واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نخستوزير پاكستان از طالبان خواست با كابل مذاكره كند - تلاش آمريكا براي ايجاد مسيرهاي جديد ترانزيت مايحتاج ناتو به افغانستان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آسيا - خاورميانه
نخستوزير پاكستان از رهبران طالبان افغانستان درخواست كرد تا مستقيما وارد مذاكرات صلح با كابل شوند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يوسف رضا گيلاني، نخستوزير پاكستان در بيانيهاي اعلام كرد، پاكستان هر آنچه را كه نياز است تا موجب موفقيت فرآيند سازش افغانستان شود، انجام ميدهد.
گيلاني از حزب اسلامي، يكي از گروههاي شبهنظامي افغانستان و ساير گروههاي شبهنظامي، درخواست كرد تا وارد مذاكرات صلح شوند.
اين امر ميتواند نشانهاي از افزايش حمايت اسلام آباد از برقراري سازش در افغانستان باشد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، افغانستان و آمريكا، پاكستان را به استفاده از گروههاي نظامي به عنوان نمايندگان خود در افغانستان براي مقابله با تاثيرات هند متهم كردهاند و اين در حالي است كه پاكستان اين اتهامات را رد كرده است.
پاكستان به عنوان يك قدرت منطقهاي نقش حساسي در تلاش براي متقاعد كردن طالبان افغانستان براي مذاكره ايفا ميكند، چراكه روابط تاريخي ديرينهاي با اين گروه دارد.
آمريكا در تلاش است تا پيش از خروج نيروهاي خارجي در پايان سال 2014 ميلادي ثبات را در افغانستان برقرار كند. دولت افغانستان نيز تماسهايي با طالبان برقرار كرده است، اما تاكنون هيچ نشانهاي از انجام مذاكرات صلح از جانب اين گروه شبهنظامي دريافت نشده است.
ديپلماتهاي آمريكايي نيز به دنبال گسترش مذاكرات مقدماتي بودهاند كه اواخر سال 2010 ميلادي در آلمان آغاز شده است. اين مذاكرات مقدماتي پس از آنكه طالبان پيشنهاد داد تا يك دفتر نمايندگي سياسي در قطر افتتاح كند، آغاز شد.
حامد كرزاي، رئيسجمهوري افغانستان نيز مكررا به پاكستان تاكيد كرده است تا به پيشرفت فرآيند صلح كمك كند.
رئيس شوراي محلي صلح در قندهار افغانستان روز سهشنبه گفته بود كه مقامهاي افغان در پاكستان به انجام مذاكرات با طالبان افغانستان ميپردازند.
عطا محمد احمدي، رئيس شوراي محلي صلح قندهار در ادامه به اين خبرگزاري گفته بود كه مقامهاي افغان زماني با فرماندهان سطح پايين طالبان در كويته پاكستان ديدار كردهاند.
البته بعيد به نظر ميرسد كه فرماندهان طالبان و مقامهاي افغان بتواند در كويته بدون اطلاع آژانس اطلاعاتي پاكستان ديداري داشته باشند. اما اين امكان وجود دارد كه اسلامآباد اجازه دهد مذاكراتي در كويته انجام شود تا به اين صورت مشاركت خود را در روند صلح افغانستان ارتقا دهد.
با اين حال، پاكستان همچنان بر موضع خود استوار است و هرگونه اتهامي مبني بر پناه دادن و ايجاد مامني امن براي رهبران طالبان را تكذيب ميكند.
از سوي ديگر روزنامه وال استريت ژورنال در گزارشي در رابطه با مسير انتقال مايحتاج ناتو از طريق پاكستان به افغانستان نوشت: مقامهاي آمريكايي به پنج كشور آسياي ميانه سفر كردهاند تا درباره مسيرهاي ترانزيت جديد مايحتاج خود به افغانستان مذاكره كنند. اين اقدام ارتش آمريكا را قادر ميسازد تا چندان به پاكستان متكي نباشد.
مقامهاي آمريكايي اعلام كردند، تيم مذاكرهكنندهاي از سازمانهاي مختلف آمريكا از قزاقستان، قرقيزستان، تاجيكستان، تركمنستان و ازبكستان كه نزديك به مرز با افغانستان هستند، بازديد كرد.
مقامها، اين سفر را بخشي از تعاملات معمول آمريكا در منطقه توصيف كردهاند، اما اين سفر در زماني انجام شده كه آمريكا در حال آماده كردن زمينه براي خروج نيروهاي رزمي از افغانستان در سال 2014 است.
انتهاي پيام
شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]