واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي كارنامه بورس در 11 ماه
بورس اوراق بهادار تهران كه در اولين زمستان چهره ديگري از خود به نمايش گذاشت و به دليل تحولات بازار ارز و افزايش نرخ سود سپردههاي بانكي پس از مدتها به مدار مثبت بازگشت، در بهمن از مسير مثبت كنارهگيري كرد و مجدداً در مدار منفي قرار گرفت.
عليرغم اينكه آغاز فصل سرما چهره جديدي از بازار سرمايه نمايان كرد و تحولات اقتصادي در حوزه ارز و نرخ سود بانكي موجب آب شدن يخ بازار سرمايه شد، اما حاكميت سردرگمي در بازار سرمايه موجب شد تا تالار شيشهاي در بهمن در مدار منفي حركت كند و با كاهش قيمت سهام شركتها و كاهش ارزش و حجم معاملات مواجه شود.
به اين ترتيب در 19 روز معاملاتي بهمن ارزش معاملات در مقايسه با دي 7/8 درصد كاهش يافت و از 15 هزار و 885 ميليارد ريال به 14 هزار و 497 ميليارد ريال رسيد؛ علاوه بر اين حجم سهام معامله شده 6/21 درصد كاهش يافت و از5 هزار و 47 ميليون سهم به 3 هزار و 956 ميليون سهم رسيد. اين در حالي است كه دفعات معامله با رشد 7/2 درصدي مواجه شد و از 350 هزار دفعه به 359 هزار دفعه رسيد.
عملكرد بورس تهران در يازدهمين ماه سال نشان ميدهد كه دماسنج بازار سرمايه در بهمن بر خلاف دي بيشتر در مدار منفي چرخيد و از 19 روز معاملاتي فقط در شش روز مثبت بود به طوري كه از 25 هزار و 811 واحد در دي ماه به 24 هزار و 878 واحد تغيير جهت داد.به اين ترتيب شاخص بورس در پايان بهمن 6/3 درصد كاهش يافت و از 25 هزار و 811 واحد به 24 هزار و 878 واحد رسيد.
همچنين ارزش بازار سرمايه به طبع كاهش قيمتها و افت شاخص، با افت 1،9 درصدي روبه رو شد و از126 هزار ميليارد تومان به 124 هزار ميليارد تومان رسيد.
بر اساس معاملات خرد و بلوك ارزش سهام خريداري شده اشخاص حقوقي 6383 ميليارد ريال معادل 7/49 درصد از كل خريدها بود درحالي كه ارزش سهام فروخته شده آنها 7613 ميليارد ريال و حدود 3/59 درصد از كل فروشها بود. لذا سرمايهگذاري خالص اشخاص حقوقي به ميزان 1230 ميليارد ريال منفي شد.
اين در حالي است كه به مدد عرضه اوليه شركت 600 ميليارد توماني نفت و گاز پارسيان در بورس، ارزش سهام خريداري شده اشخاص حقيقي در بهمن 1230 ميليارد ريال افزايش يافت؛ به اين ترتيب ارزش سهام خريداري شده اشخاص حقيقي در بهمن 6443 ميليارد ريال معادل 50 درصد از ارزش خريدها بود و ارزش سهام فروخته شده آنها 5213 ميليارد ريال معادل 41 درصد از كل فروشها بود به اين ترتيب اشخاص حقيقي در بهمن 1230 ميليارد ريال پول وارد بازار سرمايه كردند.
بعد از ورود شركت حمل و نقل بينالمللي خليجفارس به عنوان اولين شركت دولتي مشمول اصل 44 در دي كه با زيان همراه شد، در تاريخ 26 بهمن شركت نفت و گاز پارسيان با قيمت 480 تومان وارد بورس شد كه ارزش معاملات آن 2879 ميليارد ريال بود. همچنين شركتهاي صنايع بستهبندي مشهد، قند پارس، پرميت، كابل باختر و توليدي جام جهان نما به بازار پايه فرابورس منتقل شدند و شركتهاي حاضر در بورس به 343 شركت رسيد.
كاهش متغيرهاي بورس و افت قيمتها باعث كاهش 20 درصدي P/E بازار شد به طوري كه اين ميزان از 70/7 مرتبه در ابتداي سال به 12/6 مرتبه در بهمن رسيد كه كاهش آن نسبت به ابتداي سال نشان دهنده رسيدن قيمتها به تعادل است. متوسط P/E بازار در بهمن سال گذشته 26/7 مرتبه بود.
آمار معاملات قراردادهاي آتي در بهمن امسال نسبت به بهمن پارسال از كاهش96 درصدي حجم و 100 درصدي ارزش اين قراردادها حكايت دارد به طوري كه در بهمن امسال 70 قرارداد به ارزش دو ميليارد ريال مورد معامله قرار گرفت.
عملكرد تالار شيشهاي در بهمن حاكي از آن است كه در اين تعداد نمادهاي متوقف شده بازار از نمادهاي بازگشايي شده پيشي گرفت و 117 نماد متوقف شده در مقابل 88 نماد بازگشايي شد. اين در حالي است كه در11 ماهه امسال تعداد 967 نماد متوقف و 923 نماد بازگشايي شد.
در بهمن امسال 343 شركت بورسي 194 هزار و 743 ميليارد ريال سود پيش بيني كردند كه 11 هزار و 219 ميليارد ريال سود و زيان محقق شد وشركتهاي بورسي 66 درصد سود خود را تقسيم كردند و به بيش از نيمي از پيش بينيهاي خود دست يافتند.در اين ميان بيشترين پيش بيني سود به صنعت بانكداري، فلزات اساسي و محصولات شيميايي اختصاص يافته است.
گزارش 11 ماهه تالار شيشهاي نشان ميدهد كه تهران مانند هميشه بيشترين سهم خريد و فروش در تالار مناطق را به خود اختصاص داد و با انجام 65 درصد خريد و فروش در صدر جدول قرار گرفت، پس از تهران تالار الكترونيك و تالار اصفهان بيشترين سهم خريد و فروش را از آن خود كردند.
مدير بازار فرابورس ايران هم از بازگشايي نماد صندوق بازنشستگي كاركنان بانكها، در روز چهارشنبه به عنوان سي و دومين شركت در بازار اول فرابورس خبر داد.
به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، امير هاموني گفت: نماد صندوق بازنشستگي كاركنان بانكها با سرمايه 675 ميليارد و 50 ميليون ريال از 10 اسفند در بازار اول فرابورس بازگشايي شد.
وي افزود: با توجه به افزايش سرمايه اين بانك از 5/675 ميليارد ريال به 1500 ميليارد ريال پس از گشايش نماد معاملاتي اين بانك در بازار اول، نماد معاملاتي حق تقدم اين سهام در بازار اول بازگشايي ميشود.
مدير بازار فرابورس با اشاره به فعاليت اين شركت در زمينه سرمايهگذاري گفت: از سهامداران عمده اين شركت ميتوان صندوق بازنشستگي كاركنان مالك 72/2 درصد سهام، كاركنان بانك ملي مالك 39/11 درصد، كاركنان بانك كشاورزي مالك 56/3 درصد، كاركنان بانك صادرات مالك 29/4 درصد، كاركنان بانك تجارت مالك 20/4 درصد و كاركنان بانك رفاه مالك 39/1 درصد سهام و كاركنان بانك ملت مالك 9/4 درصد از سهام را نام برد.
به گفته وي كارگزار معرف اين شركت هم كارگزاري آپادانا است.
هاموني در پايان يادآور شد: در روز عرضه اوليه به روش گشايش نماد، نماد شركت بدون محدوديت دامنه نوسان قيمت گشايش مييابد. قيمت پاياني معاملات بر اساس ميانگين موزون قيمتهاي معامله شده در همان روز بود.
از سوي ديگر ارزش كل معاملات(خريد و فروش) 87 كارگزار فعال بورس اوراق بهادار تهران در 11ماهه امسال به 394 هزار و 851 ميليارد ريال رسيد كه پنج كارگزار بيش از 21 درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه(سنا)، اين حجم از معاملات در قالب سهام ترجيحي، رد ديون دولت، جوايز صادراتي، سهام عدالت و معاملات خرد و بلوك انجام شده است.
بر اساس گزارش اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شركت بورس، ارزش معاملات خرد و بلوك عادي 286 هزار و 578 ميليارد ريال، معاملات الكترونيكي 24 هزار و 408 ميليارد ريال و معاملات عمده و انتقالي بيش از 83 هزار ميليارد ريال بود.
در اين فهرست، كارگزاري مفيد با 74/5 درصد كل ارزش معاملات (خريد و فروش) در 11 ماهه امسال در صدر قرار دارد و كارگزاري بانك صادرات ايران با 77/4 درصد، خبرگان سهام با 42/4 درصد، حافظ با 40/4 درصد و بانك سپه با 86/3 درصد در رتبههاي بعدي ايستادهاند.
بانك ملت، راهنماي سرمايه گذاري، تدبيرگران فردا، بانك پاسارگاد و نهايت نگر نيز به ترتيب در مكانهاي ششم تا دهم فهرست بيشترين ارزش معاملات كارگزاران جاي دارند.
همچنين كارگزاريهاي آثل با 11/0 درصد، شاخص سهام و آبتين استاك با 08/0 درصد و جهان سهم با 05/0 درصد در انتهاي جدول ارزش معاملات كارگزاران در 11 ماهه سال 90 قرار دارند.
اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شركت بورس هم اعلام كرد: شركت كارگزاري مفيد به تنهايي 30 درصد ارزش خريد و فروش معاملات الكترونيكي را در اختيار دارد. كارگزاري بانك كشاورزي با 03/7 درصد، نهايت نگر با 46/6 درصد، بانك توسعه صادرات با 01/4 درصد، پارس گستر خبره با 15/3 درصد و بانك پارسيان با 04/2 درصد در ردههاي بعدي بيشترين درصد ارزش معاملات الكترونيك قرار دارند.
در اين ميان مديرعامل شركت ساخت با اشاره به امضاء تفاهمنامه با سازمان خصوصيسازي براي واگذاري 5/50 درصد سهام فولاد خوزستان به تأمين اجتماعي گفت: تأمين اجتماعي در قبال سهام فولاد خوزستان ريل و جاده در اين استان ميسازد.
سيد احمد صادقي در گفتگو با فارس درباره سرنوشت طرح «فروش سهام كارخانه فولاد خوزستان در ازاي اجراي پروژههاي ريلي و جادهاي اين استان»، خاطرنشان كرد: طبق مصوبه مجلس، دولت اجازه دارد در ازاء فروش سهم كارخانجات و شركتهاي دولتي اقدام به اجراي پروژههاي زيرساختي و عمراني كند.
صادقي يادآور شد: در زمينه اجراي پروژههاي حوزه حمل و نقل در استان خوزستان كه شامل سه پروژه ريلي و دو پروژه آزادراهي و بخشي از پروژههاي راه روستايي بود، در تفاهمنامهاي كه هنوز منجر به اجراي قرارداد نشده مقرر شد بخشي از سهام كارخانه فولاد خوزستان به فروش برسد.
معاون وزير راه و شهرسازي اضافه كرد: در اين زمينه تفاهمنامهاي با سازمان خصوصيسازي داشتهايم مبني بر اينكه 5/50 درصد سهام فولاد خوزستان به سازمان تأمين اجتماعي واگذار شود و اين سازمان در ازاي دريافت اين 5/50 درصد سهام كارخانه فولاد خوزستان نسبت به اجراي چند پروژه ريلي و آزادراهي در اين استان اقدام كند.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل خاطرنشان كرد: در اينباره تفاهمنامهاي براي اجراي پروژههاي جادهاي شامل آزادراه، راه اصلي و راه روستايي و راهآهنهاي يك خطه و دو خطه انجام شد كه آزادراه و راه اصلي جزو اين موافقتنامهها بود.
معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: اين موافقتنامهها به وزير امور دارايي و اقتصادي و سازمان خصوصيسازي ارجاع شد و هماكنون سهام كارخانه فولاد خوزستان از طريق بورس در حال واگذاري است.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل تأكيد كرد: به محض اجراي واگذاري و كسب درآمد حاصل از واگذاري، اين منابع مالي به اجراي خطآهن، راه اصلي، بزرگراه و آزادراه در استان خوزستان اختصاص پيدا ميكند.معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه 5/50 درصد سهام فولاد خوزستان حدود 1470 ميليارد تومان ارزش مالي دارد، اضافه كرد: مقرر شده است چندين پروژه با واگذاري اين ميزان سهام به اجرا برسد.
شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]