واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خوني تازه در رگهاي ميراث فرهنگي دامغان/8تصويب مرمت و احياي 3 اثر تاريخي در "شهر صد دروازه"خبرگزاري فارس: با تصويب طرحهاي مرمت و احياي سه اثر تاريخي در "شهر صد دروازه"، ميراث فرهنگي دامغان به معناي واقعي كلمه جاني تازه ميگيرد.
خبرگزاري فارس: با تصويب طرحهاي مرمت و احياي سه اثر تاريخي در "شهر صد دروازه"، ميراث فرهنگي دامغان به معناي واقعي كلمه جاني تازه ميگيرد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حاشيه سفر به شهرستان دامغان در گفتوگو با خبرنگار فارس در دامغان در اينباره اظهار كرد: به شهرستان دامغان سفر كرديم تا طرحهاي ميراث فرهنگي اين شهرستان را بررسي و ارزيابي كنيم.
مسعود علويانصدر ادامه داد: در نشستي مشترك با مسئولان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان، نماينده مردم دامغان در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از فعالان و تصميمگيران شهرستاني، به گفتوگو درباره مسائل مختلف پرداخته و و در نهايت، تصويب طرحهاي مرمت و احياي سه اثر تاريخي در دامغان نتيجه بخشي از اين نشست شد.
* مرمت كاروانسراي شاه عباسي دامغان
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همچنين از تهيه طرح مرمت كاروانسراي شاه عباسي دامغان توسط ميراث فرهنگي استان سمنان خبر داد.
فرماندار دامغان نيز پيشتر از اختصاص 5 ميليارد ريال اعتبار براي مرمت و بازسازي كاروانسراي شاه عباسي دامغان خبر داده بود.
مرتضي عليآبادي گفت: اين ميزان اعتبار اختصاص يافته، ملي و استاني بوده و پيش از مرمت و بازسازي، اين مكان تاريخي به موزه مردمشناسي تبديل ميشود.
رئيس كارگروه ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي شهرستان دامغان تصريح كرد: براي تجهيز كامل اين كاروانسرا تا به موزه مردمشناسي تبديل شود، به 12 ميليارد ريال ديگر اعتبار نياز است.
وي افزود: شهرستان دامغان با دارا بودن آثار تاريخي و فرهنگي و وجود اماكن مذهبي نياز به يك موزه مردمشناسي دارد و با تجهيز، مرمت و بازسازي اين كاروانسرا اين خواسته به حق مردم دامغان تحقق پيدا خواهد كرد
* مرمت و احياي خانههاي ميررحيمي و ابراهيمي
علويانصدر در ادامه اين گفتوگو به تصويب اختصاص اعتبار مورد نياز براي مرمت و احياي خانههاي ميررحيمي و ابراهيمي در دامغان اشاره كرد.
وي يادآور شد: اعتبار لازم در اين بخش توسط معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور تامين ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس؛ خانه ابراهيمي در ابتداي محله امام و روبهروي كتابخانه عمومي شماره يك اداره ارشاد قرارگرفته است.
ورودي آن به صورت سه طاق هلالي بوده كه وسطي بزرگتر از دو طاق طرفين محسوب ميشود و فاقد در است.
پس از آن هشتي قرار داشته كه در دو ضلع انتهاي هشتي دو در وجود دارد.
اين خانه به شكل اندروني و بيروني ساخته شده است كه يكي از درها به اندروني و ديگري به بيروني راه مييابد.
ابتدا قسمت بيروني آن كه شامل يك بادگير قديمي بوده؛ بعد از در داخل هشتي وارد راهرو ميشود و به وسيله دو پله در داخل حياط راه مييابد.
به گزارش خبرگزاري فارس؛ خانه ميررحيمي نيز در بالا محله دامغان و در ورودي آن روبهروي خيابان خندق قرار دارد.
اين بنا داراي حياط وسيع با يك درخت توت قديمي است و پنجرههاي اين ساختمان و ورودي آن در طرف شرق واقع شده شامل دو ورودي با طاق هلالي قمي است، يك رديف پنجره بر روي وروديها در قسمت بالا به صورت سرتاسري زده شده كه داراي طاق جناقي تند است.
اين خانه داراي مجموعه وسيعي بوده كه اكنون قسمت اعظم آن به صورت ساختمانهاي جديد بنا شده و فقط اين قسمت باقي مانده است.
انتهاي پيام/س10
جمعه|ا|5|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]