واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در همايش انجمن زمينشناسي اقتصادي ايران مطرح شد؛ متون درسي مقاطع ارشد و دكترا بايد با علم روز هماهنگ شوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: استانها
رئيس انجمن زمينشناسي اقتصادي ايران در سومين همايش اين انجمن تاكيد كرد:تحقيقات پژوهشي در اين زمينه بايد هدفمند شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خوزستان، دكتر محمدحسن كريمپور در اين همايش كه صبح امروز پنجشنبه (4 اسفندماه) در آمفيتئاتر دانشكده علوم پايه دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد، اظهار كرد: زمان كوتاهي است كه انجمن زمينشناسي اقتصادي ايران مشغول به فعاليت شده است و در اين زمان كوتاه شاهد برگزاري سومين همايش اين انجمن هستيم.
وي افزود: همچنين توانستيم زيرساختهاي پژوهشي را فراهم كنيم، در دانشگاه فردوسي شاهد چاپ مجله زمينشناسي اقتصادي ايران هستيم و از دانشجويان عزيز ميخواهيم مقالات خود را جهت چاپ در اين مجله به دانشگاه فردوسي ارسال كنند.
وي با بيان اينكه بايد همه دانشجويان مقاطع ارشد و دكترا پژوهشگر باشند و كار تحقيقاتي انجام دهند، گفت: همه دانشگاههاي ايران بايد دست در دست هم بدهند و براي تمام نقاط ايران بر مبناي استعدادهاي منطقه در زمينههاي زيست محيطي، زمينشناسي اقتصادي، تكنولوژي و غيره برنامه تحقيقاتي تهيه كنند و اجراي آن را بر عهده دانشجو قرار بدهند.
كريمپور ادامهداد: متون درسي اين رشتهها در طي 30 سال گذشته دست نخورده و تغييري نكرده است، بايد متون درسي مقاطع ارشد و دكترا هماهنگ با علم روز و پويا شوند.
وي اظهار كرد: يك استاد، قبل از يك آموزشدهنده، بايد يك پژوهشگر باشد. اين مسئوليت خطير و بزرگ بر عهده انجمن است كه بايد آن را به گوش همه اساتيد دانشگاه برساند. ما در متون درسي دانشگاه فردوسي در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا تغييراتي با توجه به علم روز ايجاد كردهايم، اما در حال حاضر در بيشتر دانشگاههاي كشور متون درسي 30 سال گذشته تدريس ميشود.
رئيس انجمن زمينشناسي اقتصادي ايران با طرح سوال جايگاه زمينشناسي اقتصادي چيست؟ و بيان اينكه بيشتر انسانها از اين جايگاه و مسئوليت اطلاع ندارند، افزود: زمينشناسي اقتصادي مسئوليت كشف ذخاير معدني كشور را برعهده دارد. كشف معدن يعني درآمد و ايجاد اشتغال و رابطه مستقيم با رفاه، امنيت و استقلال كشور دارد. زمينشناسي اقتصادي و خانواده آن به عنوان يك بخش مهم، با آموزش و تحقيق در كشور ارتباط دارد.
كريمپور ادامهداد: انجمنها ديگر نبايد به يك مجله و برگزاري يك همايش بسنده كنند، بلكه بايد هدفگذاري در بخش تحقيقات انجام شود كه مهمترين كار در تحقيقات ارتقاء كيفيت مقالات است.
وي افزود: دانشجويان بايد از تكرار موضوعات پاياننامهها و تحقيقات كمي دست بردارند و به سمت ارتقاء كيفيت مقالات و تحقق تحقيقات پژوهشي حركت كنند.
دبير سومين همايش انجمن زمينشناسي اقتصادي ايران گفت: كشور ايران از نظر توليد مقاله زمينشناسي اقتصادي رتبه نخست منطقه را دارد و از كشور تركيه پيشتاز است.
به گزارش ايسنا، در خوزستان، دكتر عليرضا زراسوندي نيز در اين همايش، اظهار كرد:250 مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شد كه از بين آنها 67 مقاله به صورت سخنراني و 100 مقاله به صورت پوستر در 2 روز متوالي در اين همايش ارائه ميشود.
وي با بيان اينكه دانشكده علوم زمين داراي مجله زمينشناسي كاربردي پيشرفته است، افزود: در نظر داريم تعدادي از مقالات با كيفيت اين همايش را در حد يك شماره در اين مجله، با عنوان شماره ويژه، بعد از تعطيلات سال چاپ كنيم.
دبير سومين همايش انجمن زمينشناسي اقتصادي ايران با بيان اينكه دانشكده علوم زمين داراي 4 گرايش كارشناسي ارشد اقتصادي، آب، نفت و GIS است، گفت: جديدا دانشگاه شهيدچمران اهواز گرايش پنجم اين رشته با نام زمينشناسي زيست محيطي در مقطع كارشناسي ارشد را راهاندازي كرده است، همچنين اين دانشكده از مهرماه سال آينده در رشته زمينشناسي نفت در مقطع دكتراي تخصصي دانشجو ميپذيرد.
زراسوندي ادامهداد: دانشكده علوم زمين به ميزان 2 ميليارد تومان با دستگاههاي اجرايي درون و برون استاني در بخش تحقيقات كاربردي قرارداد منعقد كردهاست.
وي درباره وضعيت زمينشناسي اقتصادي ايران گفت: ايران از سال 1996 تا 2010 از نظر مقاله زمينشناسي رشد بسياري كرده است. كشور ايران توانسته از تعداد زير 5 مقاله به بالاي 25 مقاله برسد. اين نشاندهنده رشد چشمگير مقالات ايران در اين زمينه بوده است.
معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه شهيد چمران اهواز افزود: از سال 2009 كشور ايران از نظر تعداد مقاله در زمينه زمين شناسي جلوتر از كشور تركيه قرار گرفته و اين اختلاف در رشته زمينشناسي 14 مقاله است.
زراسوندي گفت: كشور ايران تا پايان سال 2011، سه هزار مقاله در كليه علوم بيش از كشور تركيه توليد كرده و اين نشاندهنده رشد پژوهش و تحقيق در كشور است.
وي ادامه داد: وضعيت توليد علم و سهم كشور ايران در توليد علم در منطقه 90.02 درصد و در جهان 0.03 درصد است.
انتهاي پيام
پنجشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]