تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840473615




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صالحي عازم نشست شوراي حقوق بشر شد؛ چاره زبان بين‌المللي است؟


واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: صالحي عازم نشست شوراي حقوق بشر شد؛ چاره زبان بين‌المللي است؟
علي اكبر صالحي وزير خارجه كشورمان به منظور شركت در نوزدهمين نشست شوراي حقوق بشر و در رأس هياتي سياسي عازم ژنو شده است. سفر صالحي در حالي انجام مي‌شود كه اتهام زني غربي ها به ايران كه از حدود سه سال پيش به اين سو شدت بيشتري گرفته است، از سه جهت قصد تنگ كردن حلقه محاصره و انزواي ايران را داشته است؛ مساله هسته اي، تروريسم و ادعاهاي حقوق بشري.
روند اتهام زني ها و فشارهاي سياسي بر ايران در سه حوزه فوق به وضوح از زمان انتخابات سال 88 و وقوع اتفاقات داخلي در ايران، شيب تندتري پيدا كرده و به رهبري قدرت هاي غربي تا خاورميانه و برخي همسايگان ايران نيز پيشروي كرده است. به گزارش ديپلماسي ايراني اتهاماتي كه پيش از اين در قالب حمايت از تروريسم مطرح مي‌شد، حالا چند صباحي است كه ريخت عوض كرده و بطور صريح تر و موهن تري مطرح مي‌شود. به قول علي اكبر صالحي وزير خارجه ايران، گويي مي‌خواهند از اين پس هر پديده طبيعي در هر جاي جهان را به ايران نسبت دهند.علاوه بر رويدادهاي تروريستي تازه اي كه در آذربايجان و گرجستان و تايلند به ايران نسبت داده شد، مهم ترين و آغازگر آنها، سناريوي شگفت انگيز منصور ارباب سيار در امريكا بود كه ردپاي دستگاه هاي اطلاعاتي عربستان و اسرائيل و احتمالا منافقين در آن ديده مي‌شود. اين ماجرا سبب شد تا اختلاف هاي چند ساله ايران و عربستان كه پس از روي كار آمدن دولت نهم در ايران شروع شده بود، بيش از گذشته شود و دو طرف وارد مرحله اي تازه از رويارويي سياسي و جنگ رواني شوند.عربستان از سال گذشته و همزمان با رسيدن بهار عربي به بحرين، نگران از دست دادن هژموني و منافع منطقه اي خود، جنگ تبليغاتي پرسروصدايي عليه تهران به راه انداخت و با كمك به رژيم بحرين براي سركوب معترضان، ادعا كرد كه دست ايران در حوادث بحرين در كار است. اين قسم اتهام زني ها بطور طبيعي منجر به اتخاذ سياست هاي ايران هراسانه و شكل گيري ائتلاف هاي عربي ضد ايراني در منطقه شده است. درحالي كه رياض نيز به سركوب معترضان شيعه عربستان مشغول است و هيچ صدايي از رسانه ها و دستگاه هاي خبري عرب و غرب شنيده نمي‌شود، همچنان پتك بزرگ بر سر بشار اسد كوبيده مي‌شود و او به عنوان يك جنايتكار عليه بشريت معرفي مي‌شود كه بايد قدرت را فرو گذارد و به نسخه اتحاديه عرب تن دهد.
اعتراض به كشتار و خشونت در سوريه، بدون توجه به عوامل دخيل در حوادث اين كشور و پشت گوش انداختن وقايع بحرين و عربستان، نه قرابتي با اصول اخلاقي و انساني و حقوق بشري دارد و نه عادلانه و دموكراتيك است. سوريه شريك استراتژيك ايران و مقاومت در منطقه بوده و نيت خواني اعراب و غربي ها در جريان چالش امروز سوريه چندان دشوار نيست.ايران سال هاست كه با فشارهاي متعدد و خصمانه اي در سه عرصه روبروست. پيشرفت صنايع هسته اي، حمايت از محور مقاومت و نحوه مديريت حوادث داخل كشور، سه موضوعي بوده كه دستاويز غربي ها قرار گرفته و قطعنامه ها، اجماع ها و فشارهاي چندجانبه اي را به آن وارد كرده است. از حدود سه سال پيش كه انتخابت رياست جمهوري ايران به يك چالش امنيتي تبديل شد، بر شدت اين هجمه ها و اتهام زني ها افزوده شده و روزي نبوده كه جريان سازي منفي درباره سياست هاي داخلي و خارجي ايران صورت نگيرد.
