واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اختلاف نظر در نشست بين المللي مخالفان دولت سوريههمه پرسي قانون اساسي سوريه امروز برگزار مي شود
امروز همه پرسي قانوني اساسي در سوريه، كشوري كه ماه ها است درگير بحران است، برگزار مي شود. مردم سوريه در اين همه پرسي نظرشان را درباره برخي تغييرات در ساختار سياسي اين كشور اعلام خواهند كرد. قانون اساسي جديد سوريه جايگزين قانون اساسي كنوني خواهد شد كه در سال 1973 نوشته شده بود. برگزاري همه پرسي براي تغييرات در قانون اساسي، از جمله برنامه هاي بشار اسد براي اصلاحات سياسي در اين كشور است. در پيشنويس قانون اساسي جديد، تاكيد بر نقش حزب بعث در رهبري جامعه حذف مي شود و نظام "چند حزبي بودن" جاي آن را خواهد گرفت. قانون اساسي جديد كشور سوريه ديگر اشارهاي به "حزب سوسياليست" نمي كند، بلكه تاكيد مي كند نيمي از نمايندگان پارلمان بايد نماينده كارگران و كشاورزان باشند. براساس ماده 88 اين پيش نويس، رئيس جمهور سوريه تنها براي 2 دوره هفت ساله انتخاب ميشود و اين ماده از انتخابات رياست جمهوري 2014 اجرا خواهد شد. در اين همهپرسي 18 ميليون نفر واجد شرايط هستند كه با حضور در 13 هزار و 835 مركز اخذ راي ميتوانند راي خود را به صندوق بيندازند.
تلاش هاي خارجي هم زمان با اصلاحات سياسي
همه پرسي قانون اساسي در سوريه يك روز پس از نشست مخالفان بين المللي دولت سوريه در تونس برگزار مي شود. مخالفان بشار اسد از حدود 50 كشور جهان و برخي نهادهاي بين المللي در تونس گرد هم آمده بودند تا درباره سوريه تصميم گيري كنند. با اين حال خبرگزاري ها از بروز اختلاف هاي جدي در اين كنفرانس خبر مي دهند. نشست تونس از بيانيه اتحاديه عرب درباره برگزاري انتخابات آزاد در سوريه حمايت كرد و شوراي ملي مخالفان سوريه را نيز به عنوان نمايندگان ملت به رسميت شناخت. عبدالسلام، وزير خارجه تونس، در اين باره گفت: «شوراي مخالفان سوريه به عنوان نماينده "ملت" سوريه به رسميت شناخته شده و نه نماينده رسمي اين كشور و به همين دليل بايد شوراي مخالفان سوريه هماهنگي و اتحاد دروني خود را گسترش دهد.» اين درحالي است كه العالم از بروز اختلاف در ميان اين شورا بر سر رياست آن خبر داده است. "برهان غليون"، رئيس شوراي ملي سوريه، هم اين كنفرانس را موفقيت آميز ندانست و گفت: «كنفرانس تونس خواستههاي ملت سوريه را برآورده نكرد» شركت كنندگان در اين نشست با تاكيد بر ضرورت كمك رساني به آسيب ديدگان سوريه خواستار ورود فوري سازمانهاي كمك رسان به مناطق آسيب ديده در حمص و الزبداني شدند و از تلاشهاي صورت گرفته براي ايجاد "گذرگاههاي امن انساني" تشكر كردند. اردن و تركيه آمادگي خود را براي ايجاد اين گذرگاه ها اعلام كردند.
وزير خارجه عربستان جلسه را ترك كرد
به گزارش يورونيوز سعود الفيصل، وزير خارجه عربستان، پيش از انتشار بيانيه پاياني نشست را معترضانه ترك كرد. كشورهاي حاضر در اين كنفرانس حاضر نشدند پيشنهاد عربستان براي ارسال سلاح به مخالفان سوريه را بپذيرند. به گزارش كردپرس، نشست تونس بدون ارائه راهكار و نتايج روشن به پايان رسيد. به گزارش كردپرس "سعود الفيصل" وزير خارجه عربستان با "عصبانيت" سالن كنفرانس را ترك كرد زيرا به نظر وي كنفرانس كارايي مورد دلخواه را نداشت پيش از آن "فيصل" در سخناني بر ضرورت انتقال «مسالمت آميز يا با زور» قدرت در سوريه تاكيد كرد و گفت اين تنها راه حل بحران در اين كشور است. او همچنين مسلح كردن معترضان در سوريه را «طرحي بسيار خوب» ارزيابي كرد. بنابر اين گزارش، بيشتر كشورهاي شركت كننده در كنفرانس تونس، از جمله خود تونس، با مداخله نظامي در سوريه مخالف بودند.
