واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امروز در اهوازكنگره منطقهاي حمايتهاي رواني در بلايا برگزار شدخبرگزاري فارس: نخستين كنگره منطقهاي حمايتهاي رواني اجتماعي در بلايا قبل، حين و بعد از حادثه در اهواز برگزار شد.
خبرگزاري فارس: نخستين كنگره منطقهاي حمايتهاي رواني اجتماعي در بلايا قبل، حين و بعد از حادثه در اهواز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، سيدحسين بهبهاني نايب رئيس كنگره و معاون امور جوانان جمعيت هلال احمر خوزستان ظهر امروز در اين مراسم كانونهاي دانشجويي را يكي از نهادهاي مشاركت دانشجويان در هلال احمر دانست و گفت: اين كانونها توانستند فعاليتهاي هلال احمر را در مراكز علمي مختلف كشور معرفي كنند.
وي افزود: تمايل داشتيم كه اعضاي ما در مباحث علمي هلال احمر نيز شركت كنند و خوشبختانه خوزستان به عنوان نخستين استان با توجه به بنيه قوي كه دارد توانست نخستين بار كنگره علمي منطقهاي حمايتهاي رواني اجتماعي در بلايا قبل، حين و بعد از حادثه مبارزه با بلايا را برگزار نمايد.
بهبهاني تصريح كرد: خوزستان از استانهايي است كه چه به صورت طبيعي و چه به صورت بلاياي بشر ساخته، همواره درگير چنين حوادث غيرمترقبهاي بوده است؛ از آنجا كه خوزستان استاني صنعتي است وجود شركتهاي نفت وگاز و .... مزيد بر علت ايجاد حوادث بوده است.
اين مقام مسئول در هلال احمر خوزستان گفت: اين استان به طور ميانگين همه ساله شاهد بلايا و حوادث طبيعي بسياري شامل سيل و اخيرا گرد و غبار بوده است.
بهبهاني آموزش امدادگران را باعث افزايش ارتقاء سطح آگاهي جامعه از چگونگي برخورد با بلايا دانست.
همچنين دبير علمي كنگره هدف از برگزاري اين كنگره را ضرورت توجه به موضوعات مهم از جمله بهداشت روان امدادگران ذكر كرد و افزود: مقالات بسياري از سراسر كشور به دبيرخانه كنگره رسيد كه مويد اهميت اين موضوع بود.
مرضيه طالب زاده شوشتري بحران را فشاري رواني اجتماعي تعريف كرد كه انگارههاي متعارف زندگي را در هم ميشكند و ادامه داد: بحران ميتواند حادثهاي طبيعي و يا ساخته بشر باشد و براي جبران بحران رواني بايد تدابير مهم و تخصصي اتخاذ شود.
وي درباره تصميم گيري در شرايط بحراني گفت: تصميم گيري در شرايط بحراني بسيار مهم است و در زمان و مواقع مختلف باعث اتخاذ تصميمهاي نادرست ميشود كه مديريت بحران در اين شرايط بايد در جستوجوي يافتن ابزاري باشد كه مانع افزايش بحران و جلوگيري از ايجاد بحران شود.
طالب زاده شوشتري خاطرنشان كرد: از آنجا كه ايران يك كشور زلزلهخيز است همواره بعد از حوادث غيرمترقبه بازماندههايي از خانوادههايي را شاهديم كه شرايط فوقالعاده پرتنشي را تجربه ميكنند و سعي در بازگشت به وضعيت قبلي خود دارند. در چنين شرايطي گروههاي سني مختلفي در معرض خطر هستند كه معمولا افراد مسن و كودكان آسيبپذير تر هستند.
وي قربانيان حوادث را به سه دسته تقسيم كرد و گفت: قربانياني كه تنها بعد از چند روز به حالت عادي برميگردند، افرادي كه فقط بر فقدان شخص از دست رفته متمركز ميشوند و توان هيچ كاري را ندارند و گروه سومي كساني هستند كه هدف، انرژي و ايمان خود را از دست دادهاند و هيچ اميدي به آينده ندارند.
دبير علمي كنگره حمايتهاي رواني اجتماعي ادامه داد: مرحلهاي وجود دارد به نام مرحله قهرماني كه هر بازماندهاي اين مرحله را طي ميكند به طور ميانگين تمام بازماندهها از اينكه خود پس از اين حادثه باقي ماندهاند حس خوبي دارند كه اين حس پس از مدتي به حس گناه تبديل ميشود.
به گفته وي، فرد بازمانده براي اينكه فقدان را بتواند جبران كند، سعي ميكند به طور مستمر با نيروهاي امدادگران به كمكرساني و نجات آسيبديدگان و قربانيان بپردازد اين بازماندگان در مرحله قهرماني احساس خوبي دارند چون خود را در حال كمك كردن به ديگران ميبينند. در اين شرايط فرد بازمانده خود نيز نياز به مراقبت و توجه دارد.
طالب زاده شوشتري تاكيد كرد: احساسات مشتركي در افراد بازمانده وجود دارد همچون رفتارهاي مخاطره آميز كه احتمال خودكشي را در بر دارد از همين رو سعي در آموزش نيروهاي امدادگر داريم تا بتوانند اين رفتارها را خوب و علمي كنترل كنند.
در ادامه اين كنگره مقالاتي با عنوان مداخلات رواني، اجتماعي در حوادث غيرمترقبه ويژه كودكان آسيب ديده، حمايتهاي روانشناختي پس از زلزله، اختلال استرس پس از سانحه، واكنشهاي رواني در اختلال رواني و راهكارهاي مواجهه با آن، كمك به كودكان در فجايع طبيعي و بلايا، اختلال استرس پس از رويداد آسيبزا و تكنيكهاي مقابله با آن، بررسي رابطه تروماهاي اوايل زندگي با خودشيفتگي و اهميت شبكههاي اجتماعي در كاهش خطر بلايا ارائه شد.
همچنين در حاشيه اين كنگره منطقهاي، كارگاه آموزشي با عنوان كمكهاي اوليه روانشناختي در بلايا توسط سيد عباس باقري يزدي ارائه شد كه وي در اين كارگاه كه با هدف افزايش و توانمند سازي دانش، تقويت نگرش و رفتار مناسب برگزار شده بود، به معرفي كتابهايي كه در اين زمينه به چاپ رسيده است پرداخت.
انتهاي پيام/ي10
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]