واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تكدي گري و ولگردي دو روي يك سكه/ نوآوري متكديان در گذر زمان!
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان لرستان تكدي گري و ولگردي را دو روي يك سكه دانست و گفت: آنچه در جامعه امروز ديده مي شود، افزايش اين قشر است كه هر روز با چهره هايي جديد و با روشهايي نو به اين امر مشغول هستند
سرهنگ بهمن نورالهي در گفتگو با
خبرنگار باشگاه
اظهار داشت: پديده تكدي گري يكي از آسيب هاي اجتماعي است كه علاوه بر زشت كردن چهره شهر باعث به جا گذاشتن تاثيرات روحي و رواني بر افراد مي شود.
وي ادامه داد: آسيب هاي اجتماعي علاوه بر اينكه بخش مهمي از مسائل اجتماعي هر جامعه است كه ذهن بسياري از مسئولان و محققان آن جامعه را به خود مشغول كرده است، بخش مهمي از منابع جامعه بايد صرف اين آسيب ها شود تا از حالت مزمن خارج شده و بصورت قابل كنترل در آيند.
تكدي گري معضلي كه بارها با آن برخورد كرده ايم
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان لرستان يادآور شد: اصولا آنچه به نام تكدي گري از آن ياد مي شود اعمال انسانهايي است كه هر شهروند هر روز، ممكن است بارها و بارها در چهره ها و روش هاي گوناگون با آن برخورد كند.
سرهنگ نورالهي تصريح كرد: گدايي و درخواست كمك مالي از ديگران براي گذراندن زندگي از طرق مختلف روشي براي گذراندن زندگي است كه از زمان هاي بسيار دور در تمام جوامع ديده شده است وهمچنان ديده مي شود ولي آنچه در جامعه امروز ديده مي شود افزايش اين افراد است كه هر روز با چهره هايي جديد و با روشهايي نو به اين امر مشغول هستند.
وي درخواست كمك از ديگران بدون هيچ گونه ضابطه اقتصادي، درخواست از مردم در ملاء عام به منظور رفع نيازهاي مادي با زير پاگذاشتن شئون انساني و اجتماعي و افرادي كه بنا به دلايلي اقدام به دريافت كمك از مردم به طرق مختلف مي كنند را از جمله تعاريف تكدي گري دانست.
تكدي گري؛ حرفه اي براي تمام فصول!
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان لرستان در ادامه به روش هاي گوناگون تكدي گري اشاره كرد و گفت: اين مصاديق و شيوه ها، به تناسب شهرها و فصول مختلف متفاوت است و حتي نوع آن تغيير مي يابد!
سرهنگ نورالهي افزود: افرادي كه در خيابان ها، معابر و ميادين شهرها به صورت ثابت و يا سيار گدايي مي كنند، افرادي كه با مراجعه به مغازه ها و فروشگاه ها اقدام به تكدي مي كنند، افرادي كه با در دست داشتن نسخه پزشك و با نشان دادن به مردم اعانات جمع آوري مي كنند، افرادي كه با رجوع به در منازل درخواست كمك مي كنند، اشخاصي كه در چهارراهها با پاك كردن شيشه خودروها اقدام به تكدي مي نمايند، افرادي كه به بهانه رفتن به شهرستان و نداشتن امكان مالي از مردم درخواست كمك مي كنند و افرادي كه در معابر عمومي از طريق فالگيري و امثال آن در واقع تكدي مي كنند هر كدام نمونه اي از معضل تكدي گري است كه هر روز به آن مواجه هستيم.
عوارض تكدي گري بر پيكره اجتماع
وي همچنين به آسيب هاي ناشي از معضل تكدي گري اشاره كرد و افزود: متكدي كه بدون ارائه هيچ كار و خدمتي براي ديگران از آنها چشمداشت كمك و توقع پرداخت پول را دارد آثار و عوارض مختلفي در جامعه دارد، زيرا طبيعت وجود تكدي علاوه بر زشت كردن چهره شهر و به جا گذاشتن تاثيرات روحي و رواني بر افراد مي تواند عامل مهمي در تن پروري، كاهلي و گرايش به بيكاري باشد.
سرهنگ نورالهي اضافه كرد: اكثر افراد متكدي نه به خاطر برطرف كردن نيازهاي زندگي فردي بلكه به خاطر حاكميت روح حرص و طمع دست به اين عمل زشت مي زنند.
پديده كودكان متكدي و آثار آن در جامعه
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان لرستان همچنين به پديده كودكان متكدي اشاره كرد و يادآور شد: وجود كودكان علاوه بر آسيب هاي غير قابل جبراني كه براي جامعه به بار مي آورد براي خودشان نيز مضر است چرا كه مهيا شدن فرصت براي بهره كشي از كودكان توسط خانواده هاي آسيب ديده يا در معرض آسيب زمينه ساز شروع بزهكاري و افزايش آسيب پذيري كودكان متكدي، افزايش احتمال سوء مصرف يا خريد و فروش مواد مخدر توسط كودكان متكدي و بالا بودن ضريب مرگ و مير در كودكان خياباني به دليل در معرض آسيب بودن خواهد شد.
وي اظهار داشت: اگر تكدي گري و ولگردي را دو روي سكه بدانيم مي توان گفت قدمت اين دو پديده به تاريخ شهرنشيني گره خورده است و ابتدايي ترين جوامع بشري نيز با اين معضل دست به گريبان بوده اند و متكديان با جلوه هاي مختلف در سطح جامعه آشكار مي شوند و براي تاثيرگذاري بر شهروندان به منظور دريافت كمكهاي مورد نظر ابزارهاي گوناگوني را دستاويز حرفه غير نساني خود قرار مي دهند.
مهمترين ريشه هاي تكدي گري را در بستر اقتصادي جامعه مي توان يافت
سرهنگ نورالهي افزود: در مجموع مهمترين ريشه هاي تكدي گري را در بستر اقتصادي جامعه مي توان يافت و عدم تامين حداقل معيشت مورد نياز آحاد جامعه موجب مي شود كه تعدادي از شهروندان جامعه در گرداب فقر به تكدي گري كشيده شوند.
معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان لرستان از ديگر ريشه هاي تكدي گري را سست شدن بنيان خانواده، نبود ساختارهاي لازم در جهت تامين اجتماعي، مهاجرت بي رويه به شهرهاي بزرگ،پائين بودن سطح بهداشت و درمان در جامعه و گسترش شكاف طبقاتي دانست.
وي در پايان مطالعه جامع و فراگير علمي و كاربردي پيرامون علل و عوامل تكدي، استفاده از تشكل هاي غير دولتي و انجمن هاي خيريه مردمي براي ساماندهي متكديان، ايجاد كارگاههاي اشتغال و آموزش حرفه توسط سازمانهاي حمايتي، ايجاد اردوگاه كار به منظور گماردن متكدياني كه به دليل عدم اشتغال و بيكاري تن به تكدي مي دهند و راه اندازي مراكز پذيرش و نگهداري موقت متكديان و افراد بي خانمان را از جمله راهكارها و پيشنهادهايي براي برطرف كردن اين معضل دانست./س
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]