واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سند راهبردي حمايت ازسالمندان با وجودگذشت۱۱ماه ازسال هنوزتدوين نشده است
براساس قانون برنامه پنجم براي حمايت از سالمندان در ابعاد مختلف ازجمله بيمه، خدمات درماني و رفاهي بايد سند راهبردي حمايت از سالمندان تهيه و به تصويب شوراي ملي سالمندان برسد. اما سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت بر سر تدوين سند اختلاف دارند و هر يك خود را متولي تدوين اين سند مي داند. اين اختلافات باعث شده تا با گذشت ۱۱ ماه از سال تدوين اين سند به سرانجام نرسد.
دكتر پريسا طاهري رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت در گفت وگو با خراسان با اشاره به بند ب ماده ۳۶ قانون برنامه پنجم توسعه مبني بر تولي گري وزارت بهداشت بر تمامي حوزه هاي سلامت جسماني، رواني و روحاني مردم و همچنين سالمندان جامعه اظهار داشت: طبق نظر رئيس جمهور و اعضاي كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي تهيه و تدوين سند ملي سلامت سالمندان برعهده وزارت بهداشت است و تهيه اين سند از سوي دولت و مجلس به وزارت بهداشت محول شده است. وي تصريح كرد: براساس نظر اعضاي كميسيون بهداشت مجلس در تهيه سند راهبردي سالمندان بايد از نظرات كارشناسان سازمان بهزيستي كشور نيز استفاده شود و به همين دليل در برخي موارد از نظرات سازمان بهزيستي نيز در تهيه سند استفاده شده است. وي درخصوص جزئيات سند نيز گفت: براساس دستور معاون بهداشتي وزارت بهداشت تا زمان رونمايي از سند جزئياتي از آن رسانه اي نخواهد شد. دكتر نصر دبير شوراي عالي سالمندان نيز با اشاره به اين كه براساس مصوبه دولت بايد جلسات شوراي عالي سالمندان براي رسيدگي و تصميم گيري درباره مسائل سالمندان هر شش ماه يكبار تشكيل شود به خراسان گفت: متاسفانه با گذشت ۱۶ ماه از تاريخ برگزاري آخرين جلسه شورا، جلسه اي برگزار نشده است. وي با تاكيد بر اين كه در طول اين مدت مهم ترين كار شورا تدوين و به سرانجام رساندن سند راهبردي حمايت از سالمندان بوده است اظهار داشت: در اين مدت با وجود اين كه وظيفه رسيدگي به امور سالمندان به عهده سازمان بهزيستي بوده است وزارت بهداشت نيز به عنوان يكي از اعضاي اين شورا اقدام به تدوين سند مجزايي كرده بود كه با هماهنگي هاي انجام شده قرار شد اسناد تدوين شده توسط وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي با يكديگر ادغام شود و پس از رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط همپوشان به عنوان سندي جامع و راهبردي تدوين شود. نصر افزود: سند راهبردي سالمندان در صورت تشكيل جلسه شوراي عالي سالمندان در ماه جاري مطرح مي شود و به تصويب مي رسد. بنا به گفته نصر يكي از موارد مهم اين سند اجراي بيمه درمان و اجتماعي سالمندان است. در همين زمينه عبدالعزيز جمشيد زهي عضو كميسيون بهداشت و درمان در گفت وگو با خراسان ضمن تاكيد بر اين كه سازمان بهزيستي به تنهايي نمي تواند از عهده مسائل مربوط به سالمندان برآيد گفت: وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي بايد دو سندي را كه براي سالمندان تهيه كردند تجميع كنند تا محدوديت هايي را كه براي خدمت رساني به سالمندان با آن مواجه هستند، برطرف شود. وي با تاكيد بر اين كه دستگاه ها بايد از موازي كاري پرهيز كنند اظهار داشت: مجلس در قانون برنامه پنجم توسعه ادغام وزارت خانه ها را تصويب كرد تا از موازي كاري پرهيز شود، اما متاسفانه برخي از دستگاه هاي كشور به اين مسئله توجه نمي كنند.
تهيه سند ملي از وظايف بهزيستي است
وي خاطرنشان كرد: با وجودي كه تهيه سند ملي راهبردي سالمندان در برنامه پنجم توسعه از وظايف سازمان بهزيستي بوده است اما وزارت بهداشت نيز وظايفي در قبال سالمندان دارد كه بايد به آن عمل كند. به همين دليل بهتر آن است تا سند ملي راهبردي سالمندان به صورت مشترك توسط سازمان بهزيستي كشور و وزارت بهداشت تدوين گردد.
اين عضو كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بهتر است وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي دو سندي را كه براي سالمندان تهيه كردند، با هم تجميع كنند تا هم از موازي كاري پرهيز شود و هم محدوديت هايي كه هر كدام از اين دو مركز براي خدمت رساني به سالمندان با آن مواجه هستند، همپوشاني داده شود.
وزارت بهداشت متولي امور درمان سالمندان است
وي گفت: يك سالمند نيازمند نگهداري و مراقبت هاي پزشكي است و اين كار بر عهده پرستاران است. بنابراين بايد به فكر تامين نيروي انساني بود كه اين كار نيز از عهده سازمان بهزيستي خارج است و تنها وزارت بهداشت به عنوان متولي درمان در كشور مي تواند اين نياز سالمندان را برطرف كند.
يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]