واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتوگوي فارس با مجري زن تلويزيون مصر كه نامزد انتخابات رياستجمهوري شدخبرگزاري فارس: نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر ضمن اعلام مخالفت خود با سياستهاي شوراي نظامي در سركوب و همدستي با غرب تاكيد كرد جايزه دريافت شجاعترين زن از وزارت خارجه آمريكا را رد كرده است.
خبرگزاري فارس: نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر ضمن اعلام مخالفت خود با سياستهاي شوراي نظامي در سركوب و همدستي با غرب تاكيد كرد جايزه دريافت شجاعترين زن از وزارت خارجه آمريكا را رد كرده است.
"بثينه كامل" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در قاهره، هر گونه توافق بين شوراي نظامي با اخوان المسلمون بر سر نامزد رياست جمهوري مصر را در راستاي منافع دو طرف خواند و گفت اين امر مانع پيشرفت روند دموكراتيك براي انتخاب رئيس جمهور از سوي مردم است.
وي با انتقاد از پارلمان منتخب مردمي در مصر در عدم مقابله با سركوبگريهاي شوراي نظامي گفت: گويي ما در دوران مبارك به سر ميبريم.
بثينه كامل همچنين تاكيد كرد اطمينان دارم كه توافقي وجود دارد تا خروج ايمن شوراي نظامي از قدرت بدون محاكمه آن اتفاق افتد و اين به نفع جنبش اخوان المسلمين و بهتر بگوييم حزب آزادي و عدالت است.
نامزد احتمالي رياست جمهوري مصر با اعلام مخالفت خود نسبت به روابط قاهره با آمريكا تاكيد كرد كه هديه شجاعترين زن را از وزارت خارجه آمريكا رد كرده است.
***آنچه در پي ميآيد متن كامل اين مصاحبه است***
فارس: شوراي نظامي و اخوان المسلمون توافق كردهاند كه نامزد مورد توافق يكديگر را براي رياست جمهوري معرفي كنند نظر شما در اين باره چيست؟ آن را تاييد ميكنيد؟
- طبعا اين اقدام شوراي نظامي را تاييد نميكنم و كاملا با سياست شورا مخالفم چون با اين كار به دنبال تاثير گذاري بر روند انتخاباتي ويژه انتخاب رئيس جمهور در مصر هستند و اگر چه طرفهاي ذيربط چنين توافقي را انكار مي كنند اما من اطمينان دارم كه توافقي وجود دارد تا خروج ايمن شوراي نظامي از قدرت بدون محاكمه آن اتفاق افتد و اين به نفع جنبش اخوان المسلمين و بهتر بگوييم حزب آزادي و عدالت است.
فارس: چرا شوراي نظامي و اخوان المسلمون اجازه نميدهند انتخابات مصر به شكلي كاملا دموكراتيك برگزار شود؟ چرا احزاب و جريان هايي مشخص در مصر سرنوشت ملت را تعيين ميكنند؟
- در جريان انتخابات پارلماني مصر تخلف، تقلب و جرائم انتخاباتي متعددي صورت گرفت كه كاملا ناديده گرفته شد و اين امر به نفع حزب آزادي و عدالت تمام شد و هيچ اقدامي عليه اين تخلفها كه نقض حقوق شهروند مصري و حق آن در انتخاب آزاد و شفاف بود صورت نگرفت و تحت تاثير قرار دادن راي دهندگان و فريب آنها از مهم ترين دلايل دستيابي اخوان المسلمين به اكثريت پارلمان است.
طبيعتا اين جريانهاي موجود در مصر كه كرسيهاي پارلمان را در اختيار گرفتهاند تلاش مي كنند بر مردم تسلط داشته باشند اما بسياري از مردم شيوه كار آنها را قبول ندارند.
فارس: بسياري ميگويند توافق بين شوراي نظامي و اخوان المسلمون به معناي حذف اراده مردم و نقش انقلابيون در صحنه مصر است نظر شما در اين باره چيست راه حل كدام است؟
- ما در عصر ديدگاه هاي فكري، اصول انساني، مواضع سياسي و برنامه هاي كاري براي رشد فراگير انساني هستيم نه در عصر ايدئولوژي هاي جامد اميدوارم برنامه هاي جامعي از سوي جوانان هشيار و فرهنگي ما انجام شود تا آزادي انتخاب و تصميمگيري براي آنها مهيا شود و فريب برخي شبكههاي رسانهاي را نخورند.
فارس: از ديدگاه شما چرا شوراي نظامي خيلي مواقع در امور داخلي دخالت مي كند چرا شوراي نظامي حق انتخاب را از مردم مصر گرفته است؟
- دخالت شوراي نظامي در امور داخلي به اين دليل است كه اين شورا از سوي رئيس جمهور مخلوع در جايگاه مجري اداره امور كشور است اما چيزي كه جاي تعجب است اين است كه چرا پارلمان منتخب اين شورا را از دخالت در هر چيزي بازنمي دارد چون اين پارلمان از سوي مردم انتخاب شده است اما دليلش اين است كه اتفاقاتي رخ مي دهد كه مردم از آن بي خبرند بزرگ ترين دليلش اين است كه تخلف هاي متعددي عليه تظاهرات كنندگان و آزادگان مصري صورت مي گيرد و هيچ تصميم جدي يا موضع گيري عليه سركوبگري و تخلفاتي كه همچنان ادامه دارد نمي بينيم گويي ما در دوران مبارك به سر مي بريم.
طبيعتا ما ميبينيم كه كساني همچون عمرو موسي براي رياست جمهوري نامزد مي شوند در حالي كه شايستگي آن را ندارند يا ديگر افرادي همچون "ابواسماعيل"، "احمد شفيق" و "عمر سليمان" كه از نيروهاي رژيم سابق هستند. الشيخ حازم صلاح ابواسماعيل موافق روابط با آمريكا است و اين امر را هنگامي كه هيئتي آمريكايي با حزب آزادي و عدالت ديدار داشت بر آن تصريح كرد و روابط با آمريكا را بشارت نيكي خواند اما من دريافت جايزه شجاع ترين زن از وزارت خارجه آمريكا را رد كردم.
حق انتخاب حق همگان است اما فريب و گمراهي دليل اصلي ظلم واقعي است كه شاهد آن هستيم و نتايج، منعكس كننده واقعيت مصر كه در آن به سر ميبريم نيست.
***
بثينه كامل مجري معروف مصري كه به عنوان اولين زن مصري خود را براي شركت در انتخابات رياست جمهوري اين كشور آماده ميكند متولد سال 1962 ميلادي است وي در سال 1984 در آژانس مركزي حسابرسي مشغول به كار بوده است اما پس از آن به مجري گري در تلويزيون روي آورد و وقتي متوجه ميشود اخباري را كه در اختيار مردم قرار مي دهد خلاف واقعيت است از اين كار نيز سرباز زد و جنبش شايفنكو را تاسيس كرد كه خواهان پيگرد فاسدين مي شود.
انتهاي پيام/ق
شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]