شود؛ البته واكسن زدن براي مسافرت به چند كشور خارجي كه شرايط مطلوب بهداشتي ندارند الزامي است. پيش از آغاز سفر به مسافر اطلاع داده مي‌شود كه چه واكسن‌هايي را براي سفر به اين چند كشور خاص بايد بزند. اما در سفرهاي داخلي نيز بايد تنها داروهايي را همراه ببريم كه پزشكان تجويز كرده‌اند و فرد موظف است كه اين داروها را به‌طور منظم مصرف كند. وزارت بهداشت همراه داشتن دارو بدون تجويز پزشك و مصرف خودسرانه دارو در زمان مسافرت را توصيه نمي‌كند.

از آنجا كه منشأ بيشتر بيماري‌ها در مسافرت مواد‌غذايي آلوده و فاسد و آب آشاميدني ناسالم است توصيه مي‌كنيم مسافران از مصرف مواد فله‌اي و موادي كه با شرايط غيربهداشتي تهيه شده‌ و توسط فروشندگان دوره‌گرد يا در اماكني كه مجوز بهداشتي لازم را ندارند عرضه مي‌شوند، صرف‌نظر كرده و مواد‌غذايي را در طول سفر از مكان‌هايي تهيه كنند كه داراي كارت بهداشتي يا مجوز وزارت بهداشت هستند. از مصرف آب‌ميوه‌هايي كه به‌صورت غيربهداشتي تهيه مي‌شوند نيز اجتناب كنند. هنگام صرف غذا در رستوران‌ها يا هتل‌هاي بين راهي افراد بايد به كارت بهداشتي متصديان رستوران‌ها توجه داشته باشند، همچنين بايد به ظاهر، رنگ، بو و مزه مواد‌غذايي هم توجه كنند، چراكه بسياري از مسموميت‌ها به‌دليل مصرف مواد‌غذايي فاسد و آلوده رخ مي‌دهد. در مجموع اگر مسافران در اين رابطه با مشكل مواجه شدند تلفني داريم كه در سراسر كشور همه روزه از ساعت 8 صبح تا 8 شب در اختيار مردم است(09678) و مسافران مي‌توانند ضمن تماس با اين شماره اگر شكايتي دارند مطرح كنند و نيز در مورد مسائل بهداشتي سؤالاتي بپرسند. در پي مطرح شدن شكايت، بازرسان براي پيگيري موضوع به محل مورد شكايت اعزام خواهند شد.

* وزارت بهداشت چند اكيپ نوروزي را در سراسر كشور مستقر خواهد كرد؟

4هزار بازرس در قالب 1100 اكيپ براي بازرسي از اماكن تعيين شده‌اند. اين بازرسان از جمله پرسنل وزارت بهداشت هستند كه در اين ايام در قالب طرح بسيج سلامت نوروزي به بررسي‌ها و بازرسي‌هاي بهداشتي از اماكن و رستوران‌هاي بين شهري و شهري مي‌پردازند. البته طرح بسيج سلامت نوروزي از اول اسفند ماه با فعاليت گسترده اكيپ‌هاي بازرسي آغاز شده و تا 15فروردين ماه ادامه دارد. اين بازرس‌ها در قالب كشيك‌هاي نوروزي فعال خواهند بود.

* اگر يك طبيعت‌گرد كه در ايام عيد به مسافرت مي‌رود دچار شكستگي، بيماري يا حادثه شود، چه اقداماتي بايد انجام دهد؟

در سراسر كشور ما داراي پوشش اورژانس هستيم، هموطنان به محض رخ دادن حادثه‌اي مي‌توانند با اورژانس كشور تماس بگيرند تا اكيپ‌هاي امدادي براي رسيدگي به وضعيت آناني كه دسترسي به بيمارستان ندارند يا در مناطق غيرشهري هستند اعزام شوند.

چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن