محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840515742
نگاهي به تاريخچه جام جهاني فوتبال
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نگاهي به تاريخچه جام جهاني فوتبال
جام جهاني فيفا مسابقات حرفهاي فوتبال است كه در رده مردان و بين اعضاي فدراسيون بينالمللي فوتبال(فيفا) برگزار ميشود.
به گزارش سرويس ورزشي باشگاه خبرنگاران؛ جام جهاني فيفا (كه همچنين با نام جام جهاني فوتبال و يا بطور خلاصه، با نام جام جهاني شناخته ميشود)، مسابقات حرفهاي فوتبال است كه در رده مردان و بين اعضاي فدراسيون بينالمللي فوتبال(فيفا) برگزار ميشود، اين مسابقات از سال ۱۹۳۰ بطور مرتب و هر ۴ سال يكبار برگزار ميشود و تنها در سالهاي ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ و به علت جنگ جهاني دوم برگزار نشدهاست، قهرمان فعلي اين مسابقات، كشور اسپانياست كه در مسابقات سال ۲۰۱۰ قهرمان شد.
در حال حاضر، مسابقات در طي نزديك به يك ماه و با حضور ۳۲ تيم بعلاوه كشور(هاي) ميزبان برگزار ميشود كه به اين مرحله از مسابقات، معمولا مرحلهي نهايي جام جهاني گفته ميشود، تيمها براي ورود به مرحله نهايي جام، در طي ۳ سال قبل از آغاز آن، تلاش كرده و در نهايت به همراه كشور(هاي) ميزبان در اين مسابقات حضور پيدا ميكنند.
تاكنون ۱۹ جام جهاني برگزار شدهاست و تنها ۸ كشور موفق به فتح اين مسابقات شدند كه كشور برزيل با ۵ قهرماني، پرافتخارترين تيم اين رقابت هاست، همچنين برزيليها تنها تيم در دنيا هستند كه در تمام ۱۹ دوره رقابتها حضور داشتند. ايتاليا با چهار قهرماني، دومين تيم پرافتخار دنياست و آلمان با ۳ قهرماني، اوروگوئه و آرژانتين با ۲ قهرماني و كشورهاي انگلستان، فرانسه و اسپانيا ۶ كشور ديگري هستند كه تجربه كسب عنوان قهرماني را دارند.
جام جهاني، پربيننده ترين رويداد ورزشي است طوريكه بازي فينال جام جهاني سال ۲۰۰۶ را كه در كشور آلمان برگزار شد، ۷۱۵٫۱ ميليون نفر در سرتاسر دنيا بصورت زنده تماشا كردند.
ميزبان ۳ دوره بعدي جام جهاني نيز انتخاب شده كه برزيل در سال ۲۰۱۴ ميزبان خواهد بود و كشورهاي روسيه و قطر به ترتيب در سالهاي ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ ميزبان رقابتهاي خواهند بود.
تاريخچه
مسابقات بين المللي قبلي
اروگوئه در سال ۱۹۳۰، توانست قهرمان جام ژول ريمه شود
در سال ۱۹۸۷، نخستين مسابقه بين المللي فوتبال بين دو انگليس و اسكاتلند و در گلاسگو انجام شد كه با نتيجه مساوي بدون گل به پايان رسيد.
نخستين جام برگزار شده نيز در سال ۱۹۸۴ و با نام مسابقات قهرماني بريتانيا برگزار شد.
در قرن ۲۰ ميلادي، فوتبال رو به رشد رفت و در بازيهاي المپيك تابستاني ۱۹۰۰، فوتبال بدون داشتن مدال و به عنوان يكي از ورزشهاي تيمي، برگزار شد.
در سال ۱۹۰۴ بود كه فيفا در سوئيس تاسيس شد، مسئولين وقت فيفا تلاش ميكردند تا جدا از فوتبالي كه در مسابقات المپيك برگزار ميشود، مسابقات ديگري برگزار كنند اما چون اوايل ظهور اين رشته ورزشي بود، فيفا توفيقي كسب نكرد و شكست خورده بود.
