واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تاكيد نمايندگان مجلس مصر بر قطع رابطه با آمريكا /انفجار خط لوله انتقال گاز مصر به اسرائيل براي سيزدهمين بار
نمايندگان مجلس مصر ضمن مطرح كردن قطع رابطه با آمريكا، خواستار تجديد نظر در دريافت كمك هاي مالي و جايگزين كردن كشور ديگري براي خريد اسلحه شدند.
نمايندگان همچنين با تاكيد بر استيضاح كابينه مصر، خواستار مجازات مسئولاني شدند كه در فرار متهمان دريافت كمك هاي مالي غير قانوني به خارج از كشور، دست داشته اند.
اسامه سليمان، نماينده حزب آزادي و عدالت در پارلمان مصر با مطرح كردن پرسش هايي از جمله اينكه آيا به قاضي هاي پرونده فشار آورده اند؟ و چگونه هواپيماي آمريكايي وارد فرودگاه قاهره شده است؟ خواستار معرفي افراد خاطي و فراخواندن سفير آمريكا به مجلس براي اداي توضيحات در خصوص اين پرونده شد.
حماده القسط، از نمايندگان مستقل مجلس مصر هم گفت: اگر خاطيان اين پرونده مجازات نشوند، به مجلس بي احترامي شده و نقش آن ناديده گرفته شده است.
حمدي طه، عضو كميسيون دفاع و امنيت ملي مصر هم با تاكيد بر ضرورت استيضاح كابينه خواست درباره پرونده دريافت كمك هاي غير قانوني به سئوالات نمايندگان جوابگو باشد.
اقدام مقامات شوراي نظامي مصر به آزادي 19 آمريكايي كه به جاسوسي و توطئه عليه اين كشور متهم شده بودند، مردم مصر را درباره استقلال سياسي كشورشان و عزم حاكمان جديدشان براي مقابله با دخالت هاي بيگانگان، با ترديدهاي جدي رو به رو كرده است.
اقدام مقامات مصر به آزاد كردن ناگهاني اين افراد سبب شده است سوال هاي زيادي درباره ناتواني حاكمان جديد براي مقابله با فشارهاي خارجي در ذهن مردم مصر به وجود بيايد.
خط لوله گاز مصر-اسرائيل در سيزدهمين حمله منفجر شده است
بخشي از خط لوله انتقال گاز از مصر به اسرائيل و اردن در سيزدهمين حمله به اين مسير انتقال انرژي از ژانويه ۲۰۱۱ تاكنون، منفجر شده است.
به گفته شاهدان، حمله به اين خط لوله گاز كه از شبه جزيره سينا ميگذرد، روز دوشنبه (۱۵ اسفند، ۵ مارس) در منطقه ماساييد غرب شهر بندري العريش در شمال صحراي سينا روي داده است.
شاهدان در العريش گفتند دو بمب كنترل از راه دور با فاصله ۱۵ متري از يكديگر منفجر شدند.
شاهدان همچنين افزودند شش مرد مسلح سوار بر وانت به منطقه رسيدند و اين بمبها را كار گذاشتند.
كاركنان خدمات اضطراري براي مهار شعلههاي آتش، فورا خود را به محل انفجار رساندند؛ هنوز گزارشي از تلفات احتمالي اين انفجار در دست نيست.
از سوي ديگر عمليات بازسازي خط لوله گاز بعد از آخرين انفجار بمب در ۵ فوريه به حال تعليق درآمد و درست هفته گذشته كار خود را از سر گرفت.
هيچ گروه يا شخصي تاكنون مسئوليت اين انفجار را بر عهده نگرفته است.
بر اساس نتايج يك نظرسنجي كه شركت سينوويت انجام داد و نتايج آن در ۳ اكتبر ۲۰۱۱ منتشر شد، اكثريت مطلق مردم مصر مخالف مفاد قرارداد گاز مصر با رژيم اسرائيل هستند.
۷۳ درصد شركت كنندگان در اين نظرسنجي با صادرات گاز به اسرائيل مخالفت كردهاند. تنها ۹ درصد موافق صدور گاز به اسرائيل بودهاند و ۱۲ درصد نيز نظري نداشتند.
مسأله صادرات گاز به اسرائيل براي مصريها همواره موضوعي اختلاف برانگيز بوده است. مردم مصر رژيم اسرائيل را دشمن خود ميدانند و مخالف هرگونه رابطه تجاري با اين رژيم هستند.
بر اساس معاهده صلح سال ۱۹۷۹ بين اسرائيل و مصر، قاهره ملزم شد با انتقال گاز به اسرائيل به عنوان يكي از مفاد اقتصادي اين معاهده موافقت كند.
به موجب قرارداد ۲.۵ ميليارد دلاري قاهره و تل آويو كه در سال ۲۰۰۵ ميلادي منعقد شد، اسرائيل حدود ۴۰ درصد از نياز خود به گاز را از مصر با قيمت بسيار پايين تامين ميكند.
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]