واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سن بروز سرطان سينه در ايران ۵ سال از دنيا پايينتر استاكبري: ايران بالاترين رشد ابتلا به سرطان پستان را در جهان داردخبرگزاري فارس: رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ايران را داراي بالاترين رشد ابتلا به سرطان پستان در جهان عنوان كرد.
خبرگزاري فارس: رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ايران را داراي بالاترين رشد ابتلا به سرطان پستان در جهان عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري فارس؛ محمداسماعيل اكبري در حاشيه هفتمين كنگره بينالمللي سرطان پستان در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اظهار داشت: مهمترين دليل شيوع سرطان در كشور افزايش سن است و با افزايش اميد به زندگي در ايران ۷۰ درصد ابتلا به سرطان به دليل افزايش سن بوده زيرا در گذشته سن زنان به طور ميانگين ۵۶ سال بود ولي امروز به ۷۴ سال و نيم ارتقاع يافته است كه اين مسئله افزايش سرطان را نيز باعث شده است.
اكبري تصريح كرد: 30 در 100 هزار نفر از زنان ايران در سن ابتلا به سرطان سينه قرار دارند البته علت بالا بودن نرخ رشد سرطان پستان در ايران، افزايش آگاهي مردم درباره اين بيماري و مراجعه به پزشكان و در دسترس بودن پزشكان در مناطق مختلف ايران است.
وي گفت: بر اساس مطالعات انجام شده بقاي 5 ساله زنان مبتلا به سرطان پستان بر اثر درمان 71 درصد است البته بر اساس برخي ديگر مطالعات مانند مطالعات مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اين ميزان حتي به 84 درصد نيز ميرسد.
وي با بيان اينكه سرطان سينه شايعترين سرطان در بين زنان ايراني است، تصريح كرد: سالانه 10 هزار مورد جديد به تعداد مبتلايان به سرطان پستان در كشور افزوده ميشود اما فقط 8 هزار و 500 مورد ثبت ميشود.
اكبري با بيان اينكه ۳۰ درصد ابتلا به سرطان به عوامل خطر ديگري ارتباط دارد، بيان داشت: اين بيماري پنجمين علت مرگ و مير ناشي از سرطان در بين زنان ايراني است كه سال به سال بر تعداد آن افزوده ميشود و ايران بالاترين شيوع سرطان پستان را در جهان دارد.
ايراني ها ۵ سال زودتر به سرطان مبتلا ميشوند
رئيس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: سن ابتلا به سرطان پستان در كشور ما ۵ سال جوانتر از دنيا است البته اين ۵ سال جوانتر بودن نه به اين معناست كه عوامل خطر در جوانان بيشتر است بلكه جامعه ما جوانتر است و بنابراين برخورد ما با ماموگرافي در غربالگري در دنيا متفاوت است.
اشعهها عامل سرطانهاي مغزي
وي همچنين به عوامل خطرزا در شيوع سرطان از جمله سيگار و قليان كه در زنان قبح آن از بين رفته است افزود: از عوامل خطرزا در اين زمينه چربيها و سموم است ولي اشعهها نيز در اين موارد بيتأثير نيستند البته هنوز به طور قطع از نظر علمي و دقيق به اثبات نرسيده و تأثير اشعهها در سرطان پستان كمتر و بيشتر مربوط به سرطان در حوزههاي مغز است.
اكبري در پاسخ به اين پرسش كه روش جديد راديوتراپي در سرطان به چه صورت است گفت: در حال حاضر در 100درصد درمانهاي كمكي بعد از جراحي سرطان از راديوتراپي استفاده ميشود كه فرد بايد در حدود يك ماه از درمان راديوتراپي و برق استفاده كند در حالي كه در روش جديد فرد بيمار تنها با يك جلسه در زمان جراحي ميتواند با روش رادپوتراپي جديد به درمان خود بپردازد.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاران در زمينه انتخابات پيشرو مجلس شوراي اسلامي و انتظارات جامعه پزشكي از نمايندگان مجلس آينده افزود: به هر حال حوزه سلامت يكي از مؤلفههاي مهم حكومتي است زيرا در هر حكومتي ۴ مؤلفه سلامت، آموزش، امنيت و محيط زيست مهم است و نمايندگان بايد در اين زمينه بيشترين اولويت فعاليتهاي خود را به مولفه سلامت قرار دهند.
برخي نمايندگان براي تبليغات بيش از حقوق ۴ سالشان هزينه مي كنند
اكبري خاطرنشان كرد: يك نماينده مجلس بايد در رشته تخصصي خود آگاه و متخصص باشد تا با تصويب قوانين مناسب از هدر رفتن هزينهها جلوگيري كند و بايد مردم بدانند نامزد مجلسي كه براي انتخاب شدن بيشتر از حقوق 4 دوره نمايندگي مجلس خود هزينه ميكند مسلماً نماينده مجلس خوبي نخواهد شد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]