در المپيك سال ۱۹۰۸ بود كه فوتبال براي نخستين بار، به عنوان يك ورزش رسمي در المپيك مورد استفاده قرار گرفت و فيفا مسئوليت برگزاري آن را به عهده داشت. البته در آن زمان تنها تيم ملي انگليس يك تيم حرفهاي بود و ساير تيمها داراي بازيكنان آماتور بودند كه به همين دليل در طي ۲ دوره بعدي المپيك، انگليس مدال طلا را كسب ميكرد.
در سال ۱۹۰۹ و در كنار مسابقات المپيك كه براي تيمهاي اماتور برگزار ميشد، سر توماس ليپتون، جام توماس ليپتون را در شهر تورين برگزار كرد. البته در اين رقابتهاي، تيمهاي ملي شركت نداشتند بلكه از هر كشور، يك تيم باشگاهي و به عنوان نماينده در اين مسابقات حضور پيدا ميكرد. زماني جام توماس ليپتون به عنوان نخستين دوره رقابتهاي جام جهاني شناخته ميشد. در اين رقابتها، موفق ترين تيمهاي ايتاليا، آلمان و سوئيس حضور داشتند اما مسئولين فوتبال انگليس، حاضر نشدند تا يك تيم حرفهاي به اين مسابقات بفرستند كه ليپتون از باشگاه «آكلند غربي» به نمايندگي از انگليس، براي شركت در اين رقابتها دعوت كرد كه در نهايت همين تيم هم قهرمان شد.
در سال ۱۹۱۴، فيفا مسابقات فوتبال المپيك را با عنوان جام جهاني فوتبال براي افراد اماتور به رسميت شناخت و مسئوليت برگزاري اين رقابتها را پذيرفت. اين حركت فيفا در سال ۱۹۲۰، منجر به برگزاري نسختين جام بين قارهاي فوتبال شد كه در آن يك كشور غير اروپايي نيز شركت كرد. مصر به همراه ۱۳ تيم اروپايي ديگر در اين رقابتها شركت كرد كه در نهايت مسابقات با قهرماني تيم ملي بلژيك به پايان رسيد. ۲ دوره بعدي رقابتها نيز در سالهاي ۱۹۲۴ و ۱۹۲۸ با قهرماني تيم ملي اروگوئه به پايان رسيد.
نخستين دوره رقابت ها
با توجه به موفقيت در برگزاري مسابقات المپيك، فيفا و رئيس وقت آن زمانش؛ ژول ريمه، مجددا تلاش خود را برگزاري يك جام رسمي بين المللي آغاز كردند تا بتوانند مسابقات مربوط به خود را برگزار كنند، در ميسال ۱۹۲۸ بود كه فيفا در شهر آمستردام تصميمش را براي برگزاري مسابقات رسمي خود، اعلام كرد. آنها كشور اروگوئه را كه در ۲ دوره قبلي جام جهاني فوتبال براي افراد اماتور قهرمان شده بود و در آستانه جشن ۱۰۰ سالگي استقلالش بود را به عنوان ميزبان رقابتها، انتخاب كردند.
اعضاي تيم اروگوئه در جام جهاني ۱۹۳۰ كه موفق به كسب عنوان نخست شدند
كميتهاي براي دعوت تيمهاي ملي براي حضور در اين رقابتها تشكيل شد اما انتخاب اروگوئه به عنوان ميزبان رقابتها، به منزله افزايش هزينهها و سخت شدن آمدن تيمها به رقابتها بود كه همين مسئله باعث شده بود كه تا قبل از ۲ ماه مانده به آغاز رقابتها، هيچ تيم اروپايي، اعلام آمادگي نكرده باشد. هر چند در نهايت بلژيك، فرانسه، روماني و يوگوسلاوي از اروپا در اين رقابتها حضور پيدا كردند. ۷ تيم از آمريكاي جنوبي، ۲ تيم از آمريكاي شمالي به همراه ۴ تيم اروپايي، ۱۳ تيم حاضر در نخستين دوره رقابتهاي جام جهاني فوتبال بودند.
دو بازي اول در تاريخ رقابتهاي جام جهاني، در ۱۳ جولاي ۱۹۳۰ برگزار شد. جاييكه فرانسه موفق شد با نتيجه ۴-۱ تيم مكزيك را شكست دهد و آمريكا نيز با ۳ گل تيم بلژيك را شكست داد. لوسين لورنت فرانسوي، زننده نخستين گل تاريخ رقابتهاي جام جهاني شد.
در بازي فينال نيز اروگوئه ميزبان توانست در حضور ۹۳ هزار تماشاگر، با نتيجه ۴-۲ آرژانتين را شكست داده و به عنوان نخستين قهرمان جام جهاني فوتبال شناخته شود. جامي كه با نام جام ژول ريمه نيز از آن ياد ميشود.
جامهاي جهاني قبل از جنگ جهاني
پس از برگزار شدن نخستين دوره رقابتهاي جام جهاني، بازيهاي المپيك سال ۱۹۳۲ در لوس آنجلس برگزار شد كه در انجا فوتبال محبوبيت بسيار كمي داشت و بجاي ان، فوتبال آمريكايي بسيار محبوب شده بود. به همين دليل بود كه مسئولين فيفا و المپيك، تصميم گرفتند مسابقات فوتبال را در آن دوره از رقابتها برگزار نكنند. فوتبال دوباره در المپيك سال ۱۹۳۶ جزو يكي از رشتهها شد اما بيشتر از گذشته تحت شعاع جام جهاني فوتبال قرار گرفته بود.
مسابقات سال ۱۹۳۴، در كشور ايتاليا برگزار شد. جاييكه براي اولين بار مسابقات داراي مرحله گروهي شدند. ۱۶ تيم در اين دوره حضور داشتند كه تا سال ۱۹۸۲، اين تعداد تغييري نكرد. اروگوئهايها كه از بازيهاي ضعيف تيمهاي اروپايي در دوره گذشته نا اميد شده بودند، اين مسابقات را تحريم كردند. بوليوي و پاراگوئه نيز بدليل مسائل مالي، در اين مسابقات حضور پيدا نكردند تا برزيل و آرژانتين بدون برگزاري يك بازي مقدماتي، در مسابقات حضور پيدا كنند. مصر نيز در اين دوره، به عنوان نخستين تيم آفريقايي حضور پيدا كرد. ايتالياييها نيز خود توانستند در اين دوره از رقابتها قهرمان شوند و تبديل به نخستين تيم اروپايي شوند كه قهرمان جام جهاني ميشود.
اعضاي تيم ايتاليا در دوره هاي ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸، ۲بار پياپي قهرمان مسابقات شدند
دوره بعدي رقابتها نيز مجددا در اروپا برگزار شد كه موجب اعتراض كشورهاي امريكايي شد و اروگوئه و آرژانتين مسابقات را تحريم كردند. همچنين براي نخستين بار اعلام شد كه تيمهاي ميزبان و قهرمان دوره قبل رقابتها، بدون نياز به برگزاري مسابقات مقدماتي، ميتوانند در اين رقابتها حضور يابند. بدين ترتيب كشور ايتاليا به عنوان قهرمان دوره قبل و فرانسه به عنوان ميزبان، بطور مستقيم به جام جهاني صعود كردند. همچنين اتريش با وجود اينكه توانست به جام جهاني صعود كند، نتوانست در مسابقات شركت كند چراكه عضوي از آلمان شده بود. به انگليس پيشنهاد داده شد تا در اين مسابقات حضور پيدا كنند اما آنها نپذيرفتند تا مسابقات با ۱۵ تيم برگزار شود. فرانسويها كه ميزبان بودند، تبديل به نخستين ميزباني شدند كه موفق به كسب جام نشد. تيم ملي ايتاليا در نهايت موفق شد تا براي دومين بار پياپي، قهرمان اين رقابتها شود. ارنست ويليمووسكي لهستاني نيز تبديل به نخستين بازيكن شد كه در يك بازي جام جهاني، موفق به زدن ۴ گل شد. وي در جريان باخت ۶-۵ كشورش به برزيل، چنين كاري كرد. اين ركورد بعدها بارها تكرار شد اما ۵۶ سال طول كشيد تا شخصي بتواند اين ركورد را بهبود ببخشد.
