واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نخستين واكنش به درخواست اسلامآباد"حزب اسلامي حكمتيار" از دعوت نخست وزير پاكستان براي پيوستن به روند صلح استقبال كردخبرگزاري فارس: در پي دعوت نخست وزير پاكستان از مخالفان مسلح دولت افغانستان براي پيوستن به روند صلح، عضو ارشد حزب اسلامي افغانستان از اين فراخوان استقبال كرد.
خبرگزاري فارس: در پي دعوت نخست وزير پاكستان از مخالفان مسلح دولت افغانستان براي پيوستن به روند صلح، عضو ارشد حزب اسلامي افغانستان از اين فراخوان استقبال كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، "غيرت بهير" با استقبال از بيانيه "يوسف رضا گيلاني" نخست وزير پاكستان، اعلام كرد كه حزب اسلامي افغانستان هميشه خواهان مشاركت تمامي جناحهاي درگير در روند صلح بوده است.
به نقل از رسانههاي پاكستاني، بهير ابراز اميدواري كرد تا ساير گروههاي افغان نيز به اين درخواست گيلاني پاسخ مثبت دهند.
در همين حال "عمر داوودزي" سفير افغانستان در "اسلامآباد" نيز ضمن استقبال از بيانيه نخست وزير پاكستان، اين كار را گام مثبتي عنوان كرد.
بر اساس اين گزارش، طالبان درباره فراخوان يوسف رضا گيلاني موضع محتاطانه اختيار كرده و اعلام كرده است كه رهبري طالبان در حال بررسي اين موضوع است.
يوسف رضا گيلاني در بيانيهاي كه روز گذشته منتشر شد، از رهبران طالبان و ساير گروههاي افغان از جمله حزب اسلامي افغانستان خواست تا براي ايجاد صلح و آرامش در افغانستان در روند صلح به رهبري افغانها شركت كنند.
در اين بيانيه آمده است: اكنون زمان آن رسيده است كه فصل جديدي در تاريخ افغانستان رقم زده شده و قدرت ملت افغانستان طبق آموزههاي اسلام و سنتهاي باشكوه اين كشور با هم جمع شود تا بتواند صلح و رفاه را براي افغانستان به ارمغان آورد.
بر اساس اين بيانيه: از آنجاكه كه رئيس جمهور افغانستان در پيامي از پاكستان خواسته بود تا از روند صلح افغانستان حمايت كند، لذا وظيفه اسلامآباد بود تا به اين درخواست كرزي پاسخ مثبت دهد.
نخست وزير پاكستان در اين بيانيه ابراز اميدواري كرد كه رهبران طالبان، حزب اسلامي و ساير رهبران سياسي افغانستان به اين درخواست پاسخ مثبت داده و وارد مذاكرات مستقيم صلح در چارچوب يك روند افغاني شوند.
وي تأكيد كرد: همه مردم افغانستان بدون هيچ تفاوتي بايد در روند صلح ملي مشاركت داشته باشند و اين روند بايد به رهبري خود افغانها و در داخل اين كشور انجام شود.
گيلاني با اشاره به اين كه موضع پاكستان براي حل مشكل افغانستان از ابتدا مبتني بر راهكار سياسي بوده است و نه نظامي خاطر نشان كرد: پاكستان از روند واقعي صلح حمايت كرده و حاضر است براي تحقق اين امر، هر نوع اقدامي كه لازم با شد، انجام دهد.
در اين بيانيه ضمن ابراز خرسندي از گسترش روابط كابل و اسلامآباد، از جامعه جهاني خواسته شده است تا از روند صلح در داخل افغانستان حمايت كند.
حامد كرزي رئيس جمهور افغانستان در زمان برگزاري اجلاس 3 جانبه ايران، افغانستان و پاكستان در اسلامآباد، علاوه بر ديدار با رهبران سياسي و نظامي پاكستان با رهبران مذهبي اين كشور از جمله "سميع الحق" كه به پدر معنوي طالبان شهرت دارد، ديدار و مذاكره كرد.
كرزي در بازگشت از پاكستان، اين سفر را پربارترين سفر ده سال گذشته خود عنوان كرد.
به اعتقاد كارشناسان پاكستاني، دعوت نخست وزير اين كشور از گروههاي مخالفت دولت افغانستان براي شركت در روند مذاكرات صلح، نشان ميدهد كه مواضع اين كشور در قبال افغانستان تغيير كرده است.
انتهاي پيام/م
شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]