واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مناظره انتخاباتي فارس/ 204شجاعي: مجلس نيازمند اصلاح ساختاري است/ يوسفنژاد: ورود مجلس در مسائل اقتصادي قوي نبودخبرگزاري فارس: شجاعي كياسري و يوسفنژاد نمايندگان مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي و كانديداي مجلس نهم از همين حوزه در مناظره انتخاباتي در دفتر خبرگزاري فارس حضور يافتند و درباره مسايل نظارت مجلس و معضلات اقتصادي اظهارنظر كردند.
خبرگزاري فارس: شجاعي كياسري و يوسفنژاد نمايندگان مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي و كانديداي مجلس نهم از همين حوزه در مناظره انتخاباتي در دفتر خبرگزاري فارس حضور يافتند و درباره مسايل نظارت مجلس و معضلات اقتصادي اظهارنظر كردند.
به گزارش خبرگزاري فارس از شهرستان ساري، سيد رمضان شجاعي كياسري و علي اصغر يوسفنژاد نمايندگان مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي و كانديداي مجلس نهم از همين حوزه در مناظره انتخاباتي خبرگزاري فارس حضور يافتند.
سوال نخست خبرگزاري فارس درباره نقاط ضعف و قوت مجلس هشتم بود.
سيد رمضان شجاعي كياسري در اين باره اظهار داشت: مجلس هشتم نسبت به مجلس هفتم، مجلس مقتدرتري بود.
وي با اشاره به اينكه مجلس هشتم گرههاي كوري از مشكلات مردم در قانونگذاري را رفع كرد، ادامه داد: در مباحث برونمرزي مانند قطع روابط با انگليس و موضعگيريهاي بهنگام مجلس از نقاط قوت بود كه به خوبي عمل كرد.
نائب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: مجلس از جهت اصلاح ساختاري و آييننامه داخلي هنوز نياز به اصلاح دارد تا روند قانونگذاري هم اصلاح شود.
* مجلس در ابعاد خارجي عملكرد خوبي داشته است
علياصغر يوسفنژاد نيز در پاسخ به اين سئوال گفت: مجلس در ابعاد خارجي عملكرد خوبي داشته، اما در بعد نظارتي نمره خوبي ندارد.
وي با اشاره به اينكه عملكرد مجلس در بعد نظارتي ضعيف بوده، تصريح كرد: مجلس در بعد نظارتي عملكرد متوسط به پايين داشته در صورتي كه ميتوانست از قابليتهاي نظارتي بيشتر استفاده كند.
عضو كميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه مجلس نتوانسته در امور نظارتي از اعتبار مجلس دفاع كند، ادامه داد: اين موضوع تا حدودي مجلس را از در راس امور بودن دور كرده به گونهاي كه اين شائبه به وجود آمده تا برخي از اين فضا و موقعيت استفاده كرده و اين فرضيه را مطرح كردند، اما ميدانيم كه اين مسئله برخلاف نظر حضرت امام و قانون اساسي است.
يوسفنژاد با اشاره به اينكه مجلس هشتم نسبت به مجلس هفتم قويتر بوده، بيان داشت: مجلس در مقابل مطالبات و نيازمنديهاي مردم توانسته عملكرد خوبي داشته باشد.
* نظارت بر اجراي قانون از خود قانونگذاري مهمتر است
سئوال دوم فارس درباره مسائل اقتصادي بود و پرسيده شد با توجه به منويات رهبري در سال جهاد اقتصادي، چرا مجلس از ظرفيت نظارتي خود در جريانات اقتصادي كشور به ويژه اختلاس اخير استفاده نكرد و يا دير اقدام كرد.
يوسفنژاد در اين رابطه بيان داشت: نظارت بر اجراي قانون از خود قانونگذاري مهمتر است چرا كه ممكن است يك قانون خوب تدوين شود، اما اجرا به درستي نبوده و زحمات مجلس به زير سئوال كشيده شود.
وي با اشاره به اينكه در بعد نظارتي كه از وظايف اصلي نمايندگان و مجلس است كه صورت تذكر، سئوال، استيضاح و حتي سئوال از رئيس جمهور را دارد، گفت: منويات رهبري درباره جهاد اقتصادي مهم است و مجلس بايد اين مسئله را بسيار مهم ميدانست و در تصميمگيريها و برخوردها آن را لحاظ ميكرد.
يوسفنژاد با بيان اينكه موضوعهاي اقتصادي مورد اشاره مقام معظم رهبري يك ديدگاه هوشمندانه بود، ادامه داد: مجلس هم در اين زمينه ورود پيدا كرد، اما اين ورود قوي نبود و كميسيونهاي مرتبط مجلس بايد قويتر عمل ميكردند.
وي با اشاره به اينكه مشكلات زيادي در بخشهاي اقتصادي وجود دارد، گفت: بعضي از اين مشكلات به مرور زمان خود را نشان ميدهد.
نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اختلاس سه هزار ميلياردي اخير، يادآور شد: اگر اقدامات نظارتي قويتر بود اختلاس در اين ابعاد گسترده انجام نميشد.
يوسفنژاد با بيان اينكه اگر بعد نظارتي مجلس قويتر از قانوننويسي جلوه نكند، از نظر نسبت در حد قانون نويسي است، عنوان كرد: اين موضوع بايد مورد پيگيري مجلس نهم باشد و شعار انتخاباتي من هم اين است كه مجلس بعدي از بعد نظارتي در امور اداري و اجرايي كشور بايد قويتر عمل كند.
* در بحث اقتصادي مجلس به وظيفه خود عمل كرد
شجاعي در پاسخ به اين سئوال ابراز داشت: در بحث اقتصادي مجلس به وظيفه خود عمل كرد.
وي ادامه داد: همين كه وزير اقتصاد را به پاي استيضاح آورد نشان از قدرت مجلس است.
شجاعي با اشاره به اينكه هنوز نتوانستيم قانونگذاري بانكداري را اصلاح كنيم، متذكر شد: به علت اين معضلات، سيستم بانكي كشور متوجه اختلاس نشد و بخش قابل توجهي از اين موضوع مربوط به باندهاي مافيايي است كه درون دولت خود را جا زدهاند.
وي با بيان اينكه در همه دولتها اين نوع فساد شكل ميگيرد، اضافه كرد: اين اختلاس زماني رخ داد كه مجلس تعطيل بود، اما مجلس در نخستين روز كاري به اين موضوع پرداخت و رئيس كل بانك مركزي و وزير اقتصاد و هر فرد ديگري را كه ميتوانست به مجلس آورد و سئوال پرسيد.
شجاعي با اشاره به اينكه بانك مركزي در اعمال قانون مشكل دارد، بيان داشت: پاسخگوي واقعي به مجلس بايد بانك مركزي بايد باشد در صورتي كه بر اساس ضوابط نميتواند به مجلس پاسخ دهد.
وي با بيان اينكه طرح سئوال از رئيس جمهور هم كاملاً سياسي شد، ادامه داد: موجب كاهش اثرگذاري مجلس در زمان انتخابات ميشود.
شجاعي با اشاره به اينكه پاسخگويي رئيس جمهور به مجلس بايد عادي شود نه اينكه از اين موضوع كوه درست كنيم، اذعان داشت: مجلس برآمده از ملت است و رئيس جمهور هم از همين ملت راي گرفته و بايد مانند وزرا كه به مجلس پاسخ ميدهند به مجلس پاسخ دهد.
انتهاي پيام/ن۱۰
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]