برگزار نشدن دو جام جهاني بخاطر جنگ جهاني
دورههاي ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ جام جهاني، به دليل جنگ جهاني دوم برگزار نشد، جام جهاني ۱۹۴۲ قرار بود تا در كشور آلمان برگزار شود، اين خبر در ۲۳مين سالگرد فيفا در سال ۱۹۳۶ و در برلين اعلام شده بود. اما جنگ جهاني در سال ۱۹۳۹ آغاز شد و ميزباني آلمان منتفي شد. در جوئن همين سال، قرار شد برزيل ميزبان رقابتها باشد هرچند كه با گسترش جنگ جهاني، برگزاري مسابقات منتفي شد آنهم در حاليكه حتي ميزبان رقابتها هم مشخص نشده بود.
بعد از پايان جنگ جهاني نيز، مسابقات سال ۱۹۴۶ بدليل خرابيهاي حاصل از جنگ، برگزار نشد.
جامهاي جهاني بعد از جنگ جهاني
۱۹۵۰
اعضاي تيم ملي اروگوئه كه قهرمان نخستين جام، پس از جنگ جهاني دوم شدند
در سال ۱۹۵۰ بود كه مسابقات دوباره از سر گرفته شد. مسابقات به ميزباني برزيل برگزار شد و انگليس براي نخستين بار در اين رقابتها حضور پيدا كرد. انگليسيها كه فوتبال را ورزشي انگليسي ميدانستند، دوست نداشتند تا در رقابت با تيمهاي غير انگليسي شركت كنند تا بتوانند فوتبال را انگليسي نگه دارند، اما سرانجام در سال ۱۹۴۶ بود كه دعوت فيفا را پذيرفتند و در اين رقابتها شركت كردند. هر چند در نهايت انها با شكست برابر آمريكا، از گردونه رقابتها حذف شدند و نتوانستند به فينال راه پيدا كنند. انگليسيها آن بازي را با ۱ گل به آمريكا واگذار كرده بودند هرچند در ابتدا اخبار به اشتباه مخابره شد. بنابر اخبار، انگليسيها بازي را ۱-۰ برده بودند و البته به علت اشتباه تايپي، نتيجه بازي ۱۰-۰ به نفع انگليس خوانده شده بود. همچنين اروگوئهاي كه دو دوره قبلي را تحريم كرده بود، مجددا به اين بازيها آمد. كشورهاي اروپاي شرقي چون شوروي سابق نيز بدلايل سياسي در مسابقات حضور نداشتند. ايتاليا، قهرمان دوره قبل نيز با وجود سقوط هواپيماي خود كه باعث كشته شدن اكثر بازيكنانش شد، در اين رقابتها شركت كرد. همجنين اين تنها دوره از رقابتها بود كه پس از مرحله گروهي، مسابقات حذفي برگزار نشد و در اين دور هم مسابقات به شكل گروهي برگزار شد. در نهايت نيز اروگوئهايها، برزيل ميزبان را شكست دادند و قهرمان شدند.
۱۹۵۴
جام جهاني ۱۹۵۴ در كشور سوئيس برگزار شد و مسابقات براي اولين بار از طريق تلويزيون پخش شدند. شوروي كه در مسابقات المپيك شگفتي ساز شده بودند، در اين رقابتها موفق نبودند. در مرحله يك چهارم نهايي مسابقات نيز پرگل ترين بازي تاريخ رقابتها رقم خورد. جاييكه اتريش با وجود آنكه با ۳ گل از سوئيس عقب افتاده بود، در نهايت با نتيجه ۷-۵ موفق شد سوئيس را شكست دهد. در نهايت نيز آلمان غربي با برتري ۳-۲ برابر قهرمان المپيك، يعني مجارستان موفق شد قهرمان مسابقات شود. اين قهرماني در حالي بدست آمد كه آلمانيها ابتدا با ۲ گل از حريف عقب افتاده بودند. به همين دليل اين مسابقه در آلمان، با نام «معجزه برلين» معروف شدهاست.