ادامه مذاكرات در تركيه و فرانسه
در بيانيه پاياني اين نشست همچنين تاكيد شد كه دور دوم و سوم اين گفتگوها در تركيه و فرانسه ادامه يابد. وزير خارجه تونس گفت: «ما در اين زمينه هنوز در ميانه راه هستيم و سرنوشت اين روند در كشورهاي ديگري از جمله تركيه و فرانسه رقم خواهد خورد.» احمد داوود اوغلو، وزير خارجه تركيه، در اين نشست ضمن اعلام ميزباني دومين نشست در خاك تركيه، خواستار افزايش تلاشها براي حمايت از طرح اتحاديه عرب و اجراي آن در سوريه شد.
برژينسكي: بايد از موضع تركيه و عربستان حمايت كنيم
در همين حال برژينسكي، ديپلمات سابق آمريكايي، در گفت و گو با سي.ان.ان تصريح كرد: «موضع من اين است كه ما از هر چيزي كه تركها و سعوديها به طور مشترك فراهم كنند حمايت خواهيم كرد، زيرا آنها دوستان ما در منطقه هستند. آنها مسئول هستند، آنها بسيار مرتبط با اوضاع هستند و آنها اين ظرفيت را دارند نقشي سرنوشتساز ايفا كنند. ما ميتوانيم اگر آنها اقدام كنند سپس از آنها حمايت كنيم.» او ادامه داد: «اما ما نبايد در مقايسه بين بشار اسد و قذافي بيمحابا باشيم. قذافي بسيار از بشار اسد آسيبپذيرتر بود. من فكر ميكنم هنوز خيلي مانده كه بتوانيم در حقيقت با صراحت بگوييم اسد ميتواند سرنگون شود.» به گزارش رويترز باراك اوباما هم در كنفرانس خبري مشترك با نخستوزير دانمارك در واشنگتن گفت: «جامعه بينالمللي بايد به رئيسجمهور اسد پيامي روشن بدهد كه اكنون زمان واگذاري قدرت و دوره انتقالي در سوريه است» در همين حال به گزارش نسيم، هزاران سوري هم در اعتراض به برگزاري كنفرانس موسوم به دوستان سوريه در تونس، در ميدان مركزي سبع بحرات دمشق تظاهرات كردند.
اظهارات اسماعيل هنيه در حمايت از مخالفان بشار اسد و تاكيد بر مقاومت
العالم گزارش داد: نخست وزير دولت فلسطين در غزه براي نخستينبار در موضعي مشكوك درقبال اوضاع سوريه، از تلاش مردم اين كشور براي رسيدن به "آزادي و دموكراسي" حمايت كرد. او در گردهم آيي تحت عنوان "نجات الاقصي و حمايت از ملت سوريه" در مسجد الازهر قاهره گفت: «به شما و همه ملتهاي بهار عربي و بلكه زمستان اسلامي تبريك مي گويم ... من به ملت قهرمان سوريه كه براي رسيدن به آزادي و دموكراسي و اصلاح تلاش مي كند، تبريك مي گويم"» به گزارش العالم، شركت كنندگان در اين همايش كه بعد از نماز جمعه برگزار شد، پس از اظهارات هنيه با سردادن شعارهايي ضد بشار اسد، كناره گيري او را خواستار شدند. اسماعيل هنيه در اين سخنراني همچنين بر دشمني فلسطيني ها با اسرائيل تاكيد كرد و گفت: «به ما گفتند كه اسرائيل را به رسميت بشناسيد و مقاومت را متوقف كنيد قوانين مبتني ظلم را بپذيريد. ما آنچه را كه در همه جا گفته ايم و اعلام كرده ايم بار ديگر گفتيم و اعلام و تاكيد كرديم كه با وجود شهداء، ويراني و فداكاري هاي در غزه و سرزمين فلسطين، امروز در الازهر و در بين اين مردم تاكيد مي كنيم كه ما اسراييل را به رسميت نخواهيم شناخت.»
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]