واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: شبكه دو نوروز پخش ميكند «الفباي معجزهگر»،زندگي بنيانگذار آموزش عشاير
جام جم آنلاين: الفباي معجزه گر كاري از گروه مستند شبكه دو سيماست كه به تهيه كنندگي سيروس حسن پور همزمان با آغاز سال نو از شبكه دو روي آنتن خواهد رفت.
![](http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/12/05/100805067247.jpg)
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از روابط عمومي شبكه دو، «مستند الفباي معجزه گر» باز سازي زندگي و بخشي از خاطرات آموزشي مرحوم محمد بهمني بيگي بنيانگذار آموزش عشاير كشور است كه سعي دارد گوشه اي از تلاش هاي بي وقفه محمد بهمن بيگي را در راستاي افزايش سطح علمي مردم مرزنشين كشور ارج نهد بر همين اساس گفتگويي را با كارگردان اين مستد سيروس حسن پور ترتيب داده ايم كه تقديم مي گردد.
سيروس حسن پور كارگردان الفباي معجزه گر گفت: در سال 1385 همزمان با ساخت فيلم «تصميم كبري» كه فيلمي درباره عشاير بود، با كتاب (بخاراي من، ايل من) اثر استاد محمد بهمن بيگي آشنا شدم و پس از خواندن آن بسيار شيفته ايشان و قلم شيوايشان شدم. پس از پيگيري، متوجه شدم كه كتاب هاي ديگري هم دارند، آن كتاب ها را نيز خواندم (به اجاقت قسم، اگر قره قاج نبود، عرف و عادات مردم عشاير) و پيگير آدرس و نشاني شدم فهميدم كه در شيراز سكني دارند.
در سفري كه ايشان به همراه همسر فداكارشان (بانو سكينه كياني) به تهران آمدند، آشنايي ما شكل گرفت. تأثير شخصيت پر انرژي و گرم ايشان، علاقه ام را دو چندان نمود. قرار شد كه من بيشتر تحقيق كنم تا مستندي از زندگي و بخصوص خاطرات آموزشي ايشان تهيه كنم.
كم كم متوجه شدم كه چقدر بضاعت براي تبديل آثار ايشان به سريال وجود دارد و بنابراين آن طرح سريال را به نگارش در آورده وبه شبكه سه سيما گروه فيلم و سريال ارائه دادم و خوشبختانه تصويب و مجوز نگارش آن صادر شد. از سال 86 اين مصوبه ادامه داشت ولي متأسفانه هيچ حركتي مبني بر جدي نمودن نگارش فيلمنامه صورت نپذيرفت.
شرايط و مقدمات كار مستند در گروه مستند شبكه دومهيا گرديد ولي متأسفانه مصادف شد با ارتحال ايشان و من و گروه براي شروع كار مي بايست از مراسم تشييع جنازه ايشان فيلم مي گرفتيم و كه اين كار انجام شد، به مرور مراسم بزرگداشت و پس از آن تهيه گزارش از معلمين و شاگردان تعلميات عشايري ايشان در دستور كار قرار گرفت.
اولين فردي كه توجه ما را به خود جلب كرد، همسر آن مرحوم يعني بانو سكينه كياني بود كه تصاوير و گزارش مفصلي از دوران كودكي و سپس ازدواج ايشان تهيه گرديد و پس از آن دوران آموزشي و سختي هايي كه در مسير ساليان سال داشته اند نيز به تصوير كشيده شده تهيه گرديد.
يكي ديگر از شاگردان ايشان دكترملك حسيني، يكي از مشهورترين جراحان پيوند كبد مي باشد كه با ايشان نيز در بيمارستان هنگام عمل جراحي آشنا شديم. با بازسازي بخشي از خاطرات آموزشي استاد توليد اين اثر در دستور كار قرار گرفت و سعي كرديم به طور سياه و سفيد، بعضي از لحظات و دوران آموزشي ايشان را به تصوير بكشيم.
پيدا كردن بيشتر اسامي معلمين يا دانش آموزان عشايري كه در كتاب هاي استاد از آن ها ياد شده و تهيه و گزارش تصويري از آن ها و اينكه در حال حاضر در كداميك از پست هاي مهم علمي يا پزشكي مشغول به كارند، برايمان امري جدي تلقي مي شد.
رفتن به استان هاي ديگر كشور مثل كهكيلويه و بويراحمد و تهيه گزارش تصويري از كساني كه نامشان در كتاب هاي استاد بوده و شنيدن خاطرات هر يك از آن ها در خصوص مدارس عشايري، به طور مثال اولين زن معلم عشايري كه در منطقه بويراحمد فعاليت داشته، از خاطراتش در خصوص باسواد كردن و راه اندازي آموزش دختران عشايري، اظهار داشته است.
سفر به آذربايجان و عشاير شاهسون و بيان خاطرات هر كدام از دانش آموزان عشايري كه از طرف بهمن بيگي (از استان فارس) باسواد شده اند، يكي ديگر از اهداف ما بود. سفرهايي به خوزستان و چهارمحال بختياري و لرستان نيز در دستور كار قرار دارد كه پس از مراحل تحقيق و پيدا كردن افراد مورد نظر در آينده اجرا خواهد شد.
درآخر اينكه تلاش مي كنيم تا گوشه هايي از زحمات و تلاش اين مرد بزرگ در خصوص راه اندازي آموزش عشاير را نيز به مخاطب منتقل نموده و با حاصل اين تلاش ها كه هزاران دكتر، مهندس و وكيل و ... بوده بيشتر آشنا شويم.
عوامل اين برنامه عبارتند از :
تهيه كننده و كارگردان: سيروس حسن پور،مدير تصويربرداري: سعيد مهمانچي،دستيار اول تصويربردار: ايرج قاسمي،دستياران تصوير: محسن بهرامي، علي فرماني،صدابردار: كيومرث سبحاني،مدير توليد: رضا دانشمندي،منشي صحنه: محمد صالح سلطاني سروستاني،عكاس و فيلم بردار پشت صحنه: فرامرز ميراحمدي،برنامه ريز: آرش حسن پور،تدوين: محمود يار محمدلو،دستيار توليد: شهنام صلح جو،بازيگران: عباس سياحي، امرالله يوسفي،سينه موبايل: ايرج قاسمي،مجري طرح:هرمز لاريجاني،با سپاس از :سكينه كياني، پرويز كلانتري، دكتر ملك حسيني، بهروز صمدي مطلق.
جمعه|ا|5|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]