۱۹۵۸
پله و گيلمار، اعضاي تيمي از برزيل بودند كه نخستين قهرماني جهان را براي برزيل به ارمغان آوردند
جام جهاني ۱۹۵۸ در سوئد برگزار شد و برزيل توانست قهرمان شود، برزيليها تبديل به نخستين تيم تاريخ مسابقات شدند كه در حالي قهرمان ميشدند كه مسابقات در يك قاره ديگر برگزار ميشد.تا كنون هيچ تيمي موفق به تكرار اين كار نشده است، همچنين براي اولين بار، هر چهار تيم بريتانيايي موفق به حضور در مرحله نهايي مسابقات شدند. اتفاقي كه ديگر هرگز رخ نداد. همچنين در اين مسابقات، پله به جهان فوتبال معرفي شد. وي در فينال ۲ بار گلزني كرد، جاست فونتين نيز با زدن ۱۳ گل، بهترين گلزن رقابتها شد، ركوردي كه تاكنون دست نخورده باقي ماندهاست.
۱۹۶۲
در حالي شيلي ميزبان جام جهاني ۱۹۶۲ بود كه قبل از آغاز مسابقات، زلزله ويرانگر و ۹٫۵ ريشتري شيلي رخ داد و خسارات زيادي وارد كرد. اين دوره از مسابقات بخاطر خشونت زيادش و بازيهاي تدافعيش بسيار مشهور شد، براي مثال بازي ايتاليا با شيلي كه با برد ۲-۰ شيلي همراه بود، به نام نبرد سانتياگو معروف شد. دو روزنامه نگار ايتاليايي، مقالهاي تند درباره كشور ميزبان نوشتند و در مسابقه نيز بازيكنان دو تيم به قصد مصدوم كردن بازيكنان حريف بازي ميكردند و در نهايت دو بازيكن از تيم ايتاليا نيز از بازي اخراج شدند، در نهايت و براي دومين بار پياپي، برزيل موفق شد در فينال و با نتيجه ۳-۱ تيم چكسلواكي را شكست دهد و قهرمان مسابقات شود، ماركوس كول كلمبيايي نيز تبديل به نختستين و تنها بازيكن تاريخ شد كه از روي نقطه كرنر، موفق به زدن گل در جام جهاني شد. لو ياشين اين گل را دريافت كرده بود.
وضعيت كشورهاي مختلف در مسابقات
در بين سالهاي ۱۹۳۷ تا ۱۹۷۸، مسابقات با حضور ۱۶ تيم برگزار ميشد، البته در مسابقات سال ۱۹۳۸ كشور اتريش جزوي از آلمان شده بود و به همين دليل بود كه مسابقات با حضور ۱۵ تيم برگزار شد. همچنين در مسابقات سال ۱۹۵۰ بود كه به علت انصراف تيمهاي هند، اسكاتلند و تركيه، مسابقات با شركت ۱۳ تيم برگزار شد. در آن سالها اكثر تيمهاي شركت كننده، از اروپا و آمريكاي جنوبي بودند و تيمهاي كمي از قارههاي آمريكاي شمالي، آسيا، آفريقا و اقيانوسيه در اين رقابتها بودند و اكثر آنها نيز به راحتي از تيمهاي اروپايي و آمريكايي جنوبي، شكست ميخوردند. در واقع تا سال ۱۹۸۶، تنها آمريكا بود كه جزو قاره اروپا و آمريكاي جنوبي نبود اما توانسته بود از دور نخست رقابتها صعود كند و در رقابتهاي سال ۱۹۳۰، به دور نيمه نهايي رسيده بود. همچنين تيمهاي ملي كوبا در سال ۱۹۳۸، كره شمالي در سال ۱۹۶۶ و مكزيك در سال ۱۹۷۰ بود كه توانسته بودند به مرحله يك چهارم نهايي برسند.