موضع گيري و برخورد تهران در قبال انتقادهاي حقوق بشري متفاوت از مواجهه اش با اتهام هاي هسته اي و يا حمايت از تروريسم بوده است. ايران همواره اين اتهام ها را بي اساس و نوعي جنجال و بهانه تراشي مي‌خواند كه مبناي سياسي دارد و نه انساني و حقوق بشري. روي همين اصل بود كه رئيس قوه قضائيه نيز چندي پيش در واكنش به گزارش"احمد شهيد" تلويحا گفت كه پيوستن ايران به اعلاميه جهاني حقوق بشر يك اشتباه بوده و بايد در آن تجديدنظر كرد. اگرچه اين نوع مواجهه با كنوانسيون بين‌المللي حقوق بشر شباهتي با اعتراض ايران به گزارش هاي آژانس انرژي اتمي دارد و در آن مورد نيز از سوي نمايندگان مجلس گفته شد كه بايد در روابط با آژانس و پايبندي به پيمان ان پي تي تجديدنظر كرد، اما روح و ماهيت كنوانسيون حقوق بشر اين بحث را در ايران پيش نبرد و نهادهاي قضايي و دستگاه ديپلماسي كشور تلاش مي‌كنند با تمركز بر زمينه هاي تفاهم و نقاط مشترك موجود در كنوانسيون مربوطه، از بروز اختلاف ها و اتهام زني هاي بيشتر در اين زمينه جلوگيري كنند.
چند روز پيش فرهاد تجري عضو كميسيون حقوقي - قضايي مجلس در گفتگويي درباره احتمال خروج تهران از اين ميثاق جهاني گفت:"اين موضوعي است كه نمي‌توان به راحتي در مورد آن نظر داد. هرچند به شخصه اعتقاد دارم اين نهادها و كنوانسيون ها تبديل به ابزاري در دست غرب شده اند اما البته من در مقامي نيستم كه در اين خصوص اظهارنظري كنم كه امكان خروج يا عدم خروج ما هست. بالاخره تشخيص اين امر و مصلحت نظام با بزرگان نظام و در راس آن با شخصيت اول نظام يعني شخص مقام معظم رهبري است كه در مورد سياست خارجي كشور و در نهايت توافق ايران با معاهدات خارجي تصميم گيري شود.چنين ديدگاه و رويكردي درباره كنوانسيون حقوق بشر و حتي حمله حقوق بشري غرب به ايران سبب شده است تا ايران همچنان باب آن را گشوده نگه دارد و در فراز و فرودهاي سياسي و فشارهاي بين‌المللي، به انزوايي خودساخته تن ندهد.اين روزها وزير خارجه كشورمان به منظور شركت در نوزدهمين نشست شوراي حقوق بشر و در رأس هياتي سياسي عازم ژنو شده است. در خبرها آمده كه او قرار است با سخنراني در نوزدهمين اجلاس شوراي حقوق بشر، ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ايران را در موضوعات حقوق بشري تبيين كند. بدون شك او انتظار شنيدن انتقادهايي را در اين نشست خواهد داشت ولي همچنان تلاش خواهد كرد با زباني بين‌المللي به نقاط اشتراك موجود در كنوانسيون و قوانين داخلي ايران بپردازد و پيشرفت ها و اصلاحت قضايي در كشور را بيش از نقاط انتقادبرانگيز برجسته كند.صالحي قرار است در كنفرانس خلع سلاح نيز نقطه نظرات كشورمان را در زمينه خلع سلاح و امنيت بين‌المللي تشريح كند كه به احتمال زياد، دفاع از مردم فلسطين و اعتراض به اشغالگري و نظامي گري اسرائيل جزو مصاديق صحبت هاي او خواهد بود.

ارسال نظر

سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابتکار]
[مشاهده در: www.ebtekarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن