واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: رئيس سازمان غذا و دارو خبر داد:كسب رتبه نخست تا سوم ايران در توليد برخي داروها
رئيس سازمان غذا و دارو با اشاره به اينكه ايران در برخي محصولات توليدي دارويي در رتبه نخست تا سوم دنيا قرار دارد افزود:
آفتاب: سرويس اقتصادي- طاهره كاظمي: رئيس سازمان غذا و دارو با اشاره به اينكه ايران در برخي محصولات توليدي دارويي در رتبه نخست تا سوم دنيا قرار دارد افزود: ولي اين مسئله هنوز كافي نيست و ما بايد در راستاي ارائه خدمات به جامعه از ابزار سلامت كه در دستان صنايع دارويي است به نحو بهتري استفاده كنيم.
به گزارش آفتاب، رئيس سازمان غذا و دارو در مراسم اختتاميه دومين دوره جايزه ملي كيفيت غذا، دارو و بهداشت ايران كه در سالن همايش هاي صدا و سيما برگزار شد، با بيان اينكه نبايد اين گونه فكر كنيم كه دريافت اين جايزهها به معناي آن باشد كه تمام كارهايمان درست است، ادامه داد: كساني كه جايزه نميگيرند نبايد فكر كنند كه در سيستم آنها مشكلي وجود دارد بلكه كساني كه اين جايزه را ميگيرند در زمينه كيفيتمحوري گام بر ميدارند و پيام اين جايزه به سازمانها در زمينه ارتقا رقابت سالم است.
شيباني با توصيهاي به دبيرخانه جايزه ملي كيفيت غذا، دارو و بهداشت ايران اظهار داشت: توصيه مي كنم سازمانهاي مختلف از موازي كاري در اهداي جوايز در بخشهاي مختلف صنعت كشور جلوگيري نمايند.
وي به صاحبان صنايعي كه به عنوان قطبهاي اقتصادي در زمينه سلامت جامعه تلاش ميكنند، توصيه كرد: بنده به عنوان كارشناس دارويي به صنايع دارويي توصيه ميكنم كه در زمينه ارتقاء كيفيت محصولات و شناسايي مزيتها گام بردارند.
رئيس سازمان غذا و دارو با اشاره به اينكه در دوره قبل جايزه ملي كيفيت غذا، دارو و بهداشت برخي صنايع را نداشتيم و امروز در اين دوره صنايع بهداشتي و تجهيزات جديدي را مشاهده ميكنيم، ادامه داد: صنعتگران بايد به دنبال شناسايي مزيت ها باشند به خصوص در حوزه دارو، بهداشت و تجهيزات زيرا زماني حرف نخست را در اين حوزه كميت ميزد ولي امروز و با توجه به بازار رقابت شناسايي مزيتها و ارتقاء كيفيت بسيار الزامي است كه ميتوان به مواردي همچون مشتريمداري اشاره كرد.
وي ادامه داد: ما امروز ديگر نيازي به كارخانههاي بزرگ نداريم و كميتها ديگر باعث رونق و ارزيابي شركتهاي دارويي نيست چرا كه حرف نخست بازار رقابتي دارو را هم اكنون كيفيت ميزند و ضرورتي ندارد كه ظرفيتهاي خالي كارخانهها با محصولات مشابه پر شود كه در نهايت در ارائه محصولات مشتريان،شركت ها با مشكل برخورد كنند و مجبور شوند به روشهاي غيرمتعارف دست زنند.
شيباني با بيان اينكه ظرفيتهاي خالي شركتهاي دارويي بايد با محصولات نوتركيب پر شود، گفت: انتظار داريم اين مسئله را شركتهاي دارويي به جايي برسانند كه ديگر در زمان صحبت و درد و دلكردنهاي خودمان مبحث بدهكاري صحبت نشود بلكه خود بازار، رقابت دارويي را تعريف كند.
شيباني اظهار داشت: به هر حال اين جايزهها بايد يك دستاورد و پاسخگوي مسئلهاي باشد و يكي از اين پاسخ ها و دستاوردها ميتواند صادرات باشد البته با توجه به تلاشهاي بسياري كه در شركتهاي دارويي و تاسيسات پزشكي در كشورمان صورت پذيرفته متاسفانه هنوز در صادرات دارو و تاسيسات پزشكي موفق نبودهايم و بايد يك نگاه برون مرزي در اين زمينه براي پر كردن ظرفيتهاي خالي شركتها در حوزه صادرات صورت پذيرد.
رئيس سازمان غذا و دارو در پايان اظهار داشت: مجموع صنايع دارويي كه بتوانند جايزه ملي كيفيت غذا، دارو و بهداشت را دريافت كنند بر اساس دستورالعملي كه سال گذشته تهيه كردهايم در روند كار اداري آنها تسريع ميشود.
دكتر شيباني همچنين در حاشيه مراسم و در جمع خبرنگاران با اشاره به شكستن انحصار داروي MS اسرائيلي توسط صنايع دارويي كشورمان اظهار داشت: خوشبختانه انحصار اين دارو توسط صنايع دارويي كشورمان شكسته شد و هم اينك نيز در بازار دارويي كشورمان توزيع ميشود.
نيز در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبني بر چگونگي تنبيه شركتهايي كه مواد بيكيفيت توليد ميكنند اظهار داشت: مسلماً در راستاي تشويق شركتهاي معتبر كه برنامه امروز نيز با اهداي جايزه ملي كيفيت غذا، دارو و بهداشت صورت پذيرفت تنبيه نيز براي شركتهايي كه مواد بيكيفيت توليد ميكنند در نظر داريم كه البته تاكنون گزارشي در اين زمينه ارائه نشده و فقط چند مورد تذكر حتي تا حد تعطيلي خط توليد دارو نيز داشتهايم.
رئيس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ظرف 2 تا 3 سال اخير در زمينه مواد مجاز و غير مجاز برچسبهاي اصالت را تعريف كرديم تا مردم بتوانند با تشخيص مواد مجاز و غير مجاز اين اقلام را خريداري كنند و مردم بايد توجه كنند كه مواد غذايي و به خصوص داروها را از محصولاتي تهيه كنند كه مجوز وزارت بهداشت داشته باشند.
وي در خصوص مصرف فستفودها با بيان اينكه بنده خود در زندگي از فست فود استفاده نميكنم، ادامه داد: رژيم غذايي يك مسئله فرهنگي است كه هم اينك نيز در كشور توليدكنندگان اين مواد توليدات خود را دارند و خريداران نيز اين مواد را خريداري ميكنند ولي مهم اين است كه مردم براي حفظ سلامت خود از ميوهها و فيبرها استفاده كنند و توصيه وزارت بهداشت نيز هميشه بر استفاده از مواد داراي مجوز از طرف وزارت بهداشت است.
رئيس سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره تبليغات داروهاي ماهوارهاي گف: وزارت بهداشت در قبال خريد و فروش محصولات ماهوارهاي هيچ مسئوليتي ندارد و توصيه ما اين است كه مردم به خصوص از خريد كالاهاي ماهوارهاي از جمله داروها خودداري كنند.
كد مطلب : 148304
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]