در دوران جنگ جهاني دوم جام در ايتاليا بود و معاون رئيس فيفا، "اوتورينو باراسي" آنرا در يك جعبه كفش در زير تختخواب خود مخفي كرده بود. برزيل در سال ۱۹۶۶ به روال عادي پس از چهار سال جام را به فيفا بازگرداند. اين جام در همين سال و قبل از شروع بازيها، بخشي از نمايشگاه "فوتبال در دنياي تمبر" بود كه در "وستمينستر سنترهال" لندن برگزار شده بود. در روز ۲۰ مارس ۱۹۶۶ برابر ۲۹ اسفند ۱۳۴۴ خورشيدي، زماني كه در قسمت ديگري از ساختمان نمايشگاه مراسم عبادت برگزار شده بود، ربوده شد. اما يك هفته بعد سگي ضمن بازي در باغچه جلوي خانه اي آنرا پيدا كرد. جام ژول ريمه پس از مسابقات ۱۹۷۰ براي هميشه به برزيل رفت ولي در دسامبر سال ۱۹۸۳ دوباره و اين بار از ويترين فدراسيون فوتبال برزيل به سرقت رفت. در تحقيقات پليس معلوم شد كه دزدان جام را ذوب كرده اند. به اين خاطر فدراسيون برزيل بدل جام را نزد يك شركت آلماني در شهر "هانائو" نزديك فرانكفورت سفارش داد كه اكنون در برزيل نگهداري مي شود.
پس از اين رويداد، فيفا از ميان ۵۳ طرح كه هنرمندان در رقابتي جهاني براي جام جهاني فراهم آورده بودند، جام فعلي را كه طراحي تنديس ساز و سنگتراش ايتاليايي "سيلويو گازانيگا" اهل ميلان است را بر گزيد. جنس جام طلاي ۱۸ عيار، وزن آن ۶۱۷۵ گرم و ارتفاع آن ۳۶۸ ميليمتر است. تيم برنده جام را دريافت ميكند وپس از پايان مسابقات مي بايستي آنرا قبل از بازگشت به كشور خود تحويل فيفا دهد. تيم قهرمان يك نسخه بدل با روكش آب طلا دريافت ميكند كه آنهم متعلق به فيفا ميماند.
نتايج
نتايج مسابقات نهايي جام جهاني
سال
ميزبان
بازي فينال
بازي مقام سومي
قهرمان
امتياز
نايب قهرمان
مكان سوم
امتياز
مكان چهارم
۱۹۳۰
مشروح
اروگوئه
اروگوئه
۴ - ۲
آرژانتين
ايالات متحده آمريكا
برگزار نشد*[۱]
يوگوسلاوي
۱۹۳۴
مشروح
ايتاليا
ايتاليا
۲ - ۱
پس از وقت اضافه
چكسلواكي
آلمان
۳ - ۲
اتريش
۱۹۳۸
مشروح
فرانسه
ايتاليا
۴ - ۲
مجارستان
برزيل
۴ - ۲
سوئد
۱۹۵۰
مشروح
برزيل
اروگوئه
۲ - ۱
برزيل
سوئد
n/a
اسپانيا
۱۹۵۴
مشروح
سوئيس
آلمان غربي
۳ - ۲
مجارستان
اتريش
۳ - ۱
اروگوئه
۱۹۵۸
مشروح
سوئد
برزيل
۵ - ۲
سوئد
فرانسه
۶ - ۳
آلمان غربي
۱۹۶۲
مشروح
شيلي
برزيل
۳ - ۱
چكسلواكي
شيلي
۱ - ۰
يوگوسلاوي
۱۹۶۶
مشروح
انگلستان
انگلستان
۴ - ۲
پس از وقت اضافه
