واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خسروي وفا : آسيب شناسي بازيهاي قبلي مانع از تكرار اشتباهات در لندن مي شود
محمود خسروي وفا ، رئيس كميته ملي پاراالمپيك و فدراسيون جانبازان و معلولان در گفتگويي برنامه هاي در نظر گرفته شده براي موفقيت ورزشكاران را در فاصله شش و نيم ماه تا با زيهاي لندن بر شمرد.بخش نخست اين گفتگو ديروز از نظرتان گذشت ؛ بخش دوم و پاياني را در پي از نظر مي گذرانيد.
* امروز فضاي مثبتي بر ورزش كشور حاكم است و همه كارشناسان اعتقاد دارند كه ايران در لندن بهتر از پكن خواهد بود. به نظر شما فضاي ورزش امروز چگونه است؟
- با نگاه 33 ساله، ميگويند كه ورزش ايران بعد از انقلاب رشد كرده و نميشود آن را با قبل مقايسه كرد. افتخار من اين است كه ورزش معلولان در مقايسه با گذشته، امروز به نمره 20 رسيده است. يقينا اكنون نمره نهايي ما 20 نيست، ولي وقتي به شرايط 33 سال قبل برگرديم، خواهيم ديد كه رشد چشمگيري داشتيم كه همه از بستر انقلاب است و من آن را به وجود نياوردم. ما بهترين تغذيه را به ورزشكاران معلول ميدهيم و غذاهايمان حتي از كميته ملي المپيك هم بهتر است.
*كميته ملي پاراالمپيك اعلام كرده كه كسب سهميه الزاما دليل بر اعزام نيست و فقط ورزشكاراني به بازيهاي المپيك اعزام ميشوند كه شانس مدال داشته باشند. پيش بيني شما براي تعداد نفرات اعزامي چقدر است؟
- نگاه كلي بايد حفظ و ارتقاي جايگاه ايران در المپيك باشد. رويكرد ما افزايش تعداد مدالهاست. تعداد سهميههاي كسب شده نسبت به پاراالمپيك پكن افزايش يافته است. در پكن 74 سهميه گرفتيم ، ولي در لندن بيش از 85 سهميه. تا خرداد هم فرصت داريم كه اين تعداد را افزايش دهيم. ما دنبال اين هستيم كه از نظر تعداد مدال شرايط را بهتر كنيم. اما قطعا تعداد نفرات اعزامي به لندن از 74 ورزشكار اعزامي به پكن كمتر نخواهد بود. در بازيهاي پكن در واليبال قهرمان شديم. دو مدال در وزنه برداري و دو نشان در دو وميداني داشتيم. قطعا در لندن بايد بيش از پنج مدال داشته باشيم. در پكن بيست و سوم شديم. اما در لندن بايد دنبال ردههاي خيلي بهتري باشيم. رئيسجمهور در سخناني اعلام كرد به رتبههاي بالاتر اعتبار بهتري اختصاص مييابد. اگر اين اتفاق بيفتد يك فرصت بزرگ است و فدراسيونها ميتوانند جايگاهي كه شايسته است به دست بياورند.
اگر آسيب شناسي نميكرديم قطعا خوابگاه حقوق و نبودن غذاهاي با كيفيت از دلايل شكست كاروان پاراالمپيك بود. ما بازيهاي آتن و پكن را آسيب شناسي كرديم تا ديگر اشتباهات را تكرار نكنيم. مثلا در بازيهاي آتن 57 نوع آسيب را پيشبيني كرديم كه در بازيهاي پكن آن را به صفر رسانديم. اين مسايل به دليل ثبات مديريت است. يك تيم نظارتي هم داريم كه به اجراي كامل برنامهها نظارت ميكنند.
* كميته ملي المپيك در قراردادي با يك شركت چيني1000 دست لباس تمريني و مبلغ 40 هزار دلار بابت اسپانسري كاروان ايران دريافت كرده است، آيا ورزشكاران معلول هم از اين لباسها استفاده ميكنند؟
ما با تصميمات كميته ملي المپيك كاري نداريم و برنامههاي خود را اجرا ميكنيم. ما هم دوست داريم اسپانسر بگيريم، ولي سياستهاي خودمان را داريم. من به گرفتن اسپانسر در مسايل ملي اعتقادي ندارم. ما براي بازيهاي المپيك 50 ميليارد تومان هزينه ميكنيم و به خاطر يك ميليارد تومان آرم يك كشور ديگر را روي وسايل المپيكيها ميزنيم. ما حتي به توليد كنندگان داخلي هم اجازه نميدهيم روي لباس مليپوشان تبليغات كنند.
* براي اولين بار يك مربي بلاروسي هدايت ورزشكاران كلاسهاي ايستاده دووميداني را بر عهده گرفته است. با چه سياستي اين تصميم اتخاذ شد؟
ما دانش روز را منوط به حضور مربيان خارجي نميدانيم. ما استفاده از مربي اختصاصي در رشتههاي انفرادي را يك اصل ميدانيم. مربيان تحصيلكرده و با دانش در كشور داريم كه هدايت ورزشكاران معلول را بر عهده دارند كه اگر خوب عمل نكنند زير سوال ميروند. من اعتقاد دارم هر جا كه دانش مربيان داخلي نتيجه ندهد بايد از دانش خارجيها استفاده كرد. قطعا با اين تغيير، شرايط دووميداني در بازيهاي كره و برزيل بهتر خواهد بود.
جمعه|ا|5|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]