واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /هشتم اسفند،روز امور تربيتي وتربيت اسلامي/ معاون فرهنگ و آموزش ستاد اقامه نماز تشريح كرد؛ نقش آموزش و پرورش، خانواده، وزارت ارشاد و صداوسيما در تربيت اسلامي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: دين و معارف اسلامي
استمرار و بقاي هر جامعه مستلزم آن است كه مجموعه باورها، ارزشها، رفتارها، دانشها و مهارتهاي آن به نسلهاي جديد انتقال يابد، بر همين اساس هشتم اسفند ماه سال 1359، « ستاد امور تربيتي » در مدارس كشور به همت شهيدان رجائي و باهنر تأسيس شد زيرا مهمترين وسيله اين انتقال آموزش و پرورش است تا دانش آموزان را به ارزشهاي اسلامي ترغيب كنند.
به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) هشتم اسفندماه روز « امور تربيتي و تربيت اسلامي» نامگذاري شده است و با توجه به اينكه مدرسه مهمترين واسطه انتقال دانش و مهارت فني است ستاد هاي امور تربيتي در مدارس كشور تاسيس شد تا فرهنگ اسلامي را گسترش دهند و دانش آموزان را به حرمت نهادن و عمل به ارزشهاي اسلامي ترغيب كنند.
از جمله اهداف ستادهاي امور تربيتي « پاسداري از ارزشهاي اسلامي و دستاوردهاي انقلاب» ، « برنامهريزي و ايجاد هماهنگي بين عملكرد عوامل تربيتي»،« توجّه جدي به نقش معلمان در فعاليتهاي تربيتي» و « توجه به نقش دانش آموزان در فعاليتهاي تربيتي» است.
معاون فرهنگ و آموزش ستاد اقامه نماز در گفتوگو با ايسنا در كنار نقش مهم آموزش و پرورش، نهادهايي همچون « خانواده» ، « صدا و سيما» ، « وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي» و « سازمان تبليغات اسلامي» را متوليان اصلي ديگري در امور تربيتي و به خصوص تربيت اسلامي دانست.
سيدمحمدعبداللهي در اين گفتوگو با بيان اينكه نهاد خانواده يكي از مهمترين نهاد تربيتي است كه امروزه در جامعه نقشي تعيين كننده دارد، افزود: در حال حاضر بايد پرسيد كه كدام دستگاه و نهاد براي نهاد خانواده خوراك تربيتي تهيه ميكند؟
وي اظهار كرد: قبل از اينكه ما به نهادها و سازمانهاي رسمي بپردازيم بايد بدانيم كه خانوادهها تربيت و پرورش فكري، روحي، اخلاقي و نيز سلامت فكري جامعه را بر عهده دارند.
وي ادامه داد: اگر در آن شش سال آغازين تولد افراد، پدر و مادر بنا بر آموزههاي ديني ما نقش شايسته خود را انجام دهند، كار بسياري از نهادهاي رسمي در اين عرصه سادهتر خواهد شد.
معاون فرهنگ و آموزش ستاد اقامه نماز، افزود: متاسفانه ما خانوادهها، بخش تربيت را رها كرده و آن را به پانسيونها، مهدكودكها، پيش دبستانيها و صداوسيما سپردهايم و بعد هم انتظار داريم كه آنها كاركرد ما را انجام بدهند بنابراين آن تربيتي كه بايسته و شايسته است صورت نميگيرد.
وي افزود: ما كودكان خود را از شش تا 18 سال به مدارس ميفرستيم كه اين سنين بهترين دوراني است كه افراد داراي خلاقيت بوده و توانايي آموختن استدلال را دارند و بايد اقناع فكري شوند و در اين سالها كه آنان در اختيار آموزش و پرورش هستند.
وي گفت: نخستين نكته مهمي را كه اين اين نهاد رسمي بايد براي تربيت اين نسل مورد توجه قرار دهد آن است كه چه نيروهايي را وارد عرصه امور تربيتي و پرورشي ميكند و آنهايي كه ميخواهند به فرزندان ما آموزش دهند از چه ويژگيها و شاخصهايي برخودار هستند و آيا شاخصهاي لازم براي اين فعاليت را دارند يا خير.
معاون فرهنگ و آموزش ستاد اقامه نماز، گفت: من فكر ميكنم در عرصه اهتمام به امور تربيتي و اشاعه تربيت اسلامي در سطح جامعه مهمترين خلائي كه وجود دارد، نبود برنامهريزي منسجم است ضمن آنكه در زمان حاضر فعاليتهاي تربيتي و فرهنگي به صورت جزيرهاي و از هم گسيخته انجام ميشوند.
عبداللهي با بيان اينكه در حال حاضر يكي از نهادهايي كه در معرض مستقيم تهاجم فرهنگي دشمن قرار دارد، نهاد خانواده است، افزود: در حال حاضر بايد پرسيد كه كدام دستگاه و نهاد براي نهاد خانواده خوراك تربيتي تهيه ميكند؟ آيا سازمان تبليغات اسلامي يا صداوسيما يا انجمن اولياء و مربيان اين كار را انجام ميدهند؟ در حالي كه مثلا انجمن اولياء و مربيان يكسري مشاورههاي تحصيلي، روانشناسي و ازدواج به خانوادهها ارائه ميدهد و در زمينه اشاعه تربيت اسلامي اين موارد به تنهايي كفايت نميكنند.
وي افزود: به هر ترتيب يك كانون و يا يك مركز واحد با مديريتي واحد براي اينكه امور مربوط به تربيت اسلامي را در سطح كشور و در خانوادهها ساماندهي كند وجود ندارد تا مشخص شود بر مبناي شاخصهاي اسلامي ما كساني كه ميخواهند ازدواج كنند چه رفتاري بايد داشته باشند و يا مادري كه كودكي را در رحم دارد در دوران قبل از وضع حمل بايد چكار كند؟ كه متاسفانه فكر ميكنم متوليان اين عرصه هر كدام بنا بر ذوق و سليقه و بودجه خود دارند كار ميكنند.
معاون فرهنگ و آموزش ستاد اقامه نماز گفت: ما اگر بخواهيم مهمترين نهادهايي را كه در عرصه ترويج تربيت اسلامي در حال فعاليت هستند را بشماريم بايد از خانواده، مدرسه، صداوسيما و وزارت فرهنگ و ارشاد نام برد و گفت كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز نقش بسيار موثري در اين زمينه دارد زيرا امروز نميتوان منكر اين شد كه سينما يكي از تاثيرگذارترين نهادها در امر فرهنگسازي است.
عبداللهي گفت: امروز نسل جوان ما تاثيري را كه از سينماي كشور در عرصه فرهنگ ميگيرد به مراتب كمتر از مدرسه نيست. سينما هم ميتواند مكمل كار خانواده بوده و هم ميتواند ويرانگر و خنثي كننده نقش خانواده و نظام آموزشي كشور باشد.
وي با بيان اينكه بايد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بدليل تاسيس سازمان امور سينمايي تبريك گفت، ادامه داد: در حال حاضر اين امر رسالت سنگينتري بر عهده آنها گذاشته است.
وي در پايان خاطر نشان كرد: از سويي ديگر كانونهاي فرهنگي ـ هنري مساجد يك بستر بسيار مساعد و مناسبي از افراد متدين و كساني است كه باور ديني دارند بنابراين آنها را ما بايد آموزش داده و تقويت و تجهيز كنيم و به سراغ خانوادهها بفرستيم تا بخشي از كار ديني را بر عهده گيرند.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]