آلمان غربي
پرتغال
۲ - ۱
شوروي
۱۹۷۰
مشروح
مكزيك
برزيل
۴ - ۱
ايتاليا
آلمان غربي
۱ - ۰
اروگوئه
۱۹۷۴
مشروح
آلمان غربي
آلمان غربي
۲ - ۱
هلند
لهستان
۱- ۰
برزيل
۱۹۷۸
مشروح
آرژانتين
آرژانتين
۳ - ۱
پس از وقتاضافه
هلند
برزيل
۲ - ۱
ايتاليا
۱۹۸۲
مشروح
اسپانيا
ايتاليا
۳ - ۱
آلمان غربي
لهستان
۳ - ۲
فرانسه
۱۹۸۶
مشروح
مكزيك
آرژانتين
۳ - ۲
آلمان غربي
فرانسه
۴ - ۲
پس از وقتاضافه
بلژيك
۱۹۹۰
مشروح
ايتاليا
آلمان غربي
۱ - ۰
آرژانتين
ايتاليا
۲ - ۱
انگلستان
۱۹۹۴
مشروح
آمريكا
برزيل
۰ - ۰
(۳ - ۲)
با ضربات پنالتي
ايتاليا
سوئد
۴ - ۰
بلغارستان
۱۹۹۸
مشروح
فرانسه
فرانسه
۳ - ۰
برزيل
كرواسي
۲ - ۱
هلند
۲۰۰۲
مشروح
كره جنوبي
وژاپن
برزيل
۲ - ۰
آلمان
تركيه
۳ - ۲
كره جنوبي
۲۰۰۶
مشروح
آلمان
ايتاليا
۱ - ۱
(۵ - ۳)
با ضربات پنالتي
فرانسه
آلمان
۳ - ۱
پرتغال
۲۰۱۰
مشروح
آفريقاي جنوبي
اسپانيا
۱ - ۰
پس از وقت اضافه
هلند
آلمان
۳ - ۲
اروگوئه
۲۰۱۴
مشروح
برزيل
تيمهايي كه به جمع چهار تيم برتر راه يافتهاند
تيم
قهرمان
نايب قهرمان
سوم
چهارم
برزيل
۵ (۱۹۵۸, ۱۹۶۲, ۱۹۷۰, ۱۹۹۴, ۲۰۰۲)
۲ (۱۹۵۰*, ۱۹۹۸)
۲ (۱۹۳۸, ۱۹۷۸)
۱ (۱۹۷۴)
ايتاليا
۴ (۱۹۳۴*, ۱۹۳۸, ۱۹۸۲, ۲۰۰۶)
۲ (۱۹۷۰, ۱۹۹۴)
۱ (۱۹۹۰*)
۱ (۱۹۷۸)
آلمان^
۳ (۱۹۵۴, ۱۹۷۴*, ۱۹۹۰)
۴ (۱۹۶۶, ۱۹۸۲, ۱۹۸۶, ۲۰۰۲)
۴ (۱۹۳۴, ۱۹۷۰, ۲۰۰۶*،۲۰۱۰)
۱ (۱۹۵۸)
آرژانتين
۲ (۱۹۷۸*, ۱۹۸۶)
۲ (۱۹۳۰, ۱۹۹۰)
اروگوئه
۲ (۱۹۳۰*, ۱۹۵۰)
۳ (۱۹۵۴, ۱۹۷۰،۲۰۱۰)
فرانسه
۱ (۱۹۹۸*)
۱ (۲۰۰۶)
۲ (۱۹۵۸, ۱۹۸۶)
۱ (۱۹۸۲)
انگليس
۱ (۱۹۶۶*)
۱ (۱۹۹۰)
اسپانيا
۱ (۲۰۱۰)
۱ (۱۹۵۰)
هلند
۳ (۱۹۷۴, ۱۹۷۸, ۲۰۱۰)
۱ (۱۹۹۸)
چكسلواكي#
۲ (۱۹۳۴, ۱۹۶۲)
مجارستان
۲ (۱۹۳۸, ۱۹۵۴)
سوئد
۱ (۱۹۵۸*)
۲ (۱۹۵۰, ۱۹۹۴)
۱ (۱۹۳۸)
لهستان
۲ (۱۹۷۴, ۱۹۸۲)
اتريش
۱ (۱۹۵۴)
۱ (۱۹۳۴)
پرتغال
۱ (۱۹۶۶)
۱ (۲۰۰۶)
ايالات متحده
۱ (۱۹۳۰)
شيلي
۱ (۱۹۶۲*)
كرواسي
۱ (۱۹۹۸)
تركيه
۱ (۲۰۰۲)
يوگسلاوي#
۲ (۱۹۳۰, ۱۹۶۲)
اتحادجماهير شوروي#
۱ (۱۹۶۶)
بلژيك
۱ (۱۹۸۶)
بلغارستان
۱ (۱۹۹۴)
كره جنوبي
۱ (۲۰۰۲*)
* = ميزبان
^ = از سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۹۰ عناوين آلمان مربوط به آلمان غربي است.
# = كشورهايي كه به دو يا چند كشور تقسيم شدند
جمعه|ا|12|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]
-
گوناگون
پربازدیدترینها